Hur man enkelt stÀller in och stÀller in marginaler i PowerPoint

0 Shares

PowerPoint Àr ett mycket anvÀndbart Office-verktyg för en mÀngd olika uppgifter. Om du har problem med att placera dina marginaler i PowerPoint, bör du inte oroa dig lÀngre som vi ska förklara idag Hur man enkelt placerar och stÀller in marginaler i PowerPoint.

Hur man enkelt stÀller in och stÀller in marginaler för utskrift i PowerPoint

NÀr du skriver ut ett jobb gjort i PowerPoint kommer du definitivt att behöva det jobbet efter tryckning Àr den hur proffsig som helst.

Dessutom vill du definitivt att ditt arbete ska fÄngas i utskriftsprocessen precis som det Àr i din PowerPoint-presentation. För att göra detta mÄste du direkt konfigurera dina bilder sÄ att de ser rÀtt ut nÀr du skriver ut dem.

För att göra denna instÀllning mÄste du först justera storleken pÄ bildelement som bilder, text och mer. Sedan mÄste du följa rutten Arkiv> Utskriftsformat och sedan i Slide Size mÄste du vÀlja ett av de visade alternativen. Du mÄste noggrant vÀlja bredd och höjd pÄ bilden du tÀnker skriva ut senare.

Klicka nĂ€r du Ă€r klar “Acceptera” sĂ„ att de gjorda instĂ€llningarna sparas och processen Ă€r klar.

StÀll in bilderna utan vita ramar vid utskrift

Denna typ av intresse bindande Den uppstÄr nÀr du försöker skriva ut en PowerPoint-bild, den visas med vita ramar. Det hÀr problemet drabbar frÀmst skrivare som Àr utformade för att förhindra innehÄll som visas i marginalerna.

TyvÀrr Àr det inget som gÄr att lösa helt i PowerPoint, men du kan Ätminstone prova en dellösning pÄ problemet. Denna process Àr lite tidskrÀvande och fungerar inte alltid, men det Àr en sekundÀr vÀg som du kan anvÀnda för att försöka dirigera problemet.

Först mÄste du komma Ät presentationen eller bilden du vill skriva ut utan de vita kanterna. Nu mÄste du gÄ till designsektionen och sedan till Slide Size > Custom Slide Size. Det andra du bör göra Àr att vÀlja bildens orientering enligt ditt behov, i liggande eller stÄende orientering. Du kan till och med Àndra orienteringen pÄ en enskild bild.

Sedan mÄste du gÄ till avsnittet Visa och sedan till Notes Master och nu titta pÄ avsnittet PlatshÄllare. NÀr du har hittat det hÀr avsnittet bör du fokusera pÄ att manuellt inaktivera alla platshÄllare som du inte vill skriva ut. NÄgra exempel Àr sidhuvud, sidfot, sidnummer och datum.

Nu mÄste du försiktigt dra bilden och pÄ sÄ sÀtt minska dess storlek till och med nÄgot jÀmfört med helsidesvyn. Se till senare vad den slutliga marginalen blir i skrivaren och placera sedan marginalerna pÄ bÄda sidor av sedelmönstret sÄ att det blir det.

Slutligen, för att se hur din utskrift kommer att se ut kan du gÄ till Arkiv och sedan Skriv ut> Skriv ut. Om du upptÀcker att rutschkanan Àr off-center, bör du gÄ till Visa> Notes Master och dÀrifrÄn försök att centrera bilden och sedan försöka skriva ut igen.

Eftersom det Àr en trial-and-error-process mÄste du förmodligen försöka igen och igen tills du fÄr de resultat som uppfyller dina behov. Ett annat alternativ som kan hjÀlpa dig Àr att spara bilden som en bild och skriva ut den som sÄdan.

Hur man sÀtter och stÀller in marginaler i textrutor och AutoShape i PowerPoint

Det första du ska göra Àr att vÀlja en textruta eller AutoShape pÄ din PowerPoint-bild. Nu mÄste du ge högerklicka pÄ det valda objektet för att öppna dialogrutan AutoShape Format respektive Text Format Box.

Nu Ă€r det din tur att gĂ„ till avsnittet “Intern marginal” och sedan till avsnittet “Textruta” och dĂ€rifrĂ„n kan du Ă€ndra topp-, botten-, vĂ€nster- och högermarginaler. NĂ€r du Ă€r klar med att konfigurera marginalerna klickar du pĂ„ OK för att slutföra processen och spara dina Ă€ndringar.

PÄ sÄ sÀtt kan du sjÀlv konfigurera olika marginaltyper i Microsoft PowerPoint. PÄ sÄ sÀtt kan du arbeta mer bekvÀmt, skriva ut bilder med bÀttre resultat och arbeta med PowerPoint pÄ ett mycket mer professionellt sÀtt. Vi rekommenderar ocksÄ att du lÀgger till fler mallar i Power Point för att öka variationen av dina designs.

0 Shares