Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fixar rivningen i Valorant

Hur man fixar rivningen i Valorant

Vad är att riva?

I grund och botten uppstår detta problem när uppdateringsfrekvensen för den bildskärm du använder är inte korrekt synkroniserad med den för GPU:n på vår PC, på ett sådant sätt att det uppstår en effekt där vissa delar av skärmen är placerade på en annan plats. till andras, som om ett helt block är snabbare än ett annat som verkar jaga det precis bakom. Resultatet av detta fel är att när vi vänder oss för att se åt andra hållet uppfattar vi att scenen inte rör sig synkront från topp till botten, utan snarare att den gör det i delar, vilket gör att vi kan se varandra bra under en några ögonblick tills vi stannar och allt är placerat där det ska vara från början.

Valorant rivning.

Det är tydligt att om Valorant är ditt huvudsakliga tävlingsspel, du måste lösa detta lilla besvär så snart som möjligt möjligt att undvika onödiga dödsfall och lämna ditt team i sämre förhållanden, så vi ska kortfattat förklara alla alternativ du har för att lösa det, och vad som nödvändigtvis händer för att röra en smula i konfigurationen, antingen av själva grafiken eller av spelet och till och med operativsystemet.

Hur man tar bort tår

Vi ska snabbt berätta vad du måste göra, men först bör du veta det det finns ingen snabb diagnos , eftersom proceduren innebär att du försöker olika orsaker tills du hittar den rätta. Så låt oss börja med förarna.

Uppdatera grafikdrivrutinerna

Om du har ett Nvidia- eller AMD-grafikkort, vi rekommenderar att du kollar om det finns en tillgänglig uppdatering och i så fall ladda ner den för att kontrollera att detta kan vara källan till felet. Efter att ha startat om datorn ska allt vara på plats.

Ändra skärminställningar

Om förarna har lämnat Valorant som det var, med rivning, då vi måste gå och titta på de värden som vi har aktiva på Windows-skärmen och, mycket viktigt, välj uttryckligen den maximala upplösningen och uppdateringsfrekvensen som vi vet att vår bildskärm stöder. Om det är en bärbar datorpanel som kan köras vid 144Hz, välj den mängden för att synkronisera båda komponenterna.

ströminställningar

Är det möjligt att vi har valt fel prestandaläge för datorn? Det kan det, så det är bäst att gå in i Windows-inställningar och under Ström och batteri väljer du den PC som ska fungera som bäst . Lämna det inte i balanserat eller energisparande, för då kan Valorant tyngas ner och ge den där riveffekten.

Valorant grafiska inställningar

Menú de Valorant.

Om vi ​​i Windows har allt valt som det ska, då vi måste börja tänka att det är spelet som kan hjälpa oss. För att göra detta måste du helt enkelt gå till grafikinställningsmenyn och leta efter alternativet VSync. Aktivera den så att spelet kan bekräfta att både skärmen och GPU:n är korrekt synkroniserade.

VSync från grafikkortsappen

Om ovanstående inte har fungerat för dig, kommer vi att försöka aktivera den synkroniseringen från menyn i själva grafen. Här kommer det att bero på modellen och tillverkaren att du kan hitta funktionen i en eller annan meny, men i huvudsak är det ett alternativ som modifierar kortets systemparametrar, i vad som skulle vara Valorant 3D-konfigurationen, specifikt.

Vad händer om inget av ovanstående fungerar?

Om efter att ha provat ovanstående det inte finns något sätt för rivningen att försvinna, vi rekommenderar att du försöker ta bort installationen av spelet och ladda ner det igen och, om det fortfarande inte fungerar… vad sägs om att du vågar göra en fullständig ominstallation av operativsystemet och försöka rengöra allt för att se om problemet är löst från början? Det låter radikalt men om rivningen tar dig ner på bitterhetens gata… kommer du inte att byta grafik för det, eller hur?