Hur man fixar Excel har inga resurser för att slutföra uppgiftsfel?

0 Shares

Excel är ett datorprogram utvecklat av Microsoft. Med honom kan du utföra redovisnings- och ekonomiuppgifter. Dess funktioner är utformade för att skapa eller arbeta med kalkylblad. En av de fantastiska sakerna med Excel är att du kan anpassa dina uppgifter genom att programmera dina egna funktioner som du kan anpassa efter dina behov.

Trots alla dess fördelar, för närvarande den största brådskan och brådskan, Excel kan skicka dig ett felmeddelande där det står att det inte kan utföra en sådan uppgift eftersom resurserna är otillräckliga och rekommenderar att man stänger andra program eller använder mindre data. Du kan också få ett felmeddelande om att Excel har stött på ett problem som hindrar det från att fungera, vilket vanligtvis kan lösas genom att konfigurera programmet på rätt sätt.

I vilka fall kan Excel få slut på resurser för att slutföra en uppgift och visa detta fel?

Det här felet dyker vanligtvis upp när du öppnar eller sparar en Excel-fil, öppnar ett kalkylblad som anropar ett annat kalkylblad, med komplexa makron eller när du använder en specifik formel. I dessa fall Excel anser att det råder brist på resurser.

Hur uppdaterar jag Microsoft Office för att fixa detta Excel-fel?

Först rekommenderar vi att du laddar ner Excel från dess officiella webbplats. Detta kommer att säkerställa att den fungerar optimalt och du kommer att kunna få all nödvändig information och uppdateringar. På så sätt kan du vara säker på vilken version av Excel du använder. Här är stegen du behöver följa för att utföra uppdateringarna:

 1. Klicka på Office-logotypen på Excel-sidan.
 2. Tryck på “alternativ”
 3. Välj “Resurser”
 4. Klicka på “sök efter uppdateringar”. Programmet laddar ner uppdateringarna automatiskt.

Vad händer om Excel fortfarande inte har resurserna för att slutföra uppgiften?

En av nackdelarna med Excel är att 32-bitars bara kan adressera 2 GB RAM, vilket, även om det låter som mycket, snabbt konsumeras av komplexa kalkylblad. Det rekommenderas att använda 64-bitarsalternativetvilket skulle räcka. Annars kan följande åtgärder vara användbara:

 1. Högerklicka för att gå till “aktivitetsfältet” och välj “uppgiftshanteraren”
 2. Välj prestandapanelen och se hur mycket CPU och minne som används
 3. Stäng så många program som möjligt för att frigöra resurser utom Excel
 4. Kontrollera att Excel-programmet du försöker använda fungerar
 5. Klicka på ‘task manager processer’
 6. Högerklicka på alla program du kan klara dig utan i en minut eller två
 7. Tryck på Avsluta uppgift
 8. Kontrollera prestandan igen
 9. Testa din Excel-webbplats

Öka det virtuella minnet i Excel

Det finns ett mycket vanligt minnesproblem i Excel. För att lösa detta är det viktigaste att ta reda på orsaken till detta fel. En av dem kan vara att kopiera en formel till en stor del av kalkylarket. Excel har en gräns på 32 bitar att du ska använda det klokt. En annan anledning är att räkna om formler, särskilt när du lägger till kolumner eller rader, eller en kopiera/klistra in åtgärd när du gör några beräkningar.

Använd Excel-funktionerna ISERROR och ISERROR för att bedöma om en cell har ett värdefel. Denna funktion kommer att returnera sant eller falskt och hjälpa dig bättre stöd för virtuellt Excel-minne. Med den kan du visualisera komplexiteten i ditt kalkylblad, dess struktur och dess förhållande till formlerna som används.

En annan anledning kan vara det Datorn använder stora applikationer som fångar en stor mängd utrymme som Excel behöver för att köra. Vilket leder till huvudrekommendationen att behålla så många applikationer som inte behövs för tillfället.

Kontrollera att du inte använder mer än en instans av Excel

Att använda en enda instans av Excel när du har flera arbetsböcker öppna kan vara mycket komplicerat. Det visar sig att när formler konverteras görs de i alla böcker. Det rekommenderas då att man har två fönster öppna för att kunna jämföra beräkningarna. Det kan dock leda till arbete för mycket utrymme och skapar minnesproblem.

Ett annat alternativ är att använda Excels FUN.ERROR.COMPL.EXACTO-funktion för att mer diskret hantera utrymmet på din dator. Den här funktionen hjälper dig att komprimera hela formler genom att bara lägga till deras värden utan att behöva skriva alla.

Prova Excel i felsäkert läge

När Excel avslutas oväntat eller när något problem uppstår, att starta upp i felsäkert läge är ett användbart verktyg. Du kan använda den för att avblockera appen eller identifiera vilken plugin eller förlängning som orsakar problemet. För att göra detta, håll ner “ctrl”-tangenten för att starta Excel i felsäkert läge.

0 Shares