Hur man fixar frekventa uppdateringsproblem och fel i iOS

0 Shares

Vi kan inte förneka att de nya iOS-uppdateringarna innehÄller de mest intressanta funktionerna. Men allt Àr inte perfekt, och fel kan alltid uppstÄ. Av denna anledning kommer vi att se hur man felsöker vanliga uppdateringsfel och problem pÄ iOS.

Vanliga iOS-problem och buggar

KommunikationsgrÀnser

En intressant funktion som gör att vi kan ta hand om vĂ„ra barn Ă€r “KommunikationsgrĂ€nserDetta Ă€r frĂ€mst för att förhindra att vĂ„ra barn kontaktar sin enhet utan att förĂ€ldern anger sĂ€kerhets-PIN. Problemet Ă€r att med vissa uppdateringar misslyckas det och begrĂ€nsningarna kan kringgĂ„s.

Allt du behöver göra för att fixa detta Àr att gÄ vidare InstÀllningar> Kontakter> Standardkonto och du mÄste Àndra iCloud för alla andra konfigurationer, oavsett om det Àr Gmail eller nÄgon annan.

Felsök iOS-batterirelaterade uppdateringar

Batteriet Àr ett Àmne som plÄgar varje anvÀndare bÀrbar enhet. Problemet Àr att uppdateringar eller öppna applikationer i vissa fall gör att batteriet laddas ur snabbare. LÄt oss se vad vi kan göra för att ÄtgÀrda det hÀr problemet och se till att vÄrt mobilbatteri rÀcker sÄ lÀnge som möjligt.

  • Om du har mĂ„nga appar kan de tömma ditt batteri. Speciellt om du har en app du inte anvĂ€nder. GĂ„ till InstĂ€llningar> Batteri och kontrollera vilka som anvĂ€nder för mycket batteri. Om du inte anvĂ€nder det eller om det inte Ă€r viktigt, avinstallera det.
  • Uppdateringar kan orsaka problem om vi hoppar frĂ„n en version till en annan. Men ytterligare uppdateringar fixar vanligtvis de flesta eller alla buggar. SĂ„ InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> Programuppdatering och vi kollar om de finns.
  • Appar mĂ„ste uppdateras nĂ€r vi Ă€ndrar iOS-versionen. Eftersom vissa gamla versioner kan fungera sĂ€mre i den nya versionen av operativsystemet. Vi tĂ€nker göra det App Store> Mitt konto> Nyligen uppdaterad.
  • Bakgrundsuppdateringar Ă€r anvĂ€ndbara, men de tvingar systemet att kontrollera om de Ă€r tillgĂ€ngliga, vilket drar mer batteri Ă€n du förestĂ€ller dig. I InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> Uppdatera bakgrundsapplikation kan du stĂ€nga av den hĂ€r funktionen.

Hur man felsöker iOS-uppdateringar

Mobildata och/eller Wi-Fi Àr avstÀngt

Detta Àr ett mer normalt problem Àn det verkar som att du inte kan anvÀnda mobildata eller Wi-Fi efter uppdateringen. En möjlig lösning kan vara att aktivera flygplanslÀget och sedan inaktivera det. För att göra detta, gÄ till InstÀllningar> FlygplanslÀge.

Ett alternativ att övervĂ€ga Ă€r att Ă„terstĂ€lla dina nĂ€tverksinstĂ€llningar. Du kan göra det frĂ„n InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> ÅterstĂ€ll. Du mĂ„ste ange ditt lösenord för att bekrĂ€fta Ă„terstĂ€llningen. Efter det kommer enheten att starta om och alla instĂ€llningar för Wi-Fi, Bluetooth, VPN, mobilnĂ€t etc. raderas. LĂ€mna allt pĂ„ fabriken.

Du kan försöka tvinga omstart av enheten om mobildata Àr nere. Beroende pÄ din enhet kan du göra det pÄ ett eller annat sÀtt.

  • iPhone 6, 7 och 8: Du mĂ„ste trycka pĂ„ sidoknappen tills meddelandet visas pĂ„ skĂ€rmen, skjut den för att stĂ€nga av enheten. SlĂ„ sedan pĂ„ den som vanligt.
  • Starta om pĂ„ din iPhone X, 11: du mĂ„ste hĂ„lla sidoknappen och volymknapparna intryckta samtidigt tills ett meddelande visas pĂ„ skĂ€rmen som mĂ„ste svepas av och pĂ„. NĂ€r den Ă€r helt avstĂ€ngd slĂ„r du pĂ„ den igen genom att trycka pĂ„ och hĂ„lla ned knappen pĂ„ höger sida av enheten i nĂ„gra sekunder.

Det hÀr Àr inte alla buggar som kan hittas efter olika uppdateringar. De Àr dock de vanligaste. SÄ hÀr vet du hur man felsöker vanliga uppdateringsbuggar och iO-problemS.

Observera att om du fortfarande har nÄgra frÄgor eller kanske en bugg som vi inte nÀmnde ovan, lÀmna gÀrna det i kommentarerna nedan sÄ ska vi försöka hjÀlpa till sÄ fort som möjligt.

0 Shares