Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man enkelt spelar in ljud eller digitalt ljud med mer professionell kvalitet

Värld musik Den är bred, full av melodier och olika artister som ger den liv och ansvarar för att flytta fältet åt olika håll. Oavsett om du ser musik som en konst eller bara en hobby, har du förmodligen fastnat på deras webb någon gång och undrat vad som skulle hända om du gjorde musik.

Många har slutat överväga den här frågan och föreställer sig det som popstjärna eller en rockstjärna, men det är verkligen inte en värld för alla.

I musikens värld finns det konkurrens och talang, samt uppmärksamhet på detaljer. Det är detaljen som gör musiken till vad den är, eftersom den ger den liv, struktur och kan göra en låt eller ett album intressant eller populärt.

Uppmärksamhet på detaljer och perfektion av allt är kännetecknet för en samtida konstnär som vill bli stor och betydelsefull i branschen. Men att vara uppmärksam detaljer i musikdu behöver veta om ljud, hur man fångar det, hur man förbättrar det och hur man gör det unikt.

För att göra det senare använde vi tidigare olika typer av bandinspelningar och så vidare, men idag förlitar vi oss på datorer och andra enheter för att kunna spela in ordentligt.

Men vad händer om jag vill spela in något på min dator? Vad händer om jag vill höra mig själv som en professionell? Vad händer om jag vill spela in något annat än musik?

Därför kommer vi att täcka allt du behöver veta nedan spela in datorljud och de verktyg som behövs för det.

Verktyg du behöver ha till hands

Vill du spela in ljud? Du måste komma ihåg att om du vill spela in ljud behöver du främst ansluta en mikrofon till din dator. Men det räcker inte att använda vilken mikrofon som helst eller bara spendera alla pengar du sparar på den dyraste mikrofonen du kan köpa i din lokala butik.

Först måste du fundera på vad du ska använda den till, för om du ska göra en podcast behöver du kanske inte en högupplöst mikrofon gjord för inspelningsstudior.

Det beror också på din budget, Så du kan prata med någon specialiserad, eller bara hitta en mikrofon som passar dina behov, och du kan se recensioner på Internet och till och med höra hur det kan låta.

När du köper en mikrofon måste du tänka på de andra redskap, Hur kan det vara ett mikrofonstativ, och kanske ett filter som förhindrar att alla ljud runt omkring dig hörs. Men om du tänker spela in ljud för musik måste du köpa många andra verktyg, såsom förförstärkare, equalizers och kompressorer.

Det räknar inte med alla andra enheter som används dagligen i inspelningsstudior för att kunna spela in något på ett högst professionellt sätt, så du bör vara beredd på att släppa lite mer än väntat.

Vilka program ska man använda?

När det kommer till ljud- eller inspelningsprogram kan nyttolaster hittas i filerna nuvarande industrioch var och en av dem är skräddarsydda för en specifik typ av användare.

Tänk dock på att de flesta av dessa program (åtminstone proffs) måste köpas, och de är vanligtvis inte särskilt billiga, men ger ett kraftfullt program med professionella verktyg.

Om du vill spela in musik är de bästa alternativen du kan ha Pro Tools, Cubase, Harrison Mixbus Y Iver. Vissa av dessa program har ingen version i Windows och kanske inte har en version fri, men de ser till att du har allt du behöver.

Men om du vill spela in ljud för video, podcast eller till och med streaming kan du använda andra enklare verktyg och fri, Vad Djärvhet, i-Sound Recorder eller Oceanaudio. Samtidigt som du också har andra icke-fria och unika alternativ till Duster som finns på marknaden.