Hur man enkelt laddar upp filer och mappar till Google Drive från dator (exempel)

0 Shares

Utan tvekan är Google Drive ett mycket användbart verktyg. Vad tillåter ladda upp, öppna och dela filer, snabbt och enkelt. Den största fördelen är att ladda upp eller öppna vilken typ av dokument som helst. Men om du fortfarande inte vet hur man laddar upp en fil till Google Drive, oroa dig inte eftersom vi kommer att berätta hur i det här inlägget. Så om du vill veta mer detaljer om det, inbjuder vi dig att läsa den här artikeln vidare.

Vad är Google Drive och vad är det till för?

Google Drive har nyligen blivit ett av de mest använda verktygen för att ladda upp, öppna och dela filer. Detta beror på den lätthet med vilken denna process kan utföras. Den erbjuder också en mängd olika verktyg som låter dig skapa, redigera, dela och ange dokument, mappar och alla typer av filer.

Det tillåter också användare att organisera och centralisera alla filer samt hålla dem synkroniserade på alla enheter. Det är dock viktigt att notera att du ständigt måste rensa om ditt Drive-konto är fullt.

En av de främsta fördelarna som enheten erbjuder oss är att den uppdateras automatiskt och låter dig överföra alla typer av filer. Bland dem presentationer, musik, foton och videor. Du kan också öppna vilken fil som helst direkt från webbläsaren, till exempel: PDF-dokument, Microsoft office-filer, HD-videor och bilder.

En annan egenhet är att du kan överföra eller öppna filer från dator eller Android-, iPad- och iPhone-enheter. Det bästa är att överföringsmetoden är väldigt enkel, oavsett din enhet. På samma sätt kan dokument, bilder, ljud- och videofiler nås på vilken dator som helst.

Baserat på detta tros Google Drive ge en imponerande och högkvalitativ tjänst. Men det är inte allt, eftersom det också erbjuder stor hastighet och kapacitet, vilket gör det till ett av de mest kompletta och lättanvända verktygen som finns.

Ladda upp filer och mappar till Google Drive från din dator

Som betonades från början av inlägget, är drivkraften en av de bättre alternativ om vi vill lagra dokument i molnet. Utan tvekan ger den specifika och användbara funktioner och gör det också enkelt att överföra en fil eller mapp från din dator. Här är alla steg så att du kan få det gjort snabbt:

Ladda upp filer till Google Drive från din webbläsare

  • Det första man ska göra är gå till det officiella Google Drive-kontot från en webbläsare dvs drive.google.com. Observera att du måste logga in för detta.
  • Där, för att ladda upp en fil, måste du klicka på “ny” finns i det övre vänstra hörnet.
  • Det kommer att visas i en rullgardinsmeny som innehåller detta alternativ “Filöverföring” och “överföringsmappen” bör markeras i enlighet med detta.
  • Nästa välj en fil vad du vill skicka
  • Slutligen, så snart filen har laddats upp till Google Drive kommer systemet automatiskt att meddela dig när processen är klar.

Ladda upp filer till Google Drive från appen

Du kan också komma åt Google Drive från applikationen, för detta måste du göra följande:

  • Gå till den officiella webbplatsen för Google Drive, gör det ladda ner ansökan.
  • Efter att ha slutfört detta steg kommer applikationen att installeras omedelbart på din dator visas på skrivbordet en ny mapp med namnet Google Drive
  • Då kan du dra filer i den mappen och bläddra i dem när som helst på ditt diskkonto.
  • I slutet av denna process är det viktigt att notera att sättet att använda den här mappen är enkelt. För det görs på samma sätt som med Windows-mappar. Observera att om du inte längre vill ha några filer på Drive är det enkelt att ta bort dem.

Du kanske också är intresserad av hur man laddar upp en video till WordPress eller relaterad information. Så fortsätt gärna surfa på vår webbplats, där du hittar alla typer av innehåll och handledning som hjälper dig att lösa många tekniska problem.

Slutligen hoppas vi att du tyckte att den här handledningen var användbar, men vi vill gärna höra från dig Laddade du enkelt upp filer till Google Drive? Känner du till några andra metoder för att ladda upp filer till Google Drive? Lämna oss dina svar i kommentarerna.

0 Shares