Hur man enkelt och snabbt laddar ner och installerar Xampp på Windows (exempel)

Sedan tillkomsten av elektronisk utrustning som datorer har ett helt område uppstått och fortsätter att växa. IT har hjälpt mycket i utvecklingen av alla aspekter av vårt samhälle.

I dag tack vare datorer kan vi utföra olika typer av uppgifter på ett enkelt och mycket praktiskt sätt. På samma sätt har användningen av Internet revolutionerat vår värld, nu har allt med användningen av Internet att göra. Denna kombination har gjort det möjligt för oss att skapa fantastiska saker.

Å andra sidan, för att en dator ska fungera som den ska behöver den program som är väldigt lätta att köra. Dessa program är skapade för att utföra specifika uppgifter. Det finns många program tillgängliga idag.

De kan laddas ner från Internet mycket enkelt. Ett exempel på detta är Xamppvilket är bra för databashantering.

Vad är Xampp och hur laddar jag ner det?

En av de uppgifter som har blivit oumbärliga är att skapa webbsidor, det är de vi observerar när vi surfar på Internet och söker information. Även om vi kan se att webbdesign är enkel, är webbdesign en hel process.

På samma sätt skapas de program vi använder varje dag på ett specifikt sätt för att utföra varje uppgift. Med den tekniska utvecklingen har det skapats program som hjälper oss att utföra den här typen av uppgifter, som att skapa sidor eller programmera.

En av det mest använda programmet i programmering är Xamppeftersom det är en av de bästa på området. Idag är det en av de mest använda av nybörjare programmerare.

Genom att presentera ett enkelt och lättanvänt gränssnitt, men med mycket avancerade verktyg som du kan skapa fantastiska saker med. Om vi ​​börjar inom programmeringsområdet är Xampp programmet vi behöver.

Xampp utvecklades av Apache Friends, det är ett program som ständigt utvecklas och förnyas. Med tanke på att det gör det möjligt Skapa en databas och den är också kompatibel med MySQL-databashanterare som kan användas för att ansluta två datorer, Apache webbserver och programmeringsspråk PHP och Perl.

En av fördelarna med detta program är att det är tillgängligt på flera plattformar från vilka det kan laddas ner mycket enkelt och kan utföra alla typer av uppgifter. En av de plattformar som Xampp är tillgänglig på och är en av de mest använda idag är operativsystemet Microsoft Windows.

I den här artikeln lär vi oss enkelt och enkelt stegen som vi behöver följa för att ladda ner och installera Xampp på Windows.

Steg för att ladda ner Xampp på Windows

Om vi ​​vill ladda ner detta underbara program till vår Windows-dator är det första vi ska göra att öppna vår betrodda webbläsare. Gå sedan till genom sökfältet Officiell sida Xampp.

Vi kan även skriva in namnet “Xampp” i webbläsaren så kommer startsidan upp direkt. Så snart vi har tillgång till nämnda plattform kommer följande fil att dyka upp välj ett operativsystemI det här fallet kommer Windows automatiskt att starta nedladdningsprocessen.

Efter att ha genomfört a Zip fil Tack vare Xampp behöver vi nu bara göra lämplig installation.

Steg för att installera Xampp på Windows

Efter att ha laddat ner programmet som vi kan installera går vi till nedladdningsmappen och letar efter filen Komprimerad Xampp. Högerklicka på den och välj ett alternativ “Extrahera” sedan väljer vi Extrahera här.

Installationsprogrammet kommer att packas upp, det är ett mycket lätt program och installationsprocessen är mycket enkel. Vi dubbelklickar på det extraherade programmet och ett välkomstfönster visas, vi måste klicka på alternativet “Nästa” det vill säga “Nästa”.

I nästa fönster, klicka på «Nästa» igen, välj filplatsen och klicka på «Nästa». Inaktivera alternativet för mer information och välj “Nästa”.

Installationsprocessen startar automatiskt, vi måste ha tålamod och vänta på att processen ska slutföras. När du är klar klickar du på alternativet “Slutet”. Klara, vi är klara.

Du kanske också är intresserad av hur man installerar WordPress på en lokal server med Xampp steg för steg

Relaterade Artiklar

Back to top button