Hur man får Norton att permanent ignorera en fil för alltid

0 Shares

Bland de sex lager av skydd som utgör Norton Internet Security antivirus är SONAR-lagret, med dess engelska förkortning “Symantec Online Network for Advanced Response”, som bokstavligen översätts som ett onlinenätverk för Symantecs avancerade svar, ansvarig för Norton antivirus, som är din dators brandvägg.

Detta lager tenderar att köras kontinuerligt i bakgrunden, analysera beteendet hos filer eller applikationer som är installerade på vår dator, letar efter skadlig programvara, alla typer av datavirus eller beteende som det anser vara misstänkt och varnar användaren för att fortsätta radera.

Ibland kan dock det utförda arbetet indikera närvaron av ett virus i en mapp som vi är säkra på att det är omöjligt, t.ex. en mapp med familjefoton eller alla dokument från vårt arbete; detta kallas då “Falskt positivt”.

Trots det betyder det inte att vårt antivirus är i dåligt skick, det har bara en tendens att göra det misstänka de som slutar med till exempel file.txt, file.dbf, file.log eller file.hlp, eller något annat filtillägg då det bokstavligen är dess huvudfunktion i de lager som utgör antivirusprogrammet.

Norton Internet Security Det kan också indikera att en fil eller ett program som skapats av huvuddatoranvändaren är skadlig, men det beror på att det inte är en känd utvecklare i sin databas, så chansen att det faktiskt är skadlig kod är minimal.

Tack vare detta har antiviruset i sig möjlighet att skapa en undantagslista som kan modifieras manuellt, d.v.s. motsatsen till svart lista över filermappar eller webbplatser som du besöker ofta och som du kan vara säker på är säkra, eftersom att ta hänsyn till dem sänker skyddsnivån.

Åtgärder att ta för att permanent utesluta filer från skanning

Det första du ska göra är att gå till Start och leta efter Norton Internet Security-ikonen i menyn, klicka på den och börja starta, gå sedan till “Inställningar” och välj på den fliken “Antivirus”, som kommer att visa ett antal alternativ; du klickar på Analysera och risk.

Här öppnas ett nytt fönster, där du kommer att se alternativet att välja “Undantag / Låg risk avsnitt”, klicka på “Bindande”, som visar alternativet “Uteslut objekt från skanning”, då kommer du att se alternativet “Lägg till”, klicka på det och nu kan du välja mappar eller filer.

På så sätt kan du välja hela mappar såväl som undermappar, även om det inte är en rekommenderad process för de som ständigt uppdateras som t.ex. “Nedladdat”eftersom Internetfiler kan åtföljas av skadlig programvara i allmänhet.

Klicka här “undersöka”, välj flera filer eller mappar som du är säker på att inte är infekterade och välj sedan “OK”. Dessa filer kommer att läggas till i exkluderingssektionen, tillämpa ändringarna och klicka på “OK”, så att de permanent exkluderas från Norton-analys.

Inaktivera självförsvar och intelligent urladdningsdetektering

Norton har också möjlighet att skapa skanningsuteslutningar under Intelligent Download Detection där “Utestängning i realtid“Och klicka på Lägg till. På detta sätt upprepar du stegen som beskrivits tidigare, välj mappar eller filer> kryssa av> “OK”> Använd> ok.

När du har följt dessa steg och uteslutit filer och mappar som du anser vara säkra, kommer Norton att hoppa över dem under operationen lämplig analys letar efter filer som kan hota din dators säkerhet, där vi upprepar att du är helt säker på att dessa filer inte är infekterade.

Med tanke på möjligheten till falska positiva resultat bör du alltid ha ditt antivirusprogram med de senaste uppdateringarna som kör “Uppdateringar regelbundet“För att hitta den senaste och reviderade versionen av Norton. Om du fortfarande får falska positiva resultat, även med de senaste versionerna, måste du rapportera det i “NortonLifeLock“Att anmäla det.

0 Shares