Hur man fixar en Android-mobil som har “frysts”

Hur man fixar en Android-mobil som har “frysts”

Som tur är finns det olika sätt att lösa det, även om vi också måste veta vad det är för möjliga orsaker som har lett till att mobilen har hängt sig. Fast att ha tillgång till återställningen åtminstone kunde vi göra en hård återställning på Android och radera all data från systemet och lämna det som nytt.

Men ändå är situationen vi står inför mer komplicerad och kan komma från flera fall. Bland dem kan vår mobil fortsätta tänka kontinuerligt eller fixa på logotypen.

Möjliga orsaker

Tyvärr är orsakerna till att detta kan hända väldigt olika, men är i allmänhet relaterade till själva telefonens programvara. Och det är säkert att någon fil har skadats och vi måste starta om och sedan installera om operativsystemet för att avsluta felet och få smarttelefonen att slå på normalt, den fastnar inte i tillverkarens logotyp eller så gör den inte det återfrys på nolltid.

En uppdatering

Mjukvaruuppdateringarna av våra mobiler blir en av de vanligaste orsakerna som orsakar Android-telefoner att frysa när som helst, antingen i början bara genom att visa varumärkets logotyp eller när vi använder den. Även om det normalt kommer att resultera i en krasch när vi slår på smarttelefonen. Detta inträffar när uppdateringen inte slutfördes som den skulle.

En mobil Android har aktualiserats

För en ansökan

Om en applikation nyligen har installerats på enheten är det stor sannolikhet att appen inte är kompatibel med andra applikationer på själva enheten eller med den version av Android som vi har på terminalen, eller helt enkelt att den påverkar prestandan för smartphone av kräver för mycket RAM .

När en applikation kommer i konflikt med Android-systemet och annan programvara eller blir inaktuell, kan det leda till detta problem. Även om detta händer särskilt när vi har laddat ner en app från en tredjepartskälla utanför Google Play.

Virus

Skadlig programvara tar vanligtvis kontroll över Android-systemet, så det kan mycket väl vara huvudboven att vår mobiltelefon har fastnat. I grund och botten kan ett virus få systemet att stängas av och inte starta om normalt. Vanligtvis kan användaren inte styra enheten och det är därför den stänger av sig själv. Lyckligtvis finns det en lösning på detta.

Fel och lösning

Ibland kan en enkel omstart lösa problemet. Men detta kan inte vara en lösning varje gång samma fel dyker upp på vår mobil. I följande situationer kommer vi att berätta vad som är det bästa sättet att agera i varje enskilt fall så att du kan vidta åtgärder när detta fel uppstår.

Vid startlogotypen

Den första situationen vi står inför är när mobilen startar inte och stannar kontinuerligt på Android-logotypen eller själva varumärket. Inför detta problem är det enda vi kan göra att försöka kontakta datorn och mobilen för att extrahera våra filer, men troligtvis kommer vi att behöva ge upp dem för förlorade.

movil android no enciende

Nu måste vi komma åt återställningen av mobilen , vilket gör att vi kan slutföra den hårda återställningen och återställa den till fabrikstillståndet. Med denna process kan vi slå på mobilen igen, även om vi kommer att förlora allt vi hade sparat. Det är den enda lösningen som vi har inom räckhåll och för att göra det måste vi följa de här stegen som vi visar dig, alltid med kontakten ansluten till strömförsörjningen, för om vi får slut på batteriet kanske det inte finns någon lösning.

Därför kommer vi att försöka slå på mobilen genom att hålla ned strömknappen i 10 sekunder. När den slår på, vi låter den starta i 5 minuter . Om det inte lyckas kommer vi att trycka på volym upp + strömknapparna i några sekunder tills det vibrerar. I vissa modeller kan det vara volym ned + ström på, det blir en fråga om att prova båda metoderna.

När en serie små bokstäver dyker upp kommer vi att vara i återställningsmenyn. Här flyttar vi med volymknapparna upp och ner, accepterar med strömknappen. Nu går vi till ‘ Torka data / Fabriksåterställning ‘ och tryck på strömknappen. Efter detta måste vi ställa oss på “Ja” och acceptera. Slutligen väljer vi “Starta om systemet nu” och mobilen kommer att återgå till fabrikstillståndet och radera all data.

I en app

Egentligen kan alla program på systemet orsaka en telefon för att åka fast . Det bästa du kan göra är att försöka starta enheten i säkert läge, vilket inaktiverar dessa typer av appar. Om enheten fungerar bra i det här läget beror problemet främst på installationen av en nyligen installerad app.

För att starta din enhet i säkert läge, stäng av den mobila enheten och tryck och håll ner strömknappen. När Android eller din mobils varumärkeslogotyp visas på skärmen, släpp strömknappen. Därefter bör du omedelbart trycka och hålla ned volymknappen.

Modo seguro del móvil

När vi väl går in i det här läget kan vi dessutom eliminera alla applikationer som misstänks innehålla virus eller vars funktion inte gör annat än att ge oss problem. För att göra detta, gå till mobilinställningarna och ta bort önskade appar från menyn Applikationer. Och detta kommer att vara det mest effektiva sättet att eliminera virus från din mobil .

På låsskärmen

Också, den frusna mobilen kan inträffa när vi är i terminallåspanelen. I dessa fall kommer den bästa lösningen att vara att tvinga omstart av smarttelefonen. Detta gör att allt RAM-minne kan frigöras och alla processer stoppas helt. Med detta får vi mobilen ur den situationen som den inte kan ta sig ur hur mycket vi än har den.

Att försöka att tvinga omstart av mobiltelefonen, du måste hålla ned volymknappen och strömknappen samtidigt. Beroende på märke måste du vänta några sekunder mer eller mindre, men tryck bara på dem tills skärmen stängs av och Android-logotypen visas på skärmen, vilket gör det tydligt att smarttelefonen har stängts av och slagits på igen.

“Inget kommando” meddelande

När vi försöker följa processen att göra en hård återställning, lösningen för många av dessa misslyckanden, är det möjligt att vi har stött på ett problem som kan orsaka oss många tvivel och som blir en sten i vägen för att fixa mobilen som inte slås på . Lösningen är dock enklare än vi tror.

inget kommando android

När meddelandet “Inget kommando” visas efter att ha gjort en fabriksåterställning måste vi göra det genom att hålla ned strömknappen i två sekunder. Sedan ger vi den bara en knapptryckning till högre volym. Och omedelbart kommer mobilen att gå in i återställningsläget med tvång, där vi kan fortsätta med stegen som vi har visat dig tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button