Hur man fixar VPN 806-problem i Windows

0 Shares

Varför får jag fel 806 när jag använder ett VPN

Windows 10 är utan tvekan det mest använda operativsystemet idag på stationära datorer. När ett fel av den här typen uppstår kan det därför påverka många användare. Ännu mer om vi tar hänsyn till boomen i användningen av VPN-program. Därför är det viktigt att veta varför fel 806 kan visas.

Åtgärda VPN 806-problem i Windows

Det här problemet uppstår när anslutningen är blockerad. Vi försöker komma åt Internet, men anslutningen mellan VPN och nätverket fungerar inte. Vi öppnar webbläsaren eller något anslutet program men vi ser att de inte visar några tecken på att fungera normalt. Det är då vi ser felet 806 som VPN-applikationen kastar på oss i Windows.

Anslutningsblockering kan bero på olika orsaker. Det normala är att det är ett problem med ett säkerhetsverktyg som vi använder. Vi säger alltid att det är något grundläggande att ha program som skyddar oss på nätverket, men det är också sant att de ibland kan skapa konflikter med systemet och leda till fel.

Det som i princip händer är att vår Windows-dator försöker ansluta till VPN, men den anslutningen utförs inte. Vissa säkerhetsprogram som vi använder kanske inte är beredda att ta emot GRE-protokollpaket (Generic Routing Encapsulation, som vi på spanska kan översätta som generic routing encapsulation).

Steg för att undvika fel 806 i Windows när du använder en VPN

Detta fel, som vi har antytt, kan visas i Windows. Vi kan ta hänsyn till vissa tips för att lösa det och kunna upprätta en normal koppling mellan datorn och VPN, för att kunna surfa på nätet utan komplikationer. I allmänhet kommer det att vara ett fel relaterat till antivirus eller brandvägg som vi använder, så det är där vi måste fokusera vår uppmärksamhet.

Kontrollera om problemet är med brandväggen

Vi har sett att säkerhetsprogram som brandväggar är huvudorsaken till VPN-fel 806 i Windows. Därför, vad vi ska göra först är att se om felet kan bero på brandväggen vi använder. När det gäller Microsofts operativsystem har det ett eget inbyggt program.

Vad kan vi göra för att lösa problemet? Det är så enkelt som att tillfälligt stoppa brandväggen. På detta sätt kommer vi att kontrollera om vi, när den väl har avaktiverats, kan upprätta anslutningen med total normalitet. Det är snabbt och enkelt.

Om vi ​​verifierar att problemet verkligen finns i brandväggen kan vi välja ett annat alternativ eller öppna port 1723, som vi kommer att förklara nedan. Detta hjälper till att åtgärda felet.

Stoppa antiviruset tillfälligt

Något liknande kan hända med antivirusprogrammet. Det är utan tvekan ett grundläggande verktyg för vår vardag, för att undvika säkerhetsproblem och för att kunna upptäcka intrång av skadlig programvara i tid. Vi rekommenderar alltid att ha ett program av den här typen installerat på våra enheter, oavsett vilket operativsystem vi använder.

Men det kan också vara orsaken till problem när du använder applikationer som är anslutna till nätverket. Ett exempel är när du använder ett VPN på Windows. Det kan leda till fel 806. Vad vi kan göra, som vi redan har förklarat i fallet med brandväggen, är att pausa antiviruset tillfälligt och upprätta anslutningen. På så sätt kommer vi att veta om detta kan vara orsaken till problemet.

Öppna port 1723

Vi har tidigare förklarat att en av orsakerna till detta problem är att det finns en blockering med brandväggen. Något vanligt är specifikt att den blockerar port 1723. Det är just denna vi kan öppna för att se om vi på detta sätt undviker fel 806 när vi använder en VPN i Windows.

Det mest normala är att vi använder brandväggen integrerad med Windows, så vi kommer att förklara stegen för att öppna denna port. Det är väldigt enkelt. Varför öppna denna port? Som en allmän regel är detta den som VPN kommer att använda som standard.

För att göra detta måste du skapa en ny regel. Det är vad vi gör när vi vill öppna en port för ett spel eller program. Vi måste gå till Start, skriva Windows Defender Firewall och öppna den. Efter detta klickar vi på Inbound Rules, som dyker upp i menyn till vänster, och sedan klickar vi på Action-> New rule.

Ny regla på Windows Defender

När detta är gjort öppnas ett nytt fönster där det kommer att be oss markera vilken typ av regel vi vill skapa. Det vi gör är att öppna en port, så vi markerar den andra och klickar på Nästa.

Nueva regla para abrir un puerto

Regeln gäller för TCP-portar, så vi lämnar det första alternativet markerat, och nedan sätter vi 1723 som vi ser på bilden. Vi måste ge nästa, klicka på Tillåt anslutning och det är allt. Vi kommer att ha den hamnen öppen.

Specifikationer för evitar fel 806 VPN

Se om det finns skadlig programvara på din dator

Kan du ha någon malware i systemet? Utan tvekan är det ett annat av problemen bakom dessa typiska fel som kan påverka enheten och dess anslutningar. Av denna anledning är det alltid lämpligt att ha säkerhetsprogram för att utföra en analys och upptäcka eventuella skadliga filer eller något som vi har installerat och som orsakar en konflikt.

Det är viktigt att ladda ner att skadlig programvara ligger bakom detta problem. När vi pratar om anslutningar kan skadlig programvara skada programvaran vi använder och därför inte fungera korrekt.

Kontrollera att systemet är uppdaterat

Naturligtvis måste du också verifiera att vi använder ett uppdaterat operativsystem. Vid många tillfällen uppstår problem på grund av att du använder föråldrad utrustning. Vi måste hela tiden se om Windows har den senaste versionen tillgänglig.

För att göra detta kan vi gå till Start, vi går in i Inställningar och där klickar vi på Uppdatera och säkerhet. Den börjar automatiskt leta efter en ny version. Detta kommer också att hjälpa till att undvika säkerhetsproblem och förbättra prestandan.

Verkställ Windows

Uppdatera routerns firmware

Vi kan tillämpa något liknande routerproblemet. Vi måste också kontrollera att vi använder den senaste versionen av firmware, eftersom just vår VPN-anslutning också kommer att bero på routern.

Vad kan hända? Det kan hända att protokollet som används av VPN är mycket nytt och inte är kompatibelt med den firmware vi har i routern. Detta gör det viktigt att även kontrollera att vi använder den senaste tillgängliga versionen.

Kort sagt, när du stöter på fel 806 när du använder en VPN i Windows, kan du prova dessa tips som vi har gett. Det mest normala är att orsaken beror på en konflikt med antivirus eller brandvägg.

0 Shares