Hur man fixar en dator som inte startar eller startar steg för steg (exempel)

0 Shares

Ett problem som dyker upp mÄnga gÄnger och utan anledning datorn slutar fungera; Och detta Àr nÄgot som oroar mÄnga mÀnniskor eftersom det första som kommer att tÀnka pÄ Àr att det inte finns nÄgon livslÀngd lÀngre. Men idag hjÀlper vi dig att hitta en lösning pÄ ditt problem, vi kommer att lÀra dig hur du fixar din dator nÀr den inte startar eller startar med en enkel handledning. LÄt oss se vidare.

Vad ska jag göra om min dator inte startar eller startar?

Först och frÀmst, innan du slÀnger din dator, finns det nÄgra mycket grundlÀggande saker du bör tÀnka pÄ kÀllan till problemet.

  1. Se till att det inte beror pÄ brist pÄ energi; MÄnga gÄnger Àr det primÀra problemet att vÄr dator inte fÄr tillrÀckligt med ström, vilket gör att den stÀngs av och inte startar.
  2. Kontrollera din dators nÀtkablar för att byta ut dem och njut av din dator igen.

Nu kan det hÀnda att datorn inte fungerar pÄ samma sÀtt nÀr du följer de föregÄende stegen. Vad kommer att vara kÀllan till problemet? laddare. Vad Àr en PC-strömförsörjning? Det Àr hÀr som datorn fÄr el frÄn vÀgguttaget och skickar den vidare till datorn.

För att göra detta mÄste du skruva av den nÀmnda strömkÀllan och ta bort den frÄn datorhöljet, pÄ sÄ sÀtt kommer du att kontrollera om detta Àr problemet. Vi rekommenderar att du tar ett foto av hur alla kablar Àr ordnade i förvÀg för att inte tappa ordning. Han fortsÀtter sedan att koppla ur kablarna runt honom, kontrollerar sin lukt mÄnga gÄnger om en trÄd har brunnit inuti strömkÀllan.

En annan sak att göra Àr att kontrollera om strömförsörjningsflÀkten Àr igÄng, hur? Tja, du behöver bara ett gem eller en liten hÀftklammer; vÀlj sedan den lÀngsta kabeln frÄn strömkÀllan, efter att ha gjort detta kommer du att mÀrka att det finns en grön kabel och en svart kabel, bÄda har en port; sÀtt in bÄda Àndarna av klÀmman eller hÀftklamrarna direkt dÀr.

Efter att ha anslutit till ett uttag bör flÀkten slÄs pÄ automatiskt; om den inte gör det beror det pÄ att strömkÀllan Àr skadad och slÄr dÀrför inte pÄ datorn.

Vad kan det vara om min strömförsörjning fungerar bra och fortfarande inte kan slÄs pÄ? Lösning

Ett annat problem nÀr du bestÀmmer dig för att fixa din dator Àr nÀr den inte startar och Àr mycket vanligt; Àr pÄ och av-knappar, eftersom de kraschar efter att de har anvÀnts, vilket orsakar en krasch omedelbar skada. För detta Àr det anvÀndbart att veta hur du fixar och installerar din dators strömknapp, förutom att verifiera dess stift.

Om det inte fungerar, ta hÀnsyn till att alla kablar Àr korrekt anslutna Detta Àr vanligtvis ett mycket Äterkommande problem eftersom att lossa en av kontakterna orsakar förlust av direktkontakt med strömmen, vilket gör att den stÀngs av. NÄgot mycket enkelt men som ocksÄ kan orsaka detta problem Àr att din dator överhettas nÀr du anvÀnder den i timmar; dÀrför bör du lÄta den vila i nÄgra minuter och försöka slÄ pÄ den igen för att sÀkerstÀlla korrekt funktion.

Om dessa steg fortfarande inte fungerar; sedan vi rekommenderar att du gÄr till en expert för att guida dig om datorn för att hitta kÀllan till problemet. I det hÀr fallet Àr det anvÀndbart att kÀnna till modell- och serienumret pÄ din Windows-dator för att söka efter en ersÀttare.

NÀr du har reparerat din dator, kom ihÄg att underhÄll Àr viktigt. Till exempel att rengöra datorns strömförsörjning dÄ och dÄ. Eftersom det samlas damm pÄ flÀktbladen.

Vi hoppas att dagens information kommer att hjÀlpa dig mycket, och dÀrmed kommer du att ha glÀdje av din dator lÀnge; Glöm inte att dela och lÀmna oss i kommentarerna hur det var med din upplevelse och om du hade positiva resultat sÄ Àlskar vi att lÀsa dina kommentarer, lycka till.

0 Shares