Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man får Emoji-tangentbord på Mac-datorer

När du vill visa dina ansiktsuttryck, favoritmat, klimat eller andra i en chatt, kommer emojis att hjälpa dig. Emojis används för att uttrycka dina känslor och göra konversationen mer intressant. Den här funktionen är tillgänglig på nästan alla enheter, med hundratals emojis som gör chatten roligare. Det blev en nödvändig del av chattkulturen. Det är väldigt enkelt att använda emojis på telefoner medan det inte är så lätt att använda i Mac. Du kan lägga till ett emoji-tangentbord på din Mac genom att följa de enkla stegen som nämns nedan.

Sätt att aktivera Emoji-tangentbord på Mac

  • Använda genvägar
  • Använder menyraden

Hur man lägger till Emoji på din Mac med genvägar

#1 Klicka på texten där du vill lägga till emoji.

#2 Tryck Kontroll + Kommando + Mellanslag.

#3 Det kommer att ta upp emoji-fältet.

#4 Nu, dubbelklicka på emojin du vill använda. Om det är svårt att leta efter emojin kan du också söka efter emoji med hjälp av sökfältet.

#5 Emojien kommer att infogas i textfältet där du placerar markören.

Utöver emojin kan du även lägga till matematiska symboler, roliga piktogram, skiljetecken, bokstavsliknande symboler och mer med hjälp av emoji-tangentbordet.

Du kan också lägga till emoji-tecken på Macs menyrad. Genom att fästa den på din menyrad får du snabb tillgång till emojis.

#1 Klicka på Apples logotyp i det vänstra hörnet av skärmen.

#2 Välj Systeminställningar alternativ från menyn.

#3 Bläddra och välj tangentbordet ikon.

#4 Markera nu rutorna för att aktivera Visa tangentbords- och emoji-visare i menyraden alternativ.

#5 Stäng fönstret för systeminställningar och leta efter emoji-tangentbordsikonen längst upp till höger i aktivitetsfältet.

Emoji-tangentbordet på Mac-datorn uppdateras automatiskt varje gång du uppdaterar din Mac. Nuförtiden släpper Apple nya uppdateringar för sina enheter, speciellt för nya emojis.

Bonus: Kan du få nya emojis på Mac?

Det är möjligt att lägga till nya emojis på MacBook. Om du vill använda ny emoji som inte är tillgänglig på systemuppdateringar, här är lösningen.

#1 Bläddra efter Emojipedias webbplats.

#2 Välj den emoji du behöver.

#3 Tryck Skift + Kommando + 4 på ditt tangentbord.

#4 Nu kommer markören att förvandlas till korset, vilket indikerar att du ska ta en skärmdump.

#5 Välj emojin för att göra en skärmdump. Det kommer att lagras på skrivbordet.

#6 Kopiera nu ( Ctrl + C) och klistra in ( Ctrl + V) i texten.

Notera: Du kan också helt enkelt välja emojin från webbplatsen för att direkt kopiera och klistra in emojin, men det fungerar inte i alla appar.

Med någon av dessa metoder kan du lägga till och använda emoji-tecken på din Mac. Nu kan du snabbt infoga emoji i ett textmeddelande, ett e-postmeddelande eller ett dokument. Om du har några frågor, nämn dem i kommentarerna nedan.