Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fixar Hue-lampor som har slutat fungera med Alexa Betrodda recensioner

Är det inte lysande att kunna styra dina Hue-lampor med din röst? Tja, det är tills du får reda på att Alexa inte kommer att spela boll och kontrollen har slutat fungera. I den här guiden visar jag dig hur du fixar Hue-lampor som har slutat fungera med Alexa.

Jag går igenom de vanligaste korrigeringarna, för de vanligaste felen, som inkluderar alla lampor som inte fungerar, eller bara en lampa i synnerhet som inte kommer att spela boll. När du är klar kommer du att få allt att fungera ordentligt igen.

Först är det värt att kontrollera att din Philips Hue Bridge har en internetanslutning. Alla tre lamporna högst upp på bron ska vara tända. I ordning är de strömknappen, nätverksanslutningsknappen och internetanslutningsknappen. Om den första är avstängd finns det ett strömproblem (och båda de andra lamporna kommer att vara av). Om den andra lampan är släckt betyder det att du har problem med anslutningen till din router, så kolla kablarna (det betyder också att den tredje lampan är släckt). Slutligen, om bara den tredje lampan är släckt betyder det att Bridge är offline och inte kan ansluta till Hue-servrarna.

Med det senare problemet är det värt att koppla ur bron och vänta i 10 sekunder och ansluta den igen tills den startar om. Du kan också prova detta trick om bron är på och det inte finns någon nätverksanslutning.

Ibland kan Alexa Skill förlora sin anslutning till nyansen, och det enklaste sättet att fixa det är att ta bort och lägga till igen. För att göra detta, gå till Alexa-appen, tryck på Mer, Färdigheter och spel och tryck sedan på Sök. Ange nyans och tryck sedan på Inaktivera skicklighet. Tryck sedan på Aktivera för att använda för att återansluta skickligheten och logga in på ditt Hue-konto igen.

Alexa är lite konstigt i hur det tar in ljus från ditt Hue-konto. Det visar varje glödlampa individuellt, men det tar också in Hue Room-grupperingarna. Till exempel, i mitt hus har jag Hue-lampor på mitt kontor, som består av fem individuella glödlampor, plus Office Hue Room.

Jag har haft problem där Hue Room inte är i samma grupp som de enskilda glödlamporna, vilket har inneburit att Alexa misslyckas (slumpmässigt) med att styra en eller flera glödlampor. Se till att du har de enskilda lamporna och tillhörande Hue Rooms i samma smarta hemgrupper. Min guide om hur du skapar Alexa smarta hemgrupper förklarar hur du gör detta.

Amazon Alexa App styr smarta enheter

Om du bara har ett ljus som inte svarar kan det vara resultatet av ett par problem. Kontrollera först Philips Hue-appen för att se om du har några lampor som är listade som Oåtkomliga. Om du gör det vill du följa den här guiden om hur du fixar Philips Hue-lampor som inte kan nås.

Philips Hue Zigbee-kanal

Om detta inte löser ditt problem, eller om du inte har några oåtkomliga lampor, är en metod som ofta tar upp grupperingsproblem att helt enkelt ta bort det glitchiga ljuset och lägga till det igen.

För att göra detta, öppna Alexa-appen och välj Enheter längst ned till höger. Öppna relevant grupp och sök efter ljuset som spelar upp: det ska ha en bock bredvid den, så tryck på den för att ta bort fästet. Tryck på Spara, välj sedan gruppen igen, tryck på lampan så att krysset visas och tryck på Spara igen.

Försök att be Alexa att sätta på gruppen så att ditt saknade ljus nu ska vara i funktion igen.

Det är också möjligt att ljuset har sparkats ut ur gruppen helt. Det har varit känt att detta händer, och du vet så snart du öppnar gruppen om så är fallet eftersom ljuset helt enkelt inte dyker upp. Allt du behöver göra här är att trycka på knappen Redigera och faktiskt lägga till ljuset i gruppen från dina enheter.

Saker kan bli rörigt när du får dubbla lampor i din Alexa-inställning. Detta orsakas vanligtvis av en tredjepartsintegration, som lägger till dina Hue-lampor igen. Om du till exempel lägger till Hue-glödlampor i ditt Samsung SmartThings-konto lägger du till SmartThings Skill till Alexa, du kommer att upptäcka att du får alla dina Hue-glödlampor två gånger.

I vissa tredjepartssystem kan du välja vilka enheter som kan ses av Alexa. Faktum är att SmartThings brukade tillåta detta, men eftersom företaget har bytt appar och skapat en ny Alexa Skill har den här funktionen tagits bort. Det finns ingen lösning i SmartThings, och jag undviker aktivt att använda SmartThings Alexa Skill för nu.

Du kan ta bort dubbletter manuellt om du vill använda motstridiga färdigheter, även om Alexa har en otäck vana att återupptäcka borttagna objekt. Om du vill ta bort dem, försök använda Alexa webbgränssnitt, snarare än appen, för att glömma dina Hue-lampor.