Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fixar Kan inte installera någonting på min Windows 10 PC

Dag ut och dag in arbetar vi med flera olika applikationer på vår Windows 10 PC. Listan är bara oändlig: mediaspelare, ordbehandlare, webbläsare, PC-optimerings- och rengöringsverktyg, spel, drivrutinsuppdateringar och videoredigerare. Men vad händer om du inte kan installera något program på din Windows 10-dator och upptäcker att dina uppgifter har stannat? Om det är du, här är några steg du kan ta om Windows 10 inte låter dig installera någonting.

Bästa sätten att fixa Kan inte installera något på min Windows 10

SL. Nej Fixera Beskrivning
1 Starta om din dator
2 Kontrollera dina appinstallationsinställningar
3 Fåteruppta diskutrymme
4 Stäng av UAC-kontrollen
få hjälp av ett verktyg från tredje part
6 Kör Windows 10 Felsökare
7 Granska antivirusinställningar

1. Starta om datorn

Ibland kan de viktigaste problemen lösas med grundläggande felsökningssteg. Om du inte verkar installera program på din Windows 10-dator kan en enkel omstart lura dig. Du bör göra det till en punkt att starta om datorn en gång om dagen, eftersom det hjälper till att påskynda prestandan, förhindra minnesläckor och åtgärda eventuella programvarufel.

2. Kontrollera dina appinstallationsinställningar

Två typer av appar finns på din Windows 10-dator – (1) Traditionella appar förinstallerade på din dator och (2) appar från tredje part som du laddar ner från Microsoft Store eller andra webbplatser. Specifika inställningar hindrar dig från att installera appar från någon annanstans än Microsoft Store. Det är troligen varför Windows 10 inte låter dig installera någonting. För att rätta till detta –

1. Gå till genom att trycka på tangentkombinationen Windows + I.

kan inte installera något på Windows 10

2. Klicka på

3. Klicka på från vänster sida .

kan inte installera något på Windows 10

4. Från höger sida, klicka på rullgardinsmenyn som säger och välj alla alternativ som börjar med (Inklusive sig).

datorn installerar ingenting

3. Free- Upp med diskutrymme

kan inte installera något på Windows 10

Vissa program tar upp diskutrymme på din Windows 10-dator. Och även om små appar knappast skapar några problem, kan de större apparna skapa problem under installationen om de inte får det nödvändiga lagringsutrymmet. Om du är har slut på diskutrymme, vi har din rygg.

4. Stäng av UAC-kontrollen

UAC-kontrollen hjälper till att avvärja obehöriga ändringar av din dator och håller dig uppdaterad om när ett program kommer att göra ändringar på administrativ nivå eller eventuella ändringar som kritiskt kan påverka din dators säkerhet. Men i vårt fall kan det vara så att UAC-kontrollen har gått lite för långt, och det hindrar dig från att installera appar på din dator. I ett sådant fall (och för att lösa det här problemet), inaktivera UAC en gång, och här är stegen för detsamma –

1. Skriv i sökrutan i Windows och klicka på öppna från höger sida.

datorn installerar ingenting

2. Stäng av genom att dra reglaget till .

kan inte installera program windows 10

3. Klicka på

Vi rekommenderar starkt att du byter tillbaka UAC-reglaget till efter att du har kunnat lösa problemet.

5. Ta hjälp av ett verktyg från tredje part

Medan du försöker lösa problemet kan du ta hjälp av ett tredjepartsverktyg som kan hjälpa dig att få den nödvändiga programvaran du behöver ombord. Ett sådant verktyg är Systweak Software Updater. Det är främst avsett att identifiera och hämta uppdateringar som är avgörande för olika applikationer på din dator. Den har dock också en modul som visar dig rekommenderad programvara som du kan installera på din dator.

Systweak Software Updater

För att veta mer om detta vackra verktyg, kolla in denna omfattande recension.

6. Kör Windows 10 Felsökare

Om ovanstående korrigeringar inte verkar ha löst problemet åt dig, ge Windows 10 en chans att hjälpa dig. Det finns specifika Windows 10-felsökare som kan åtgärda vanliga problem, varav en kan stoppa från att installera någonting på din Windows 10-dator. Följ stegen som nämns nedan –

1. Gå till genom att trycka på tangentkombinationen Windows + I.

2. Klicka på .

3. Klicka på från vänster sida .

kan inte installera program windows 10

4. Klicka på .

5. Under lokalisera och klicka på knapp. Om något problem upptäcks kommer verktyget att återgå till stegen på skärmen för att lösa problemet.

Windows 10 låter mig inte installera något

Om detta inte hjälper och om din dator fortfarande inte installerar något, kör även de nedan nämnda felsökarna –

  • Windows Store-appar
  • Windows-uppdateringar
  • Programinstallera och avinstallera felsökare

7. Granska antivirusinställningarna

Även om det inte är ett mycket vanligt scenario, kan antivirusprogram gå lite överbord med upptäckt av skadlig programvara. Till exempel kan de hindra legitima program från att komma åt viktiga mappar under installationen, vilket kan vara anledningen till att du inte kan installera program på din Windows 10-dator. I så fall kan du försök att inaktivera ditt antivirus, till exempel Windows Defender, på din Windows 10-dator.

Avslutar

Windows 10 låter mig inte installera något

Att inte kunna installera de applikationer du vill ha på Windows 10 PC kan vara väldigt frustrerande, särskilt när du behöver dem som mest. Hoppas genom att prova stegen som nämns ovan; du kan installera applikationer på Windows 10. Om ja, låt oss veta vilken av ovanstående lösningar som fungerade för dig. För fler sådana uppdateringar, fortsätt att läsa WeTheGeek.