Hur man enkelt konverterar megapixel till dpi i bild

0 Shares

Konvertera megapixel upplösning Med bildens punkter per tum kan detta vara en svÄr uppgift att förstÄ och naturligtvis en svÄr uppgift att utföra. Antalet megapixlar i kameran ger bra bild- eller bildkvalitet.

Bild visas annorlundaMed andra ord, kvaliteten och dimensionerna pÄ en bild Àr inte samma nÀr vi observerar den digitalt som nÀr vi observerar den fysiskt nÀr den vÀl Àr tryckt.

Bilder stÀlls in i format som: punkter per tum eller dpi och andra typer av format, som megapixlar, allt beror pÄ kÀllhÄrdvaran.

Hur konverterar jag en megapixelupplösning till punkter per tum eller dpi?

Konvertera megapixelupplösning till punkter per tum av bildenDet Àr inte alls omöjligt, Àven om det Àr lite svÄrt att förstÄ. Antalet punkter per tum i bilden motsvarar storleken, liksom megapixlar.

För att Àndra upplösningen pÄ en bild, kom bara ihÄg att kameran erbjuder ett format som kallas megapixel, som har en miljon pixlar och motsvarar mÀngden fÀrg i bilden.

Det vill sÀga ovanstÄende resultatet av multipliceringen av bredden med bildens höjd (i pixlar) och dividera det med 1 miljon. DÀrefter mÄste du ange storleken pÄ vilken bilden ska skrivas ut.

Dela loppans bredd med pixelbredden och öka sedan punkter per tum i den digitala editorn du anvÀnder, vilket betyder: skrivaren Àr instÀlld pÄ 120 dpi.

Programmet eller förlaget kommer att veta om detta maximal fotostorlek och bilden mÀter 25 x 17 tum. Sedan delas en lÀngd pÄ 2000 pixlar och en bredd pÄ 3008 pixlar in i 120 enheter för att bestÀmma storleken i tum.

Hur Àndrar jag punkter per tum eller dpi pÄ min Android-smarttelefon?

Att konvertera upplösningen frĂ„n megapixlar till bildpunkter per tum Ă€r lĂ€tt att göra om du verkligen Ă€r försiktig och följer stegen ovan. Öka storleken pĂ„ en bild utan att förlora kvalitet mycket likt att Ă€ndra dpi pĂ„ Android.

För att göra detta mĂ„ste du gĂ„ till telefonens konfiguration eller instĂ€llningar, ikonen Ă€r formad som en nyckel, allt beror pĂ„ vilken version av Android du anvĂ€nder. GĂ„ dĂ€r till slutet av instĂ€llningarna och tryck pĂ„ alternativet “Om telefonen”.

Senare vĂ€lj “Programinformation” och tryck flera gĂ„nger i rad för att aktivera utvecklaralternativet, gĂ„ sedan tillbaka till instĂ€llningar och i sista avsnittet tryck pĂ„ alternativet “Utvecklaralternativ”.

Hitta sedan alternativet “Rita” och vĂ€lj instĂ€llningen “Minimum bredd”. ta bort numret och skriv det du tycker Ă€r bekvĂ€mt, den allmĂ€nna konfigurationen Ă€r 411 dpi.

Om du vill innehÄlla mer skÀrmutrymmeFör att göra föremÄl och bokstÀver mindre kan du försöka öka antalet beskrivna, annars gör det mindre.

Hur mÄnga megapixlar ska en kamera ha för att ta bra bilder?

Att konvertera upplösningen frÄn megapixlar till punkter per tum av en bild Àr lika viktigt som att vÀlja rÀtt enhet Ta foton och bilder.

Vissa anvÀndare föredrar att anvÀnda kameror för att ta bilder pÄ natten eller pÄ dagen, andra föredrar att ta bilder pÄ natten med en Android-telefon eller nÄgon annan en annan smartphone. Oavsett vilken enhet som anvÀnds mÄste kameran vara av mycket bra kvalitet.

För att bilderna ska vara av mycket bra kvalitet Àr det vÀrt att skaffa en kamera med en kamera pÄ minst 13 Mpix, det faktum att bilden blir perfekt, 100 % beroende pÄ megapixlar och andra faktorer som ljus och scen.

Om du inte Ă€r proffs kan du ta en bild med vilken utrustning som helst, speciellt om det Ă€r en smartphoneÅ andra sidan, om behovet av anvĂ€ndning finns inom ett professionellt omrĂ„de, om köp av en bra professionell kamera rekommenderas.

Det Àr i alla fall obligatoriskt att antalet megapixlar Àr sÄ högt som möjligt, annars kvaliteten pÄ bilderna det blir inte sÀrskilt bra.

0 Shares