Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fixar iPhone som inte kan ta skärmdumpar (9 lösningar)

Möjligheten att ta en skärmdump är en funktion inbyggd direkt i iOS och iPadOS. Som ett resultat fungerar det som en charm nästan varje gång. Men ibland misslyckas skärmdumpar på iPhone. Knapptryckningen kanske inte fungerar, eller så kan appen du försöker göra en skärmdump visar ett felmeddelande som “”

Om du inte kan ta skärmdumpar på din iPhone eller iPad hjälper den här handledningen dig att förstå varför och visar dig hur du åtgärdar problemet.

Person som håller en iPhone och försöker ta en skärmdump

Lär dig hur du tar skärmdumpar på iPhone och iPad

Om du är ny på iPhone rekommenderar vi att du tittar på vår fullständiga guide för att ta skärmdumpar på iPhone och iPad. Den täcker alla modeller av iPhone eller iPad som någonsin släppts.

En modell av iPhone med Face ID som visar pilar som pekar på knapparna för att ta en skärmdump

Om du vet hur man tar skärmdumpar, men det misslyckas, och ingen skärmdump sparas i iPhone Photos-appen, är här de nio lösningarna som löser problemet.

1. Alla appar tillåter inte skärmdumpar

Det första du bör veta är att inte alla appar låter dig ta en meningsfull skärmdump. Detta är mest fallet med streamingtjänster som Prime Video, som blockerar skärmdumpar och skärminspelningar för att förhindra missbruk av deras digitala innehåll.

I dessa appar kan du ta en skärmdump, men det kommer inte att fånga något meningsfullt som fanns på skärmen. Istället blir det bara ett svart rektangelfoto. Du kan inte göra mycket för dessa appar förutom att använda en annan telefon för att ta en bild av vad som visas på skärmen.

Relaterad: Hur man skärmdumpar en Snap utan att skicka ett meddelande till den andra användaren

2. Avsluta guidad åtkomst

När du aktiverar guidad åtkomst på din iPhone, håller det dig (eller personen som du har överlämnat din iPhone till, som ditt barn) begränsad till endast den ena appen på skärmen.

Dessutom, när guidad åtkomst är i funktion, kan du inte ta skärmdumpar med någon metod. Det är:

  • Även om du trycker på Alternativ och aktiverar sidoknappen och volymknapparna, kan du inte ta en skärmdump.Sid- och volymalternativ i guidad åtkomst på iPhone
  • Du kan inte kalla Siri och be den att ta en skärmdump under Guidad åtkomst.
  • Du kan inte använda AssistiveTouch under guidad åtkomst för att ta en skärmdump.

För att avsluta guidad åtkomst och återfå skärmbildsfunktionen, tryck tre gånger på sidoknappen och ange ditt lösenord för guidad åtkomst. Efter det trycker du på Slutet. När du är slut på guidad åtkomst kan du ta skärmdumpar med någon av de metoder som du känner till.

Avsluta guidad åtkomst på iPhone

3. Starta om din iPhone

Ibland kan din iPhone utveckla tillfälliga fel som hindrar den från att ta skärmdumpar. Detta är inte ett stort problem, och du kan fixa det utan ansträngning genom att bara stänga av din iPhone och slå på den igen.

Relaterad: Så här startar du om din iPhone utan att använda ström- eller volymknapparna

4. Uppdatera din iPhone

Jag kunde inte hitta någon gammal instans av en bugg i iOS som hindrade iPhones från att ta skärmdumpar. Ändå, om du kör en gammal version av iOS på din iPhone, är det bäst att gå till inställningar > Allmän > Programuppdatering för att få den senaste kompatibla iOS-versionen. Förhoppningsvis kan detta lösa problemet med misslyckade iPhone-skärmdumpar.

5. Kontrollera om knapparna är korrekt intryckta

Ibland kanske volymknappen eller sidoknappen inte fungerar korrekt på din iPhone. På grund av detta har du problem med att ändra ljudnivån, låsa din enhet och ta skärmdumpar.

Om du nyligen tappade din iPhone på en hård yta, börjat använda ett nytt fodraleller inte har rengjort dina iPhone-knappar på länge, se till att kontrollera noga om de fysiska knapparna fungerar eller inte.

Måste se: Så här fixar du att volymknappen inte fungerar på iPhone

6. Använd AssistiveTouch eller Siri för att ta en skärmdump

Vid det här laget bör dina skärmdumpproblem vara åtgärdade. Men i de sällsynta fall saker och ting inte är nöjda, här är två snabba sätt att ta en skärmdump utan att använda de fysiska knapparna:

7. Återställ alla inställningar

Om du fortfarande inte kan ta skärmdumpar på din iPhone, fortsätt och återställ alla dina iPhone-inställningar. Detta bör återställa alla inställningar till standardläget och förhoppningsvis lösa problemet.

Steg för att återställa alla inställningar på iPhone

8. Radera och ställ in din iPhone igen

Om inget som nämns ovan fungerar för dig, säkerhetskopiera din iPhone till iCloud (eller en dator) och radera den sedan helt. Efter det ställer du in den igen genom att återställa säkerhetskopian. Detta borde nästan säkert lösa problemet och här är de nödvändiga handledningarna för att hjälpa:

9. Kontakta Apple Support och få din enhet inspekterad

Slutligen, om du fortfarande inte kan ta en skärmdump på din iPhone, chatta med Apples support och ställ in ett besök i butiken på en närliggande Apple Store. Få din enhet inspekterad och fixad så att den fungerar bra.

Kolla in nästa: