Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man får en bättre MacBook batterilivslängd

Tillbaka i oktober lanserade Apple uppdaterade MacBook -proffs som har nio timmars batteritid tack vare införandet av de senaste Intel Haswell -chipsen, jämfört med 7 timmar av den tidigare generationen. MacBook Airs får ännu bättre batteritid tack vare de lite långsammare interna som kräver mindre ström.

Även om nio timmar för MacBook Pro är mer än imponerande, finns det tillfällen då vi behöver pressa ut lite mer juice ur batteriet, särskilt i situationer där vi inte är nära ett uttag. Det finns dock saker du kan göra och inställningar som du kan ändra för att pressa ytterligare en eller två timmars batteritid ur din MacBook.

Hur man får en bättre MacBook batterilivslängd

Dimma skärmen och LED -tangentbordet

Förmodligen är det enklaste tricket du kan göra för att få mer batteritid att dämpa din MacBook -skärm och dess LED -bakgrundsbelysta tangentbord. Vad som kanske är bättre är att tangentbordet har dedikerade tangenter för att justera skärmens ljusstyrka och LED -bakgrundsbelysningens ljusstyrka på själva tangentbordet, så det finns ingen ursäkt för att inte dimma din skärm.

macbook-skärm

Du kan enkelt lägga till en eller två timmars batteritid på din MacBook genom att dämpa skärmen och inte ha den på full blast. När det gäller det bakgrundsbelysta tangentbordet äter inte lysdioderna upp mycket batteritid, men även en liten förändring kan göra skillnad, vilket vanligtvis är varför den lägsta ljusstyrkan på det bakgrundsbelysta tangentbordet vanligtvis är tillräckligt för att se bra när du skriver in mörkret.

Använd Safari

Din valda webbläsare är troligen ett alternativ från tredje part, som Google Chrome och Mozilla Firefox, men jämfört med Apples inbyggda Safari-webbläsare är dessa två alternativ resurshuggare. Precis som på iOS -enheter kan du minska strömförbrukningen och öka batteriets livslängd genom att byta till Safari, dock tillfälligt, för att pressa ut lite mer batteritid innan din MacBook ger sig.

safari

Detta test från några månader tillbaka visar att minnesanvändningen av Safari är bättre än andra tredjepartswebbläsare, vilket sparar systemresurser, vilket sparar batteritid i längden. Naturligtvis är skillnaden kanske inte astronomisk, men det kan vara skillnaden mellan att din MacBook dör nu eller dör 30 minuter från nu, vilket ger dig extra tid för sista minuten-arbete.

Håll dig borta från Flash -innehåll

En av de värsta resursgrisarna för en MacBook (eller någon dator för den delen) är Flash -innehåll. De flesta videor som du strömmar på videodelningsplatser spelas upp med en Flash -spelare, vilket är en enorm batteridränering.

Skärmdump 2014-03-03 16.42.04

Håll dig borta från videoströmningswebbplatser tillfälligt om du behöver få ut så mycket juice ur batteriet som möjligt. Om du absolut behöver titta på dessa kattvideor på YouTube, åtminstone använda HTML5 -spelaren, som fortfarande är i beta, men du kan enkelt aktivera den här för videor som stöder den.

Justera energisparinställningarna

Om du öppnar upp Systeminställningar och klicka på Energi spararefår du några alternativ som du kan justera för att öka batteriets livslängd. Du kan till exempel stänga av skärmen efter en viss tids inaktivitet. Jag har den inställd på 10 minuter, men du kan ställa in den kortare om du vill sträcka ut batteriet lite.

Skärmdump 2014-03-03 16.39.54

Det finns också inställningar för att stänga av hårddiskarna när de inte nås, samt att automatiskt dimma skärmen när du har batteri. Du kan också aktivera en ny funktion som heter Power Nap, som gör att din MacBook fortfarande kan leta efter uppdateringar från olika onlinetjänster, även när MacBook är i viloläge. Om du inaktiverar den här funktionen kan du öka batteriets livslängd.

Använd Activity Monitor för att upptäcka resurshogging-appar

Det kommer tider när en app mystiskt kommer att konsumera massor av resurser, oavsett om det beror på ett fel i appen eller om det bara används utan att användaren märker det. En app som denna kan på allvar ha en enorm effekt på batteriets livslängd, för att inte tala om den totala prestandan för din MacBook vid den tidpunkten.

Skärmdump 2014-03-03 16.40.34

Du kan dock hålla saker under kontroll och upptäcka dessa resurshogging-appar med hjälp av Activity Monitor, som är en inbyggd funktion i MacBooks. Navigera helt enkelt till Program> Verktyg> Aktivitetsmonitor att öppna den. När den är öppen väljer du CPU flik.

Sortera apparna efter CPU -procent med de högsta procentsatserna först om det inte redan är det. Detta kommer att berätta vilken app som är resursgrisar. Vanligtvis är allt i området 60-70% och högre ganska resurstungt. Klicka på appen och tryck Avsluta processen knappen i det övre högra hörnet av appen (det ser ut som ett stoppskylt med ett X i mitten) eller helt enkelt appen som vanligt genom att högerklicka på den i dockan och välja Sluta med.