Hur man fÄr IP-adressen för ett e-postmeddelande i Outlook och Gmail

0 Shares

NÀr det gÀller att veta var han Àr okÀnt mejl eller varifrÄn det skickas finns det flera sÀtt som gör att vi mer eller mindre kan veta kÀllan till problemet och dÀrmed undvika spam om du skulle vÀlja att ignorera det.

Detta första steg Àr att kontrollera domÀnen som medföljer e-postadressen, @ google.com, @ gmail.com, @ yahoo.com, pÄ sÄ sÀtt Àr det mer anvÀndbart att dekryptera ursprunget till e-postmeddelandet.

LĂ„t det vara för att se om det Ă€r en fil falsk post eller för att ta reda pĂ„ om nĂ„gon vill skaffa vĂ„r data via skadlig e-post, utger sig för att vara ett företag, med hjĂ€lp av tekniker som “nĂ€tfiske”; som anvĂ€nds för att stjĂ€la anvĂ€ndarens information och identitet, och anvĂ€nds dĂ€rför för att blockera all skrĂ€ppost som nĂ„r din e-post.

DÀrför kommer vi att gÄ vidare till upptÀckten pÄ ett enkelt sÀtt hur man spÄrar IP-adresser frÄn Outlook och Gmail.

PÄ sÄ sÀtt kan du spÄra IP-adressen för Gmail-e-postmeddelanden

Att kÀnna till IP-adressen för ett okÀnt e-postmeddelande som tagits emot pÄ Gmail-plattformen Àr enkelt, börja med att ange e-postadressen dÀr du hittade det misstÀnkta e-postmeddelandet.

Tryck eller tryck pĂ„ tre i mitten “Alternativ” i det övre högra hörnet av e-postmeddelandet i frĂ„ga och vĂ€lj ett alternativ “Visa original.”

Sedan pÄ den nya fliken som kommer att aktiveras kan du se kÀllkoden för nÀmnda e-postmeddelande som kommer att spÄras. För att komma Ät avsÀndarens IP-adress mÄste du utföra följande kommando pÄ tangentbordet; Ctrl + F (Kommando + F om du anvÀnder ett Mac- eller Linux-operativsystem) samtidigt.

Tillsammans med det hĂ€r avsnittet kan du se den ursprungliga avsĂ€ndarens IP-adress “x-origin-ipIbland en adress IP kan placeras pĂ„ fĂ€ltet “AvsĂ€ndarens IP”.

I hÀndelse av att meddelandets kÀllkod inte innehÄller tvÄ textstrÀngar, Àr det troligt att avsÀndaren anvÀnder extern kryptering eller en anonym tjÀnst för att dölja meddelandets identitet och faktiska plats.

Hur hittar jag IP-adressen i Outlook / Hotmail?

Om du vĂ€ljer en e-posttjĂ€nst Microsoft, Proceduren i praktiken Ă€r densamma som den som just förklarades för Gmail-plattformen. Skillnaden Ă€r att du mĂ„ste vĂ€lja “Se ursprunget till meddelandet“Som en del av postalternativet vill vi lokalisera och spĂ„ra.

Efter att ha tryckt pĂ„ alternativet med tre punkter kommer ett fönster som liknar det i Gmail att visas. I det hĂ€r fönstret mĂ„ste du söka efter följande textruta med en tangentkombination Ctrl + F; “avsĂ€ndarens IP-adress“.

Genom att följa denna textstrĂ€ng kommer du att se adressen IP hela sĂ€ndande anvĂ€ndaren, och om koden inte innehĂ„ller denna textstrĂ€ng; du kan anvĂ€nda textstrĂ€ngen “x-origin-ip“För att hitta kĂ€lladressen.

Hur hittar jag IP-adressen pÄ kartan?

För att hitta en IP-adress pÄ en virtuell geolokaliseringskarta kan du ha flera verktyg pÄ internet som gör att du kan göra jobbet som det Àr Vad Àr min IP Y GeolPView.

Dessa verktyg lÄter dig fÄ ungefÀrlig platsinformation för olika sök-IP-adresser som lÀggs till för att anvÀnda dynamiska offentliga IP-adresser eller VPN för att vÀlja IP-adresser frÄn andra lÀnder.

Det bör förstÄs att IP-platsen kanske inte matchar avsÀndarens ursprungliga position, utan den simulerade positionen.

Den tidigare processen Ă€r manuell med tanke pĂ„ det header-fil hitta en IP-adress. DĂ€rför finns det ocksĂ„ verktyg för att analysera dessa typer av filer genom att bara kopiera och klistra in, i denna mening rekommenderas följande: “GsuiteToolBoxMessageheader, Email IP Header Tracking och MX Toolbox Email HeaderAnalyzer”.

0 Shares