Hur man enkelt konverterar Java .JAR-filformat till Android .APK

0 Shares

Teknik Àr en viktig del av vÄra liv idag. Det finns mÄnga typer av enheter, alla med en applikationstyp de kÀnner igen, och ibland vill vi anvÀnda en applikation gjord för en specifik enhet pÄ en annan. SÄ idag ska vi visa dig hur man enkelt konverterar Java .JAR-fil till Android .APK.

Vad Àr JAR?

JAR Àr en Java-fil. Det Àr en typ av komprimerad fil som innehÄller alla tillÀgg information som behövs för att köra applikationen inom Java.

I JAR-filen hittar du alla klasser och kataloger som behövs för att köra programmet, samt dess metadata, logotyp och textfiler. Som du kan förestÀlla dig Àr en JAR-fil en fil Zip filsom kan dekomprimeras med WinRar eller annan populÀr dekomprimerare.

Vad anvÀnder du den till?

Java Àr ett mycket populÀrt sprÄk med mÄnga anvÀndningsomrÄden och har som sÄdant mÄnga relaterade filtillÀgg. Fil JAR-filer i synnerhet anvÀnds de för att köra applikationer i alla Java-ramverk. Ett exempel skulle vara Minecraft, som kör den senaste versionen av Java.

Den mest utbredda anvÀndningen av Java-filer har varit pÄ telefoner som kör Java ME eller Java 2ME. De dÀr telefonerna anvÀnde JAR-filer för att paketera alla dess applikationer.

PÄ dessa telefoner anvÀndes JAD-filer tillsammans med JAD-filer. I den meningen Àr JAR (i kombination med JAD-filer) den gamla motsvarigheten till en APK, filen vi ska prata om hÀrnÀst.

Vad Àr en APK?

Om du inte vet vad en APK-fil Àr, förklarar vi det för dig i detalj hÀr. I grund och botten Àr det en fil skapad för paketera och installera Android-applikationer. Precis som en JAR Àr det en komprimerad fil som kan dekomprimeras med WinRar eller nÄgon annan populÀr dekomprimerare.

NÀr du installerar Android-applikationer via Google Store, Google Play; Den ansvarar för att ladda ner APK-filen och installera den. Vi kan Àven installera APK-filen sjÀlva, vilket mÄnga av oss gör nÀr vi behöver en applikation som inte Àr tillgÀnglig i Google Playeller sÄ har vÄr telefon inte tillgÄng till butiken.

APK Àr inte bara som JARs lillebror utan anses vara dess utökade sprÄk. Det Àr JAR-motsvarigheten som anvÀnds för samma funktioner bara i en annan miljö: Android-operativsystemet.

Slutligen, efter att ha laddat ner dessa typer av filer rekommenderar vi att du kontrollerar om APK-applikationen Àr sÀker eftersom vissa kan vara falska eller innehÄlla nÄgon typ av skadlig programvara som kan skada din mobiltelefon.

Hur konverterar man frÄn en till en annan?

Det Àr svÄrt att veta exakt hur man konverterar en JAR-fil till en APK-fil och hur man gör det det beror pÄ vilken typ av JAR du vill konvertera.

JAR-applikationer skapades för Java-post och om applikationen var designad för Android rÀcker det med en enkel konvertering. Men om det inte Àr det, kommer vi att behöva nÄgra komplikationer.

Rak vÀg

Om en app Àr gjord för att köras pÄ en Android-enhet och bara APK-formatet saknas, anvÀnd bara en av de mÄnga online-omvandlare som Àr tillgÀngliga. En av de mest populÀra omvandlarna Àr filtillÀgg.

AnvÀnder kÀllkoden

Om du Àr en utvecklare och har tillgÄng till kÀllkoden för JAR-filen du arbetar med Àr det enklaste sÀttet kompilera kÀllkod i APK-filen. Om du inte Àr en utvecklare rÄder vi dig att frÄga nÄgon av dem eller lÀra dig hur du gör det.

AnvÀnder emulatorn

I de flesta fall Àr detta det mest bekvÀma sÀttet. Det finns Android-appar som Àr ansvariga för att köra JAR-appar utan att konvertera dem.

Den mest kÀnda Àr MicroEMUsom Àr tillgÀnglig pÄ GitHub i skrivande stund. Detta gör att du kan köra applikationer som har utvecklats för Java ME, ett system som anvÀndes av Nokia, Motorola, Sony Erickson och liknande telefoner i före-smartphone-eran.

En annan applikation som gör detta Àr J2ME laddare, tillgÀngligt pÄ Google Play. Den kör applikationer utvecklade för Java 2ME, den ursprungliga versionen av Java ME, som ocksÄ anvÀndes av Nokia och dess konkurrenter för nÄgra Är sedan.

Det viktigaste i alla dessa processer Àr att införliva den teknik du anvÀnder. Med teknikens framsteg glöms mÄnga populÀra program och sprÄk bort. Det kan vara svÄrt att försöka fÄ tillbaka dem, men det Àr alltid vÀrt det. Ge inte upp!

0 Shares