Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fixar en 100 % hårddisk i Windows – slutlig lösning (exempel)

Sen får vi se hur man reparerar en hårddisk 100% i Windows på ett enkelt och definitivt sätt. Efter denna handledning behöver du inte oroa dig för din hårddisk igen och du kan om du vill öka hårddiskstorleken i VirtualBox virtuell maskin.

Hur man reparerar en 100% hårddisk i Windows

Det finns flera anledningar till att hårddisken är inställd på 100% så vi måste undersöka och prova olika lösningar tills vi hittar rätt. Låt oss börja, vi rekommenderar lite tålamod i denna fråga.

SuperFetch-tjänst

SuperFetch är en tjänst integrerad i Windows som hjälper till att minska tiden det tar att starta upp din dator. Men för inte så länge sedan rapporterade flera personer att de var en av dem huvudorsakerna till att disken går upp till 100%.

Därför bör du avaktivera tjänsten, den är inte alls komplicerad och du kan alltid återaktivera den om detta inte är orsaken till problemet.

För detta måste vi öppna kommandotolken som administratör. Tryck bara på Start och skriv sedan “KommandoradHögerklicka och kör som administratör.

En mörk skärm öppnas. På den här skärmen måste du ange kommandot “nätstopp superfetch“. Efter att ha gjort detta måste du kontrollera om disken har sjunkit till en normal nivå. Om det inte gör det är problemet någon annanstans.

Vad ska man göra när hårddisken är 100 % Windows

Kontrollerar hårddiskens status

Något vi måste tänka på är att filstrukturen ibland kan skadas. För att fixa det, skriv kommandotolken igen som hantera på samma sätt som tidigare.

Då måste vi skriva kommandot chkdsk.exe / f / r. Jag får ett meddelande som säger att den inte kan starta eftersom datorn används. Oroa dig inte för här måste vi trycka på “Y” och senare “Stiga på“Nästa gång vi startar om datorn kommer den att kontrollera.

Därför rekommenderar vi att du startar om omedelbart för att utföra lämplig verifiering. Observera att denna process kan ta ett tag, så du måste ha tålamod.

Var försiktig med temporära filer

En annan sak som kan ta din hårddisk upp till 100 % är temporära filer, så du måste ta bort dem, vilket du måste göra då och då för att frigöra diskutrymme i Windows 10.

Tryck på tangenterna Win + R skriv sedan “temp” och tryck på Acceptera. En ny mapp öppnas, välj bara allt med Ctrl + E och tryck sedan på “Del” eller högerklicka och ta bort.

Startar om virtuellt minne

Virtuellt minne skapas från hårddisken och det skulle vara något som liknar hur vi utökar RAM-minnet vi har i datorn. Problemet är att den ibland är mättad och vi måste starta om den.

  • Lyckligtvis är det inte alls komplicerat och för att göra detta måste vi öppna “Mitt lag“.
  • Därefter måste vi högerklicka på en tom plats och söka efter “Fastighet“.
  • Ett nytt fönster öppnas där du ska klicka på “Avancerade systeminställningar
  • I det nya fönstret som öppnas måste du klicka på “Avancerade alternativ“Tryck sedan”Bindande“.
  • Nu går vi till ett annat fönster där vi måste klicka på “Förändra“Bara en knapp under allt.
  • Avmarkera rutan överst på allt vi tillåter Windows att automatiskt hantera virtuellt minne.
  • Välj sedan alternativet “Det finns ingen personsökningsfil“Och klicka”Uppstart“.
  • Du kommer att kunna uppskatta att meddelandet visas, du måste bekräfta det.

När du har startat om din dator måste du gå tillbaka till samma plats och lämna alla inställningar som de var i början. Så här lyckades du starta om ditt virtuella minne.

Observera att du även kan uppdatera Windows 10 om du inte har tillräckligt med hårddiskutrymme, eller så kan du också prova att installera operativsystemet på en extern hårddisk.