Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man får liv till gamla bilder med MyHeritages Deep Nostalgia

Om du är på sociala medier har du förmodligen sett animationer av svartvita videor på din hemsida någon gång i år. Medan framväxten av djupfake-teknik kan göra dig nervös, kommer dessa otroliga videoklipp faktiskt från släktforskningssidan MyHeritage.

Tekniken, som MyHeritage kallar Deep Nostalgia, är licensierad från DEN-videofilmen. Funktionen gör det möjligt för MyHeritage-användare att animera ansikten i historiska foton, vilket ger bilder av förfäder och historiska figurer liv igen, vilket ger oss en uppfattning om hur de skulle ha sett ut utanför en statisk bild.

Djup nostalgi börjar med att förbättra bilder av dålig kvalitet med MyHeritages Photo Enhancer för att öka upplösningen innan ett antal drivrutiner används som består av en fast sekvens av rörelser som tagits från riktiga människor. Resultatet är en kort video som kan le, blinka, vrida huvudet och mer.

“Du får ett” wow-ögonblick “när du ser ett värdefullt familjefoto växa till liv med djup nostalgi”, sa MyHeritage grundare och VD Gilad Japhet när funktionen lanserades i februari.

”Att se våra älskade förfäders ansikten växa till liv i en videosimulering låter oss föreställa oss hur de kan ha varit i verkligheten och ger ett djupt nytt sätt att ansluta till vår familjehistoria”.

MyHeritage säger i sin FAQ att funktionen är för nostalgisk användning och avskräcker användare från att använda den på levande människor utan deras tillstånd. Webbplatsen innehåller inte heller ljud för att hindra användare från att lägga till tal i klipp av riktiga människor.

Läs vidare för att upptäcka hur du animerar dina gamla familjefoton med Deep Nostalgia på MyHeritage.

Så här animerar du dina foton med MyHeritages Deep Nostalgia-funktion:

Hur man animerar gamla foton med MyHeritage

Hur man animerar gamla foton med MyHeritage

  • Klicka på ‘Ladda upp foto’ och välj den fil du vill animera

Hur man animerar gamla foton med MyHeritage

  • Skapa ett konto eller logga in på MyHeritage med Facebook eller Google

Hur man animerar gamla foton med MyHeritage

  • Vänta på att din bild ska animeras – det bör ta mellan 10 och 20 sekunder

Hur man animerar gamla foton med MyHeritage

  • När det är klart, tryck på ‘Ladda ner video’ för att spara och dela din animation på sociala medier

Systemet väljer automatiskt en sekvens som ska tillämpas baserat på ansiktet du laddar upp, men du kan växla upp det och experimentera med andra sekvenser när videon har genererats genom att gå till avsnittet “Mina foton” på webbplatsen. Här kan du klicka på ‘Animation’ för att prova andra sekvenser från allmänna animationer till speciella rörelser, som dans, sidled eller blinkning.

Hur man animerar gamla foton med MyHeritage

Hur man animerar gamla foton med MyHeritage

Du kan också välja att animera flera ansikten i samma foto, men du måste skapa en separat animation för var och en.

Medan MyHeritage är gratis att använda är du begränsad till antalet animationer du kan skapa med ett gratis konto. Webbplatsen erbjuder också en komplett prenumerationstjänst för användare som vill skapa ett obegränsat antal animationer utan vattenstämpel.

Medan MyHeritage hävdar att de inte delar bilder med någon tredje part, är det alltid bra att vara medveten om att uppladdning av bilder till sådana tjänster kan påverka din digitala integritet. Om du vill skydda dina data, se till att kolla in våra guider till de bästa VPN: erna och de bästa gratis VPN-enheterna.