Hur man fixar Android-synkroniseringsfel

Har dina kontakter ett synkroniseringsfel i sitt Google Android-konto? Detta fel är mycket vanligt, många säger att deras kontakter inte sparas i molnet. Detta kan vara dåligt eftersom du lätt kan förlora alla dina telefonbokskontakter. Om du går igenom detta, oroa dig inte, vi kommer att titta på 14 snabba och enkla sätt att lösa det här problemet i den här artikeln.

I den här artikeln hittar du:

Så här fixar du Android Sync-fel

Innan vi börjar titta på metoderna i praktiken är det viktigt att förstå lite mer om vad vi pratar om. Synkprocessen innebär att din mobiltelefon sparar dina kontakter i molnet, och för det mesta är det i Googles moln. Detta händer på de flesta mobiltelefoner. Denna process är väldigt praktisk eftersom den sparar dina kontakter och är också till stor hjälp när du byter enhet.

När du köper en ny mobiltelefon och går in på ditt konto går alla dina kontakter automatiskt till den nya enheten. När synkroniseringsprocessen inte äger rum sparas dina kontakter praktiskt taget ingenstans. Så om din mobiltelefon drabbas av någon tragedi kommer all data att gå förlorad.

Så det är viktigt och väsentligt att synkroniseringsfelet korrigeras, och därmed bevaras din data. Så slösa inte tid, låt oss börja med att titta på väldigt grundläggande metoder som kan hjälpa dig så kommer vi att sluta med mer avancerade metoder. Kom ihåg att varje steg kan variera beroende på din mobiltelefon.

1. Starta om telefonen

Den mest grundläggande lösningen som alltid fixar de flesta fel är att återställa din telefon. Om du gör det kan du åtgärda tillfälliga fel och detta involverar synkroniseringsfelet. Starta sedan om telefonen och se om dina kontakter kommer att återgå till normal synkronisering.

2. Kontrollera din internetanslutning

Synkroniseringsfelet är kanske inte din mobiltelefon eller Google utan din internetanslutning. När du inte har en bra anslutning, sker synkronisering helt enkelt inte. Slå sedan av och på wifi och mobildata och testa för att se om ditt internet är normalt. Om synkroniseringen inte fungerade, prova andra metoder.

3. Inaktivera och återaktivera kontaktsynkronisering

På bilden ser vi synkroniseringsprocessen, se guiden hur du åtgärdar synkroniseringsfelet

Om du redan har gjort de tidigare metoderna och det inte fungerade, kanske du borde se inställningarna. Låt oss se steg för steg nedan hur du kontrollerar den här funktionen och hur du stänger av och slår på den.

 1. gå till inställningar på din Android.
 2. Leta efter avsnittet Konton från din mobiltelefon.
 3. I alternativet Konton, Välj den google-konto.
 4. knacka kontosynkronisering och inaktivera och aktivera funktionen.
 5. Synkronisera sedan dina kontakter för att se om allt går som det ska.

Om du av en slump har gjort ovanstående steg och du ser ett felmeddelande kan du tvinga dina kontakter att synkronisera. Låt oss se några steg för att göra detta nedan.

4. Framtvinga kontaktsynkronisering

Datasynkronisering kan stoppas automatiskt på grund av vissa tillfälliga problem som du inte får meddelande om. För att lösa detta problem kan du tvinga processen. gå till inställningar från din mobiltelefon, i avsnittet Konton och se om det finns något felmeddelande. Även om det inte finns kan du stänga av synkroniseringen och slå på den igen. Detta kommer att tvinga processen att göras igen.

5. Stäng av energisparläget

På bilden ser vi en mobiltelefon

Energisparläget försöker inaktivera vissa processer för att förlänga batteritiden. Detta kan innebära att synkroniseringen inaktiveras, så det bör vara upp till dig. Du måste lägga på vågen vare sig du vill ha batteribesparing eller synkronisering. Om du verkligen vill ha synkronisering, gå till inställningar och leta efter avsnittet av Trummor. Efter det inaktivera alternativet att batteribesparing.

I vissa fall, även om ekonomin inaktiveras, är synkroniseringsprocessen inte aktiverad. Gå sedan till synkroniseringssektionen och återaktivera funktionen.

6. Rensa cache och data

Kanske kan cache- och temporära data också förhindra synkronisering, att rensa detta kan hjälpa dig. För att göra denna rengöring, följ bara stegen nedan:

 1. gå till inställningar från din mobiltelefon.
 2. tryck på avsnittet Ansökningar.
 3. Sök efter appen Schema eller Kontakter beroende på din mobiltelefon kan namnet vara annorlunda.
 4. Gå in Lagring och röra Rensa data och cache.

När du har rensat öppnar du kontaktappen igen och ser om synkroniseringen fungerar. Om synkroniseringsfelet fortfarande uppstår, prova de andra metoderna nedan.

7. Tillåt dataanvändning i bakgrunden

Har du eller någon annan stängt av bakgrundsdataåtkomst för att spara batteri? Tja, om du inte vet är det bra att kolla upp det. Så låt oss se i några steg hur du kan aktivera den här funktionen. Om den inte är aktiverad kommer synkronisering inte att ske.

 1. gå till inställningar från din mobiltelefon.
 2. tryck på fliken Ansökningar.
 3. Gå till appen för Google-konton eller ta din Kontaktkatalog.
 4. klicka in dataanvändning och aktivera funktionaliteten av Bakgrundsdata, obegränsad data, och Roamingdata.

Efter att ha följt stegen ovan kommer din mobiltelefon redan att köra saker i bakgrunden. Försök att synkronisera igen för att se om processen kommer att fungera.

8. Uppdatera dina appar.

Kanske är din mobila kontaktapp inaktuell. Gå sedan till din mobilappbutik, den här butiken kan vara från Play Butik, till din mobiltelefonmärkesbutik. Ett exempel är Samsung mobiltelefoner som har Galaxy Store. Gå till dessa butiker och se om du har några uppdateringar av din adressbok. Om inte, gå till dina inställningar och se om det finns någon mjukvaruuppdatering för din telefon.

9. Ta bort specialtecken

Det stämmer du läste, specialtecken i några av dina kontakters namn kan förstöra synkroniseringen. Så kontrollera din kontaktlista och gör justeringar av namnet på var och en, undvik att använda specialtecken. Efter denna ändring kommer din synkronisering att fungera.

10. Kontrollera datum och tid

För att synkroniseringen ska fungera korrekt utför systemet alltid en kontroll. Denna kontroll består av att se datum och tid för ditt system och Googles system. Så om det finns någon skillnad i denna information utförs inte synkroniseringen. Se nedan för hur du gör dessa justeringar.

 1. gå till inställningar från din mobiltelefon.
 2. Efter det leta efter avsnittet Datum och tid från din mobiltelefon.
 3. Om informationen är annorlunda, inaktivera automatiskt datum och tid och justera det manuellt.
 4. Nu, om datum och tid redan har skrivits in manuellt, är det bäst att ställa in det på automatiskt, så aktivera den här funktionen.

Efter det försök att synkronisera igen och se om processen kommer att slutföras.

11. Inaktivera datasparande

En av de saker din mobiltelefon använder för att synkronisera är internet. Du kanske inte vet det, men din telefon har alternativet Databesparing aktiverat. Den här funktionen försöker minska internetanvändningen i bakgrunden, det är möjligt att inaktivera detta i några få steg. gå till inställningar från din mobiltelefon och leta efter avsnittet Nätverk och internet. Efter det inaktivera funktionen för databesparing. Nu när den här funktionen är inaktiverad, försök att synkronisera igen.

12. Kontrollera förvaringen

Lagring kan hindra dig från att synkronisera, det här är säkert något du inte ens kan föreställa dig. Men det är viktigt att kontrollera storleken på dina kontakter. Kanske vill du synkronisera fler kontakter än vad Google stöder. Så titta för att se hur många kontakter du har och hur många Google stöder. Efter det, gör nödvändiga justeringar av dina kontakter och försök att synkronisera.

13. Användbara verktyg

bildappen kan hjälpa dig med synkroniseringsfel

Appen Contacts Sync Fix kan vara mycket användbar, om du redan har provat alla metoder vi har sett här kan du använda andra appar för att hjälpa dig. Applikationen vi redan har nämnt försöker analysera din telefon och åtgärda eventuella fel. Den försöker också tvinga fram synkroniseringen, så även om du redan har gjort allt, försök använda den här appen och se om synkroniseringsfelet har åtgärdats.

14. Ta bort och lägg till ditt Google-konto

Det sista alternativet av alla innebär att du tar bort och lägger till ditt Google-konto. Du har provat allt, och om den här metoden inte fungerar, kanske det är bäst för dig att formatera din mobiltelefon. Men var inte för snabb, låt oss prova den sista metoden först.

 1. gå till inställningar från din mobiltelefon.
 2. I avsnittet Konton sök efter Google-kontot.
 3. Tryck på ta bort.
 4. Lägg nu till kontot igen.

Efter det, försök igen att synkronisera dina kontakter och se om processen kommer att slutföras.

avslutande

Vi hoppas att du med alla dessa metoder kunde korrigera felen och utföra synkroniseringen av dina kontakter. Som vi sa i början är synkroniseringsfelet något väldigt vanligt, så du kan till och med hjälpa andra. Gillade du våra metoder? Har du några frågor? Säg i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button