Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man får musikdistribution för free

ReverbNation förenklar upplevelsen av att få din musik till onlinemusikbutiker och streamingtjänster runt om i världen.

Att få ett musikdistributionsavtal betydde brukade stå ut från mängden, signera bort kontrollen till din musik och behålla den minsta procentsatsen från ett stort skivbolag. I över tio år har ReverbNation legat i framkanten av musikdistribution och tillhandahållit alla artister och skivbolag en free och enkelt sätt att publicera sin musik online. Vi publicerar till alla större butiker och streamingtjänster som Spotify, YouTube Music, Apple Music, iTunes, Amazon Music, Deezer, TIDAL och många fler, samt intäktsgenerering på en handfull sociala medieplattformar inklusive YouTube, Facebook, Instagram, TikTok och SoundCloud.

När du väljer ReverbNation som din distributionspartner kan processen inte bli enklare. Registrera dig på ReverbNation, skicka över dina spår, välj de tjänster du vill skicka din musik till och välj sedan Free Distribution eller Premium Distribution. Free Distributionen är helt free, medan du behåller 85 % av de genererade intäkterna. Premium Distribution kostar en liten avgift, samtidigt som du behåller 100 % av de genererade intäkterna. Din musik kommer att skickas till vårt modereringsteam, som kommer att se över releasen, och skickas sedan till våra partnerbutiker inom några dagar.

Funktioner och tjänster mellan Free och Premium är exakt samma. Du behåller alltid 100 % av rättigheterna till din musik. Statistik och intäkter betalas in på ditt konto varje månad.

Det är den enkla biten ur vägen, nu till att navigera i den komplicerade världen av musikmarknadsföring, eller hur? Vår partnersajt PUSH.fm kan ta hand om detta åt dig, med tre enkla och free kampanjverktyg. Fan Links gör det enkelt att dela alla olika butiker, streamingtjänster och sociala mediesidor som är värd för din musik, med en anpassningsbar målsida. Med Pre-save kan du skicka ut länkar till din nya musik innan releasedagen, vilket förbättrar engagemanget. Upplåsning av innehåll gör att du kan belöna fansen för att de vidtar sociala åtgärder, till exempel en kupongkod i utbyte mot att de följs på sociala medier.