Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man enkelt installerar och konfigurerar Docker-skrivbordet i Windows 10

Inledningsvis kan du definiera att Docker Desktop är ett virtuellt verktyg som utför en förlängningsfunktion lyftmaskiner som har operativsystem. Denna modell avser exekvering av en applikation med hjälp av mjukvara.

Detta system ansvarar också för fildelning ditt kärnsystem och några andra funktioner, såsom biblioteket. Också tack vare Docker kommer du att märka att när du uppdaterar applikationen kan det göras på kortare tid.

Steg för att installera Docker Desktop på Windows 10

Docker Desktop använder Hyper-V och Windows-behållare som ingår som standard i funktionerna i Windows 10. På detta sätt kan du dela Windows-behållare, användaren kan också byta från containrar till Linux, och det här är en av fördelarna du får när du installerar.

Av denna anledning måste funktionerna som nämns ovan vara aktiverade, så gå till “kontrollpanelen” för att hitta alternativet “Program” och då “Installera och avinstallera programmet”.

I det här avsnittet kan du aktivera de två nämnda funktionerna, tryck sedan på “acceptera”-knappen och när du gör det kan du visa processfältet. När installationen är klar kan du starta om din dator för att installera Docker-skrivbordsfunktionerna senare.

Efter omstart kommer du att kunna se att uppdateringsarbetet är klart och på så sätt kommer du att kunna få installationen Hyper-V för virtualisering, och alternativet Windows-behållare kommer också att vara aktiverat.

Dessutom, när din dator startar om är den redo att installera Docker Desktop, och sedan måste du gå in i kontrollpanelen igen för att se om funktionerna har aktiverats.

Eller så kan du gå till början och föreställa dig om dina verktyg för att skapa virtuella maskiner redan finns där. Denna konfiguration krävs för att installera det virtuella verktyget.

Med installationen klar kan du ladda ner Docker Desktop. För detta är det nödvändigt att gå till den officiella webbplatsen, som kan nås via denna länk. Observera att du behöver ett Docker Hub-konto för att ladda ner det, det är där bilderna finns behållare.

Docker installation och konfiguration

Sedan efter att ha gått in kan du ladda ner paketet för Windows, när nedladdningen är klar kan du klicka och välja alternativet “Visa i mappar”. Du kan installera det senare, så du kan klicka och välja “Kör som administratör”.

Sedan måste du klicka på “ja”, på så sätt startar paketnedladdningen och konfigurationen och installationen blir enkel. Det här är de paket som krävs för att installera det på din dator.

När paketen har laddats ner kommer du att se ett installationsfönster där du kan aktivera vissa funktioner och sedan klicka på alternativet “Okej”.

Sedan kan du se paketen packas upp för att installera Docker Desktop, de uppdateras ständigt och lägger till nya funktioner. När installationen är klar kommer systemet att be dig logga ut för att använda Docker Desktop.

Samtidigt, när hårdvaran slås på, kommer den att ha en korrekt installation, det är en enkel procedur. Du kan se Docker-ikonen på skrivbordet, men om du går till aktivitetsfältet kommer du att märka att den inte är där än.

Du behöver bara starta den för att motorn ska börja fungera och sedan kan du se den i systray Docker startarkommer du att se ikonen.

Slutligen måste du logga in, och när du öppnar den kan du gå in i setup, sedan kan du öppna “Windows PowerShell” där du kan se vilka program du har installerat och du kan köra dem “Docker version”. På så sätt kan du bekräfta att Docker har installerats och du kan också se Docker-motorklienten.

Slutligen kan du gå in i Docker och se var och en av konfigurationsobjekten och sedan börja använda den.

Vi hoppas äntligen att den här artikeln hjälpte dig. Men vi skulle vilja höra från dig, lyckades du installera och konfigurera Docker Desktop på Windows 10 genom att följa dessa steg? Känner du till någon annan metod för att göra detta? Lämna oss dina svar i kommentarerna.