Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man får Instagram-trådar först

Få tag på den nya plattformen

För iOS-användare som redan är på Instagram är registreringen för Threads enkel. Skriv bara “saymore” i sökfältet, tryck på biljetten som visas och sedan på “Hämta trådar”. Du kommer att hänvisas till App Store där du kan föranmäla dig.

För icke-Instagram-användare, gå direkt till App Store den 6 juli och tryck på “Hämta app”. Det kommer att installeras automatiskt när plattformen går live.

Android-användare kan behöva vänta lite längre, även om faktiska tidslinjer ännu inte är kända. Medan en butiksinformation på Google Play är aktiv kan du inte förhandsregistrera dig för den ännu. Android-användare kan se inbjudan påskägg (skriv “trådar” i Instagram-sökning för att visa en biljettikon och en personlig inbjudan), så kanske det inte kommer att försenas.

På samma sätt förväntas en stationär app, även om inget officiellt har bekräftats ännu, förutom att det korta framträdandet tidigare idag. Det är troligt att kontohantering kommer att fungera på samma sätt som Facebook- och Instagram-integreringarna har gjort.

Dagens teaser har gett oss en glimt av Threads-kapaciteten, och med Twitter som blöder missförtjusta användare, är oddsen staplade till Threads fördel som en livskraftig konkurrent. För nu kan vi dock bara sitta och vänta (en dag till) för att se om det är sant.

Men för de som är trötta på att scrolla appen för sociala medier, läs vår guide till raderar Instagram här.