Hur man fixar VPN 806-problem i Windows

0 Shares

Varför fÄr jag fel 806 nÀr jag anvÀnder ett VPN

Windows 10 Ă€r utan tvekan det mest anvĂ€nda operativsystemet idag pĂ„ stationĂ€ra datorer. NĂ€r ett fel av den hĂ€r typen uppstĂ„r kan det dĂ€rför pĂ„verka mĂ„nga anvĂ€ndare. Ännu mer om vi tar hĂ€nsyn till boomen i anvĂ€ndningen av VPN-program. DĂ€rför Ă€r det viktigt att veta varför fel 806 kan visas.

ÅtgĂ€rda VPN 806-problem i Windows

Det hÀr problemet uppstÄr nÀr anslutningen Àr blockerad. Vi försöker komma Ät Internet, men anslutningen mellan VPN och nÀtverket fungerar inte. Vi öppnar webblÀsaren eller nÄgot anslutet program men vi ser att de inte visar nÄgra tecken pÄ att fungera normalt. Det Àr dÄ vi ser felet 806 som VPN-applikationen kastar pÄ oss i Windows.

Anslutningsblockering kan bero pÄ olika orsaker. Det normala Àr att det Àr ett problem med ett sÀkerhetsverktyg som vi anvÀnder. Vi sÀger alltid att det Àr nÄgot grundlÀggande att ha program som skyddar oss pÄ nÀtverket, men det Àr ocksÄ sant att de ibland kan skapa konflikter med systemet och leda till fel.

Det som i princip hÀnder Àr att vÄr Windows-dator försöker ansluta till VPN, men den anslutningen utförs inte. Vissa sÀkerhetsprogram som vi anvÀnder kanske inte Àr beredda att ta emot GRE-protokollpaket (Generic Routing Encapsulation, som vi pÄ spanska kan översÀtta som generic routing encapsulation).

Steg för att undvika fel 806 i Windows nÀr du anvÀnder en VPN

Detta fel, som vi har antytt, kan visas i Windows. Vi kan ta hÀnsyn till vissa tips för att lösa det och kunna upprÀtta en normal koppling mellan datorn och VPN, för att kunna surfa pÄ nÀtet utan komplikationer. I allmÀnhet kommer det att vara ett fel relaterat till antivirus eller brandvÀgg som vi anvÀnder, sÄ det Àr dÀr vi mÄste fokusera vÄr uppmÀrksamhet.

Kontrollera om problemet Àr med brandvÀggen

Vi har sett att sÀkerhetsprogram som brandvÀggar Àr huvudorsaken till VPN-fel 806 i Windows. DÀrför, vad vi ska göra först Àr att se om felet kan bero pÄ brandvÀggen vi anvÀnder. NÀr det gÀller Microsofts operativsystem har det ett eget inbyggt program.

Vad kan vi göra för att lösa problemet? Det Àr sÄ enkelt som att tillfÀlligt stoppa brandvÀggen. PÄ detta sÀtt kommer vi att kontrollera om vi, nÀr den vÀl har avaktiverats, kan upprÀtta anslutningen med total normalitet. Det Àr snabbt och enkelt.

Om vi ​​verifierar att problemet verkligen finns i brandvĂ€ggen kan vi vĂ€lja ett annat alternativ eller öppna port 1723, som vi kommer att förklara nedan. Detta hjĂ€lper till att Ă„tgĂ€rda felet.

Stoppa antiviruset tillfÀlligt

NÄgot liknande kan hÀnda med antivirusprogrammet. Det Àr utan tvekan ett grundlÀggande verktyg för vÄr vardag, för att undvika sÀkerhetsproblem och för att kunna upptÀcka intrÄng av skadlig programvara i tid. Vi rekommenderar alltid att ha ett program av den hÀr typen installerat pÄ vÄra enheter, oavsett vilket operativsystem vi anvÀnder.

Men det kan ocksÄ vara orsaken till problem nÀr du anvÀnder applikationer som Àr anslutna till nÀtverket. Ett exempel Àr nÀr du anvÀnder ett VPN pÄ Windows. Det kan leda till fel 806. Vad vi kan göra, som vi redan har förklarat i fallet med brandvÀggen, Àr att pausa antiviruset tillfÀlligt och upprÀtta anslutningen. PÄ sÄ sÀtt kommer vi att veta om detta kan vara orsaken till problemet.

Öppna port 1723

Vi har tidigare förklarat att en av orsakerna till detta problem Àr att det finns en blockering med brandvÀggen. NÄgot vanligt Àr specifikt att den blockerar port 1723. Det Àr just denna vi kan öppna för att se om vi pÄ detta sÀtt undviker fel 806 nÀr vi anvÀnder en VPN i Windows.

Det mest normala Àr att vi anvÀnder brandvÀggen integrerad med Windows, sÄ vi kommer att förklara stegen för att öppna denna port. Det Àr vÀldigt enkelt. Varför öppna denna port? Som en allmÀn regel Àr detta den som VPN kommer att anvÀnda som standard.

För att göra detta mÄste du skapa en ny regel. Det Àr vad vi gör nÀr vi vill öppna en port för ett spel eller program. Vi mÄste gÄ till Start, skriva Windows Defender Firewall och öppna den. Efter detta klickar vi pÄ Inbound Rules, som dyker upp i menyn till vÀnster, och sedan klickar vi pÄ Action-> New rule.

Ny regla pÄ Windows Defender

NÀr detta Àr gjort öppnas ett nytt fönster dÀr det kommer att be oss markera vilken typ av regel vi vill skapa. Det vi gör Àr att öppna en port, sÄ vi markerar den andra och klickar pÄ NÀsta.

Nueva regla para abrir un puerto

Regeln gÀller för TCP-portar, sÄ vi lÀmnar det första alternativet markerat, och nedan sÀtter vi 1723 som vi ser pÄ bilden. Vi mÄste ge nÀsta, klicka pÄ TillÄt anslutning och det Àr allt. Vi kommer att ha den hamnen öppen.

Specifikationer för evitar fel 806 VPN

Se om det finns skadlig programvara pÄ din dator

Kan du ha nÄgon malware i systemet? Utan tvekan Àr det ett annat av problemen bakom dessa typiska fel som kan pÄverka enheten och dess anslutningar. Av denna anledning Àr det alltid lÀmpligt att ha sÀkerhetsprogram för att utföra en analys och upptÀcka eventuella skadliga filer eller nÄgot som vi har installerat och som orsakar en konflikt.

Det Àr viktigt att ladda ner att skadlig programvara ligger bakom detta problem. NÀr vi pratar om anslutningar kan skadlig programvara skada programvaran vi anvÀnder och dÀrför inte fungera korrekt.

Kontrollera att systemet Àr uppdaterat

Naturligtvis mÄste du ocksÄ verifiera att vi anvÀnder ett uppdaterat operativsystem. Vid mÄnga tillfÀllen uppstÄr problem pÄ grund av att du anvÀnder förÄldrad utrustning. Vi mÄste hela tiden se om Windows har den senaste versionen tillgÀnglig.

För att göra detta kan vi gÄ till Start, vi gÄr in i InstÀllningar och dÀr klickar vi pÄ Uppdatera och sÀkerhet. Den börjar automatiskt leta efter en ny version. Detta kommer ocksÄ att hjÀlpa till att undvika sÀkerhetsproblem och förbÀttra prestandan.

VerkstÀll Windows

Uppdatera routerns firmware

Vi kan tillÀmpa nÄgot liknande routerproblemet. Vi mÄste ocksÄ kontrollera att vi anvÀnder den senaste versionen av firmware, eftersom just vÄr VPN-anslutning ocksÄ kommer att bero pÄ routern.

Vad kan hÀnda? Det kan hÀnda att protokollet som anvÀnds av VPN Àr mycket nytt och inte Àr kompatibelt med den firmware vi har i routern. Detta gör det viktigt att Àven kontrollera att vi anvÀnder den senaste tillgÀngliga versionen.

Kort sagt, nÀr du stöter pÄ fel 806 nÀr du anvÀnder en VPN i Windows, kan du prova dessa tips som vi har gett. Det mest normala Àr att orsaken beror pÄ en konflikt med antivirus eller brandvÀgg.

0 Shares