Hur man enkelt mixar musik frÄn SoundCloud som en DJ? (Exempel)

0 Shares

Om du redan har ett konto pĂ„ den hĂ€r plattformen undrar du förmodligen hur man mixar musik frĂ„n SoundCloud. Ännu mer efter att ha fĂ„tt reda pĂ„ existensen av Sound Cloud Go +, d.v.s. speciellt riktad till DJs.

Om du gör allt rÀtt kan du fÄ fler SoundCloud-följare med tiden och öka din rÀckvidd. Och du kommer till och med att kunna dela SoundCloud-musik i Instagram Stories.

Idag behöver man ingen exklusiv och dyr utrustning för att kunna göra musik. Nu Àr det lÀttare för alla som letar efter sitt ljud att hitta det de behöver. SÄ oroa dig inte, du hittar allt du behöver veta hÀr skapa dina egna mixar.

Sound Cloud och DJ-mjukvara

Under flera Är har Sound Cloud varit en av de mest kÀnda ljud- och ljudeffektplattformarna. Denna plattform kÀnnetecknas av det faktum att den anvÀnder de karakteristiska delarna av sociala nÀtverk för att erbjuda anvÀndarna de verktyg som gör det möjligt ett rekord med mÄnga bekvÀmligheter och alternativ. Alla dess funktioner ger upphov till debatten om: Vad Àr bÀttre att lyssna pÄ lÄtar, Spotify eller Soundcloud?

Det viktigaste med Sound Cloud Àr detta du kan dela dina inspelningar, fÄ dina skapelser att nÄ gemenskapen eller specifika personer. Den Àr vÀldigt aktiv, och tack vare deras interaktion kommer du sÀkert att trivas. Dessutom kan du pÄ sÄ sÀtt lÀra kÀnna ny musik och vidga dina vyer.

SÄ under 2017, inför en allvarlig ekonomisk nedgÄng, samarbetade företaget med flera DJ-programmerare. Detta tillÄter vÀlkÀnda program som t.ex Serato, DEX3, Maxvibes, Virtual DJ kommer bland annat att kunna mixa musik frÄn SoundCloud genom att komma Ät deras bibliotek.

Det handlar inte om att ladda ner fler ljudfiler, utan om tillgÄng till dem live. Med andra ord, med det hÀr alternativet Àr det möjligt att slÄ pÄ sÀndningar frÄn Sound Cloud och hÄlla kontakten med hela universum av möjligheter.

Hur man mixar musik frÄn SoundCloud

Först och frÀmst, kom ihÄg att det vi pratar om hÀr Àr blanda i realtid, det hÀr Àr inte en Sound Cloud-sak att göra. För nÀrvarande kan detta endast göras genom viss tredjepartsprogramvara som Serato DJ.

I ovannÀmnda fall, detta program Àr bra som ett exempel eftersom alla har sina egna sÀrdrag, men de hÄller samma.

Första fallet

Det första steget Àr förstÄs har ett aktivt Sound Cloud Go +-kontoFör att göra detta mÄste du gÄ till dess hemsida och följa stegen som anges dÀr. Du mÄste ocksÄ prenumerera pÄ Serato DJ eller, i annat fall, anvÀnda testversionen.

Du mÄste ocksÄ ladda ner Serato DJ-version högre Àn PRO 2.1 Tja, frÄn och med denna tidpunkt inkluderar den musikmixar frÄn SoundCloud.

LĂ€nka ditt konto

Du bör göra med dessa element lÀnka ditt Sound Cloud-konto till programmet. För att göra detta mÄste du klicka pÄ dess ikon som visas i det vÀnstra hörnet av biblioteket och logga in.

Om det hĂ€r alternativet inte visas mĂ„ste du konfigurera det. För att uppnĂ„ detta mĂ„ste du gĂ„ in “Bindande” (cirkelikonen i det övre högra hörnet). GĂ„ in i avsnittet dĂ€r “Bibliotek” och senare “Musiköverföring”.

Nu behöver du bara aktivera alternativet “Visa streamingtjĂ€nster” och vĂ€lj Sound Cloud. Med detta kommer ikonen nu att vara tillgĂ€nglig för att utföra föregĂ„ende steg och skapa musikmixar med SoundCloud.

Oroa dig inte för de Àndringar du kan göra. Att lÀgga till kupp, waypoints och sÄ vidare kommer att spara dem. Du mÄste dock rÀkna med att du först behöver skapa dina listor frÄn plattformen och du kommer inte att kunna redigera dem frÄn programmet.

Det du kan göra Àr att söka var nÀr du klickar pÄ ikonen bredvid du aktiverar sökalternativet Sound Cloud. Naturligtvis behöver du en direkt internetanslutning för detta, annars blir ikonen blek.

0 Shares