Hur man exporterar och importerar mina Google Chrome-lösenord i en CSV-fil

0 Shares

Om du stÀndigt automatiskt sparar lösenord i Google Chrome för enkelhetens skull bör du ocksÄ veta det hur man exporterar och importerar mina google chrome-lösenord i en csv-filnÄgot vi kommer att lÀra dig i den hÀr guiden.

Vad Àr CSV-filer?

CSV-filer hĂ€nvisar till “Kommaseparerade vĂ€rden”som vi skulle kunna översĂ€tta som “kommaseparerade vĂ€rden”. Denna filtyp anvĂ€nds för att lagra tecken och textinformation.

Det Àr vÀldigt vanligt i olika datorprogram, som det kan anvÀndas lagra telefonnummer. Hur som helst, dess funktioner strÀcker sig mycket lÀngre, vilket gör att du ocksÄ kan lagra din viktigaste information, precis som med lösenord.

Google Chrome anvÀnder i stor utstrÀckning dessa typer av filer för funktioner som att lÀgga till eller importera kontakter till Gmail. I vilket fall som helst Àr det ocksÄ möjligt att hantera informationen relaterade till webblÀsarens lösenord i detta format.

Exportera och importera Google Chrome-lösenord i en CSV-fil

Observera att som standard det finns inget alternativ att importera CSV-lösenord. Detta beror förmodligen pÄ ett sÀkerhetsproblem, eftersom alla med den hÀr filen kan importera den till webblÀsaren, vilket Àventyrar anvÀndarens sÀkerhet. I vilket fall som helst har vi ett alternativ med vilket du kan exportera lösenord i Google Chrome utan större problem.

Exportera Google Chrome-lösenord i en CSV-fil

NĂ€r webblĂ€saren Chrome Ă€r öppen, gĂ„ till konfigurationsavsnittet som du kan komma Ă„t genom att trycka pĂ„ de tre vertikala punkterna ovanför och till höger. Tryck dĂ€r Alternativet “InstĂ€llningar”..

I huvudkonfigurationsmenyn hittar du fliken “Autoslutför”, precis under den finns lösenordssektionen, klicka pĂ„ den. Alla lösenord som sparats i webblĂ€saren eller i ditt Google-konto kommer att visas.

PĂ„ höger sida av “Sparade lösenord” ser du de klassiska tre vertikala konfigurationspunkterna, klicka pĂ„ dem. Du kommer att se alternativet visas “Exportera lösenord”klicka pĂ„ det hĂ€r alternativet igen.

Google kommer att visa en varningsruta som indikerar att alla som har tillgĂ„ng till CSV-dokumentet kommer att kunna se dina lösenord. HĂ€r trycker du pĂ„ alternativet igen “Exportera lösenord”.

Ett fönster för att spara filen visas, vĂ€lj mappen dĂ€r du vill lagra lösenorden och klicka pĂ„ “Spara”. SĂ„ enkel Ă€r processen att spara Google Chrome-lösenord.

Det bör noteras att det ocksĂ„ finns ett alternativ att exportera Chrome-lösenord i XML-format, men det hĂ€r Ă€r en annan process Ă€n den vi visade tidigare. Å andra sidan, nĂ€r du har laddat ner en CSV-fil Ă€r det dags att öppna den för att se dina sparade nycklar.

Hur öppnar man en CSV-fil med Google Chrome-lösenord?

Om du vill öppna filen pÄ vilken dator som helst kan du anvÀnda programmet Microsoft excelsom gör att du kan se alla sparade nycklar. Försök dÀrför bara att öppna din CSV-fil direkt i programmet.

Om du inte kan göra detta, högerklicka pĂ„ lösenordsfilen och alternativet “Att öppna med” vĂ€lj Microsoft Excel. NĂ€r du öppnar filen ser du att dokumentet innehĂ„ller webbplatsen som anges för lösenord följt av den angivna nyckeln.

Nu behöver du bara söka efter lösenordet du vill följa och ange det pÄ plattformen, det sociala nÀtverket eller webbplatsen. Om du av nÄgon anledning har problem med din CSV-fil, finns det alltid en möjlighet konvertera csv-fil till excel det Àr bekvÀmare att hantera det.

0 Shares