Hur man enkelt konverterar en XML-fil till ett gratis Word-dokument (exempel)

0 Shares

Varje element i webbplattformen, programmet eller dokumenten som du skapar och Àndrar gömmer sig omfattande kodlista som fungerar för att dessa föremÄl ska fungera korrekt. Vid detta tillfÀlle kommer du att lÀra dig hur du enkelt konverterar xml-fil till Word.

IT har nÄgra riktigt fantastiska saker som hjÀlper förstÄ hur system fungerar du installerar och anvÀnder varje dag. Varje format, bokstav eller punkt, oavsett hur obetydlig det kan verka, har en stor inverkan pÄ dina filer.

XML-filer

Du vet sÀkert redan att bakom webbprojektet finns omfattande koder i syfte att strukturera plattformarna. Huvudkoden eller sprÄken för denna typ av projekt Àr HTML.

Det finns dock andra typer av element som, Ă€ven om de inte Ă€r sĂ„ kĂ€nda, ocksĂ„ Ă€r grundlĂ€ggande i strukturen pĂ„ webbplattformen eller andra filtyper. Detta Ă€r fallet med XML-systemet, Ă€ven kĂ€nt som “Extensible Markup Language” eller “Extensible Markup Language”som Ă€r stora informationsbĂ€rare och vars betydelse har vuxit under Ă„ren.

AnvÀndning och innehÄll

Den hÀr typen av filer inte att förvÀxla med HTMLDet tillhör faktiskt inte HTML-familjen som sÄdan, utan Àr faktiskt hÀrlett frÄn SGML-markeringssprÄket.

Vikten av dessa typer av filer Àr baserad pÄ den lÀtthet det erbjuder mellan systemen nÀr det kommer till dela eller överföra data och praktiskt taget all annan typ av information.

  • Inte en del av programmeringssprĂ„ksfamiljen, XML Ă€r avsett att identifiera, peka pĂ„ eller indikera egenskaperna hos ett specifikt dokument genom anpassningsbara taggar eller taggar.
  • Det Ă€r lĂ€tt för bĂ„de datorer och mĂ€nniskor att förstĂ„, sĂ„ du har förmĂ„gan och förmĂ„gan att redigera dem.

Stöd för XML-filer

Eftersom den i huvudsak Àr en textfil med koder som hjÀlper till att faststÀlla egenskaperna hos var och en av delarna som utgör texten, Àr den mycket lÀtt att visualisera.

Huvudsakligen, Anteckningsblocket pÄ din dator Àr ditt huvudsakliga verktyg för att visa och redigera dessa typer av filer. Det finns dock alternativ till att visa och manipulera dem med andra textredigerare och till och med kalkylblad.

Konvertera XML-filen till DOC

NÀr det kommer till ordbehandlare Àr det naturligtvis omöjligt att inte hitta verktyg som tillhör Microsoft Office-paketet bland de första alternativen.

Utan tvekan, ett av de bÀsta sÀtten att visa och redigera en XML-fil Àr med Microsoft Word och Microsoft Excelatt tÀnka pÄ filstrukturen i den sprÄktypen och att experimentera med hur man förstÄr och utökar dem.

Denna konvertering Àr vÀldigt enkel, och i den hÀr artikeln har du ett intressant sÀtt att konvertera en XML-fil till en DOC-fil och visa den i en Microsoft-ordbehandlare som ett Word-dokument.

Steg för steg

Ett av de viktigaste sÀtten att enkelt konvertera XML till DOC och fri, det Àr tack vare de verktyg din dator erbjuder. Hur? Sedan en förklaring:

  1. Dubbelklicka pÄ XML-filen för att öppna den.
  2. Datorn kommer att be dig vÀlja vilket program du vill utföra ÄtgÀrden med.
  3. Att vÀlja Microsoft Word.
  4. Efter att ha öppnat, gĂ„ till fliken “Arkiv”.
  5. Hitta och vĂ€lj “Spara som”.
  6. VÀlj destinationssökvÀgen dÀr du vill spara dokumentet.
  7. Se till att “Word Document” Ă€r markerat i rutan “Typ”.
  8. Klicka pĂ„ “Spara”.

FörvÀntade du dig inte? SÄ enkelt Àr det!

Du hittar ocksÄ onlineplattformar som Àr ansvariga för att konvertera dessa typer av filer i det (mycket ovanliga) fallet med bristen pÄ Microsoft Word pÄ din dator. Det Àr dock det snabbaste, enklaste och sÀkraste sÀttet. Att konvertera en XML-fil till Word har aldrig varit sÄ enkelt. Har du redan kollat? UpptÀck XML-filstruktur gratis!

0 Shares