Hur man fÄr företag att tÀnka pÄ ditt varumÀrke med hjÀlp av Whiteboard-videor

0 Shares

En vit bakgrund, en svart markering och en rithand — Ă€r det allt du behöver för att göra en bra whiteboardvideo? Det kan tyckas sĂ„, men i verkligheten finns det mer i den hĂ€r stilen Ă€n vad man kan se.

Å ena sidan Ă€r de bra pĂ„ att presentera komplexa Ă€mnen för B2B-publik pĂ„ sĂ€tt som Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tta att följa och förstĂ„. Deras strömlinjeformade stil sĂ€tter tittarna i rĂ€tt stĂ€mning och hjĂ€lper till att fĂ„ ditt budskap att hĂ„lla fast.

Å andra sidan delar amatörvideor pĂ„ whiteboard ofta ett antal fallgropar och misstag som kan skicka fel intryck till potentiella kunder.

SÄ om du funderar pÄ att idiotsÀkra dina whiteboard-videor genom fantastiskt varumÀrke, hÀr Àr nÄgra anvÀndbara tips som du vill veta i förvÀg!

Skapa karaktÀrer baserade pÄ din mÄlgrupp

LÄt oss glömma din video för en sekund. Hur vÀl kÀnner du dina kunder?

Att förstÄ din mÄlgrupp Àr ett viktigt första steg mot en framgÄngsrik marknadsföringsplan. SÄ, om du inte redan gör det, lÀr kÀnna de personer du siktar pÄ att hjÀlpa med din produkt eller tjÀnst. Gjort? Bra. Nu ska karaktÀrerna i ditt stycke utformas enligt den publikens egenskaper!

Du kan börja med enkla demografiska och firmografiska detaljer som jobbtitel, utbildning och mÄl och sedan gÄ vidare till mer involverade, som hur de pratar, hur en vanlig dag pÄ jobbet Àr för dem eller till och med aspekter av företagets kultur.

Att göra det hjĂ€lper dig att anpassa ditt innehĂ„ll med ett empatiskt perspektiv — Och om din publik kĂ€nner att du pratar direkt med dem kommer videon att kĂ€nnas skrĂ€ddarsydd för deras behov.

NÀr din tittare relaterar till din karaktÀr Àr det lÀttare för dem att förstÄ ditt budskap. Annars spelar det ingen roll hur direkt och enkelt du försöker föra fram ditt Àrende.

Att skriva ett effektivt manus

TĂ€nk pĂ„ att din publik och din karaktĂ€r bör dela nĂ„got mycket viktigt gemensamt: ett problem. Huvudsyftet med din video Ă€r alltsĂ„ att visa dem vem som ska lösa problemet – det Ă€r dĂ€r ditt manus kommer in!

Ett bra manus berÀttar en historia genom en fÀngslande berÀttelse. Men var ska man börja? HÀr Àr nÄgra viktiga tips frÄn nÄgra av de bÀsta videoproduktionsföretagen dÀr ute som du vill följa.

  • Gör en disposition: Innan du trasslar in dig i tekniska detaljer bör du ha en klar uppfattning om mĂ„let med din video. Vad Ă€r problemet som din publik behöver lösa? Hur ska du lösa det? Se till att ditt första utkast svarar pĂ„ dessa preliminĂ€ra frĂ„gor
  • Strukturera din disposition: NĂ€r du har en grundlĂ€ggande disposition, börja utveckla ditt manus genom att strukturera det till den klassiska treaktsstrukturen. Den första akten presenterar problemet som din karaktĂ€r och publik delar (vad). GĂ„ vidare till hur din produkt eller tjĂ€nst kan lösa det problemet. Avsluta med varför de ska vĂ€lja dig framför andra. Det Ă€r en klassisk struktur som de flesta whiteboard-videor – och Hollywood-filmer – följer, och av en god anledning: det fungerar!
  • Skapa en storyboard: Storyboards Ă€r mycket anvĂ€ndbara för alla typer av video, men Ă€nnu mer för whiteboard-videor. Detta Ă€r det stadium dĂ€r du mĂ„ste arbeta med varje illustration och Ă€ven med den visuella kontinuiteten i din video som helhet. HĂ„ll din video engagerande genom att koppla ihop varje bildruta
  • Arbetet Ă€r aldrig gjort: Vissa konstnĂ€rer sĂ€ger att ett konstverk aldrig riktigt blir fĂ€rdigt, det finns alltid utrymme för förbĂ€ttringar! NĂ€r du har slutfört din storyboard, ta dig tid att korrekturlĂ€sa den, justera och ordna om den. GĂ„ tillbaka till data- och publikanalysen och se hur du kan anvĂ€nda den för att förbĂ€ttra marknadsföringsberĂ€ttelsen du vill förmedla!
  • Gör alla Ă€ndringar du kĂ€nner dig nödvĂ€ndig: Placera dig sjĂ€lv i positionen som din potentiella kund och försök lĂ€sa den med “nya ögon” för att hitta den bĂ€sta möjliga versionen av din video i dessa tidiga skeden, vilket kommer att spara mycket tid och anstrĂ€ngning senare pĂ„

Kraften i nöje och underhÄllning

Whiteboard-videor kan vara fascinerande; Du ser bokstavligen en berÀttelse utvecklas ur ingenting framför dina ögon!

Det Àr det som gör dem till ett sÄ bra verktyg för att marknadsföra till kunniga mÄlgrupper, som det ofta Àr fallet i en B2B-miljö, eller för att effektivt förmedla komplexa Àmnen, som det ofta Àr fallet med affÀrsorienterade teknik- och finanslösningar, som molnbaserade SaaS-appar eller blockchain-lösningar.

SÄ, utnyttja mediets mÄngsidighet till fullo!

Whiteboard-videor kan vara ett vÀldigt roligt och underhÄllande sÀtt att marknadsföra ditt varumÀrke, vilket Àr anledningen till att ditt innehÄll inte ska kÀnnas som en annons eller en strikt pedagogisk video.

Ett bra sÀtt att göra ett intryck utan att kÀnna som verket Àr bara en annan del av din marknadsföringsstrategi Àr att illustrera dina idéer kreativt. Bli inspirerad! Experimentera. Blanda olika resurser, sÄsom karaktÀrer, texter och bilder pÄ nya sÀtt.

Det finns massor av whiteboard-videor dÀr ute, men dina borde sticka ut genom att göra ett bestÄende intryck pÄ din publik. FÄ bara ett litet leende frÄn din tittare, och det rÄder ingen tvekan om att de kommer att komma ihÄg ditt verk och knyta det positiva intrycket till ditt varumÀrke.

AnvÀnd ditt varumÀrkes fÀrgpalett för att skapa varumÀrkesmedvetenhet

Whiteboard-videor lÄter dig bli kreativ, men vissa saker Àr helt enkelt inte förhandlingsbara: en whiteboard Àr en whiteboard. Det Àr bara nÄgot med att ha ett tomt utrymme som gör det lÀttare att följa idéerna. Detta Àr en av anledningarna till att whiteboards fungerar sÄ bra i skolor och möten sedan evigheter.

Nu ska du inte kÀnna dig begrÀnsad av detta: det Àr en gÄva! Om du hÄller dig till en neutral vit bakgrund och svarta markeringslinjer, nÀr du anvÀnder en fÀrg, blir den kraftfull och meningsfull. Och du kommer inte att anvÀnda vilken fÀrg som helst: det hÀr Àr din chans att anvÀnda ditt varumÀrkes fÀrgpalett!

Genom att anvÀnda dessa fÀrger för att fÄ uppmÀrksamhet till specifika punkter och kritiska bilder förstÀrker du innebörden bakom budskapet. MÀnniskor kommer att visualisera en representation av lösningen de letar efter, vilken bÀttre möjlighet Àn att fÄ den visualiseringen att dyka upp i ditt varumÀrkes fÀrger?

RÀtt tid att anvÀnda din logotyp (och andra marknadsföringsvideotekniker)

Som vi sa tidigare Ă€r huvudmĂ„let som din video ska ta itu med att skapa en koppling mellan lösningen av ett problem och ditt varumĂ€rke. Om din publik inte associerar din video med ditt företag, vad var dĂ„ allt arbete för? Se till att ditt varumĂ€rkes namn och logotyp visas vid ett kritiskt ögonblick i din video – vilket vanligtvis betyder precis nĂ€r du introducerar din lösning i manuset!

LÀngd Àr ocksÄ grundlÀggande i alla marknadsföringsvideor, och whiteboardvideor Àr inget undantag. Du vill behÄlla din pjÀs runt 90-sekundersstrecket. NÀr allt kommer omkring har kortare videor visat sig prestera bÀttre Àn lÄnga videor.

Slutligen, glöm inte dina CTAs! Marknadsföringsvideor kretsar kring ett tydligt uppmaningsbudskap. Förklara steg för steg för din publik hur du köper din produkt eller anvÀnder din tjÀnst.

För att sammanfatta

PÄ grund av sin natur och estetik Àr whiteboardvideor ett mycket effektivt innehÄll för din marknadsföringskampanj. Men om du tror att de Àr en fast mall eller att de alla ser likadana ut, anvÀnd dessa tips för att skrÀddarsy ditt plagg och öka ditt varumÀrkesengagemang.

NÀr det Àr rÀtt gjort kommer en whiteboard-video att fÄ ditt företag att stanna kvar i publikens sinne lÄngt efter att de slutat titta och ta dem till dig nÀr det Àr dags!

0 Shares