Hur man fĂ„r skĂ€rmen att inte stĂ€ngas av i Windows 10 – snabbt och enkelt (exempel)

0 Shares

Att spara din bÀrbara dators batteri Àr en viktig del av att anvÀnda den, men du kanske inte gillar att din skÀrm stÀngs av hela tiden, sÄ vi lÀr dig hur du fÄr din skÀrm att fortsÀtta vara pÄ i Windows 10.

Det rÀcker inte att Àndra skÀrmens timeout eller avbryta i Windows, ibland kan du helt klara dig utan det hÀr alternativet.

Eftersom skÀrmen Àr en av de största pÄfrestningarna pÄ batteriet Àr detta till hjÀlp för att se till att sÄ inte Àr fallet onödigt slöseri med batteritid nÀr du inte anvÀnder din bÀrbara dator.

Faktum Àr att nÀr batteriprocenten visas pÄ aktivitetsfÀltet i Windows 10 kan du enkelt se att den Àr konstant lÄg nÀr skÀrmen Àr pÄ maximal ljusstyrka eller anvÀnds.

Men om det inte Ă€r ditt huvudproblem, och det Ă€r viktigare att hĂ„lla skĂ€rmen pĂ„, kommer vĂ„r guide nedan att visa dig hur du Ă€ndrar nĂ„gra instĂ€llningar för att göra skĂ€rmen stanna lĂ€ngre. Även pĂ„ obestĂ€md tid om du inte anvĂ€nder den pĂ„ ett tag.

VÀlj nÀr du vill stÀnga av skÀrmen i kontrollpanelen

Ett av alternativen du behöver göra för att förhindra att din skÀrm stÀngs av i Windows 10-versioner Àr att gÄ till alternativ pÄ kontrollpanelen. Följ proceduren vi lÀmnar dig nedan.

  • För att köra det mĂ„ste du vĂ€lja Kontrollpanelen.
  • Nu ska du vĂ€lja alternativet System och sĂ€kerhet.
  • Klicka pĂ„ Ändra nĂ€r datorn gĂ„r i vilolĂ€ge under Energialternativ.
  • Klicka pĂ„ nedĂ„tpilen och vĂ€lj en tid i listan.
  • Klicka pĂ„ Spara Ă€ndringar för att instĂ€llningarna ska börja gĂ€lla.

SÄ hÀr Àndrar du instÀllningar för skÀrmström i Windows 10

Innan du fortsĂ€tter med processen, vĂ€nligen notera att om du vĂ€ljer “Aldrig” för följande konfiguration, visas din skĂ€rm den stannar kvar Ă€ven om du inte har rört den pĂ„ ett tag.

Det finns separata instÀllningar för nÀr datorn Àr ansluten till ström eller nÀr du anvÀnder batteriet, sÄ du kan konfigurera dessa situationer separat och hÄlla skÀrmen pÄ i Windows 10.

  • Du mĂ„ste vĂ€lja alternativet Start som finns pĂ„ skĂ€rmens nedre vĂ€nstra del.
  • VĂ€lj ikonen InstĂ€llningar i det nedre vĂ€nstra hörnet av Start-menyn.
  • VĂ€lj nu System frĂ„n menyn.
  • Klicka pĂ„ fliken Aktivera/Inaktivera till vĂ€nster i menyn.
  • Klicka pĂ„ rullgardinsmenyn under Display för att vĂ€lja den period av inaktivitet efter vilken du vill att Windows 10 ska stĂ€nga av skĂ€rmen. Alternativet Aldrig finns lĂ€ngst ner pĂ„ listan.

Om du anvÀnder din dator i en mörk miljö kan vissa Windows-menyer 10 blir lite för ljust.

LÀr dig mer om Windows 10 Dark Mode och se om du tror att det Àr nÄgot som kommer att förbÀttra din PC-upplevelse.

AnvÀnder Windows 10-instÀllningar för att hÄlla skÀrmen pÄ

För att öppna skĂ€rmslĂ€ckarinstĂ€llningarna, skriv “Ändra skĂ€rmslĂ€ckare” i sökrutan Cortana i aktivitetsfĂ€ltet i Windows 10.

VĂ€lj Ändra skĂ€rmslĂ€ckare för att öppna fönstret som visas nedan. DĂ€rmed du kan Ă€ndra alla skĂ€rmslĂ€ckarinstĂ€llningar.

VÀlj rullgardinsmenyn SkÀrmslÀckare och klicka pÄ (Ingen). Klicka pÄ AnvÀnd och OK för att tillÀmpa instÀllningarna. Detta kommer att stÀnga av skÀrmslÀckaren.

Det finns dock andra saker som kan stĂ€nga av skĂ€rmen ocksĂ„. För att konfigurera dem klickar du pĂ„ Ändra energiinstĂ€llningar.

VÀlj sedan VÀlj nÀr skÀrmen ska stÀngas av för att öppna alternativen nedan. VÀlj nu Aldrig frÄn alla rullgardinsmenyer och klicka Spara Àndringar.

Om du av nÄgon slump har nÄgot annat problem med Windows 10, rekommenderar vi att du besöker vÄr webbplats för att undersöka och ÄtgÀrda eventuella irriterande problem eller fel du kan ha.

0 Shares