Hur man enkelt tar bort eller tar bort dubbletter av data i Excel med formel

0 Shares

Om du anvĂ€nder Överstiga det Ă€r fortfarande möjligt att nĂ€r du fyller celler med information, vissa rader dupliceras. Och om du fortfarande inte har det nedladdat rekommenderar vi att du installerar Microsoft Office. Och om du har dubbletter av celler, kanske du undrar hur kan du veta om detta kommer att hĂ€nda? Hur kan du eliminera dem? I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur.

Hur kontrollerar man om en Excel-tabell innehÄller dubbletter av vÀrden?

Om du stöter pÄ olika dubbletter av data i Excel-dokument kommer det sÀkert att bli ett problem nÀr det gÀller att förstÄ vissa data. Med det sagt Àr det normalt att du vill veta om det finns nÄgon kolumn med dubblettinformation i dina Excel-dokument. Och om du vet hur du hittar data i tvÄ eller flera Excel-ark kan det hjÀlpa dig

  • AnvĂ€nder villkorlig formatering för att hitta och markera dubbletter av data Det kommer att visa dig vad dessa filer Ă€r och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt radera dem enkelt. Vi kommer att visa dig hur du enkelt kan hitta dem
  • VĂ€lj bara den cell du vill kontrollera med musen för att se om den Ă€r duplicerad.
  • Nu mĂ„ste du klicka pĂ„ Start, gĂ„ sedan till alternativet Markera cellregler och vĂ€lj sedan Duplicera vĂ€rden.
  • Du kommer att kunna se en liten ruta som dyker upp pĂ„ din skĂ€rm och bredvid vĂ€rdeposten mĂ„ste du vĂ€lja den fĂ€rg du vill anvĂ€nda sĂ„ att dubletterna markeras och klicka pĂ„ OK.

Det Àr det, du kan se om du har dubbletter av data markerat hur du stÀller in. Nu nÀr du vet vad de Àr, lÄt oss se hur du kan eliminera dem.

Hur tar man bort dubbletter av data i Excel?

Om du Àr en av de vana vid att anvÀnda Excel Àr det möjligt att dokumenten i tabellerna har duplicerats mer Àn en gÄng. Det finns minst tvÄ typer av dubbletter och tvÄ sÀtt att ta bort dem och vi visar dig vad de Àr.

Sanningen Àr att det Àr vÀldigt enkelt att ta bort dubblettdata frÄn Excel eftersom samma program berÀttar vad dubblettdata Àr utan att ta bort det. Men om du vill vara sÀkrare kan du vara försiktig och ta bort dem sjÀlv. Dessutom har Excel andra funktioner som kommer att vara mycket intressanta, som att rÀkna eller lÀgga till antalet celler med fÀrg. Som vi nÀmnde tidigare finns det tvÄ sÀtt att definiera en dubblett.

1 sÀtt: nÀr alla dubbletter eller vÀrden i Excel Àr identiska eller deras poster matchar

Det Àr logiskt att om du ska anvÀnda den hÀr funktionen ta bort dubbletter detta beror pÄ att du har identiska vÀrden i Excel-tabellerna. Det Àr vÀldigt enkelt att eliminera dem, du behöver bara komma Ät Excel-arket och lokalisera dig sjÀlv pÄ raderna som sÀger exakt samma sak i varje kolumn. I det hÀr fallet kan du jÀmföra de tvÄ listorna i Excel och vÀlja de upprepade.

NÀr du har hittat behöver du bara ta bort alla poster som innehÄller exakt samma vÀrde utom en.

Nu, för att Excel ska eliminera alla dessa dubbletter, mÄste du vÀlja önskad cell med musen. Nu mÄste du gÄ till menyn som heter Data och vÀlja ett alternativ Dataverktyg och klicka pÄ Ta bort dubbletter.

NÀr du Àr klar bör en liten ruta visas pÄ din skÀrm dÀr du ska klicka pÄ VÀlj alla och sedan vÀlja OK. Sedan kommer Excel att ta bort exakt samma dubbletter, och nÀr det gör det kommer du att se ett meddelande som sÀger att det har gjorts.

Du kan gÄ till Excel-tabellen och se om de har alla dubbletter utom en har tagits bort det vill sÀga huvudentrén. Men, som vi nÀmnde tidigare, Àr detta inte det enda sÀttet att eliminera dubbletter frÄn en Excel-tabell, det finns en annan variant av dessa dubbletter som vi kommer att visa dig nedan.

2 sÀtt: nÀr en Excel-dubblett innehÄller individuella matchande vÀrden

Det Àr normalt att titta pÄ en fil vÀrden som Àr exakt desamma kallas dubbletter och vi skulle vilja ta bort dem. Det finns dock en annan typ av indata som kan betraktas som duplicerad, vilket Àr dÀr kolumnerna endast överlappar varandra i lösa vÀrden. De som innehÄller gammal information och dÀrför Àr onödiga kan betraktas som sÄdana.

För att ta bort den typ av dubbletter Du behöver bara följa stegen vi gav dig tidigare med smÄ Àndringar, sÄ enkelt Àr det.

Det rÀcker att med musen markera cellen dÀr duplicerad information visas. GÄ sedan till menyn som heter Data och sedan alternativet Dataverktyg dÀr du klickar Ta bort dubbletter.

NÀr rutan dyker upp rÀcker det med att göra en liten variant som skiljer sig frÄn det tidigare fallet. Du mÄste avmarkera eller avaktivera rutorna som motsvarar de kolumner som anses vara dubbletter. Du mÄste acceptera ÄtgÀrden och ett meddelande kommer att visas som lÄter dig veta att processen Àr klar.

0 Shares