Hur man får kunder med en marknadsföringsplan för att öppna en tandklinik

Marknaden är mättad med tandvårdskliniker, så många tandläkare tvivlar på om de kommer att kunna öppna en egen klinik; Om det är fallet för dig, oroa dig inte, en bra marknadsföringsstrategi hjälper dig att fånga många patienters uppmärksamhet. Lär dig hur du gör detta i det här inlägget få en kundmarknadsplan när du öppnar en tandklinik.

Hur startar man en marknadsföringsplan för att öppna en tandläkarmottagning?

Innan du börjar med någon marknadsföringsstrategi för din tandklinik måste du vara tydlig med detta vilken typ av tjänst du planerar att tillhandahållatill exempel oral kirurgi, konservativ tandvård, parodontologi, endodonti, pediatrisk tandvård och andra; Detta är viktigt för att annonserna ska kunna skräddarsys för de tjänster som din klinik tillhandahåller.

Du bör också tänka på vad som kommer att bli ditt målgrupp Eftersom vissa tandvårdskliniker endast vänder sig till barn, vuxna eller äldre, kommer en tydlig definition av denna punkt att hjälpa dig att organisera en marknadsföringsstrategi som kommer att fånga deras uppmärksamhet och motivera dem att besöka kliniken.

Undersök marknaden och de tandvårdskliniker du har nära dig för att ta reda på om du konkurrerar med starka eller framväxande kliniker, och utforska styrkorna och svagheterna hos dina konkurrenter; Denna information hjälper dig att utforma en stark marknadsföringsplan som skiljer sig från vad dina konkurrenter erbjuder.

Tänk på hur mycket pengar och tid du vill investera i att organisera en effektiv marknadsföringsstrategi. Det är viktigt att planera sin marknadsplan i förväg (minst 6 månader) och implementera den några veckor innan öppning för att nå ut till fler.

En marknadsföringsstrategi som du kan implementera

Försäljning: kampanjer och rabatter lockar människor; Det är därför det erbjuder en gratis munkontroll eller munrengöring på öppningsdagen, 20 %, 30 % rabatt på vissa behandlingar, eller möjligheten att distribuera tandkräm, munvatten eller tandborste. Du kör inte bara dessa typer av kampanjer på öppningsdagen, du gör dem ofta och tar hänsyn till dina frekventa patienter.

Dela ut flygblad: Denna metod kan tyckas gammal, men det är ett verktyg som kan hjälpa dig att nå din målgrupp; Dela därför ut flygblad på platser där publiken du vill locka är koncentrerad. Glöm inte att lägga till din plats, kontaktinformation och eventuella kampanjer.

Sociala media: Sociala nätverk har miljontals användare, vilket är anledningen till att de är ett värdefullt verktyg för att publicera alla företag. Skapa ett konto för din tandklinik på Instagram, Facebook, Twitter och kom igång tips för friska tändermeddela följare om kampanjer och rabatter som kommer att finnas tillgängliga på öppningsdagen. Glöm inte att lägga till dina kontaktuppgifter, plats och webbplats.

Det är viktigt att du alltid är aktiv på dessa sociala nätverk, så ladda upp bilder och filmer med innehåll relaterat till kliniken och tandvården. Använd dessa konton för att köra tävlingar, särskilt de där du behöver dela din publikation med andra användare för att delta, den här typen av tävling hjälper dig att publicera din klinik.

Youtube: Den här plattformen har mycket trafik så det skulle vara idealiskt om du skapar en kanal för att ladda upp videor där du ger praktiska tips för att ta hand om dina tänder och prata om problem som ofta drabbar patienter. På YouTube kan du lägga till länkar till dina sociala nätverk och webbplats så att de känner till din klinik.

Hemsida: Massor av människor använder internet för att hitta den tandvårdsklinik som ligger närmast dem; av denna anledning är det viktigt att skapa en webbplats som innehåller tillägget kontaktinformation, plats, tjänster som erbjuds och bilder från kliniken. Du kan också lägga upp före- och efterbilder på en del tandarbete som utförs av personalen som kommer att arbeta på kliniken, vilket är användbart för blivande kunder att se att kliniken har kvalificerad personal.

Annonsen som du gör marknadsföra din tandklinik Det ska förmedla tanken att en frisk mun och ett vackert leende inte är relaterat till smärta, detta är viktigt för om annonsen ger intryck av att de behandlingar du erbjuder är smärtsamma och irriterande, kommer patienterna inte att vilja besöka kliniken.

Relaterade Artiklar

Back to top button