Hur man enkelt inaktiverar taligenkÀnning i Windows 10

0 Shares

Idag kommer vi att se en enkel handledning som du kan lÀra dig hur man inaktiverar taligenkÀnning i Windows 10 pÄ ett extremt enkelt sÀtt och i bara nÄgra fÄ steg. RöstigenkÀnning gör att vi kan prata med Cortana, Windows-assistenten, samt de olika applikationerna som finns tillgÀngliga för operativsystemet. PÄ sÄ sÀtt kan vi snabba upp vÄra tider och bli mer produktiva.

MÄnga behöver det ocksÄ taligenkÀnning för att kunna anvÀnda din dator för att felsöka funktionshinder etc. Men i mÄnga fall kanske du inte ens anvÀnder den, du behöver den inte, Àn mindre aktivera den.

Inaktivera taligenkÀnning i Windows 10

 • Det enklaste sĂ€ttet att inaktivera det Ă€r att helt enkelt gĂ„ till “Windows-instĂ€llningar”FrĂ„n Start-menyn genom att klicka pĂ„ kugghjulsikonen.
 • Efter det Ă€r det bara att gĂ„ till Sekretess> Röst> RöstigenkĂ€nning.
 • HĂ€r Ă€r allt du behöver göra Ă€r att vrida omkopplaren för att behĂ„lla den “Inaktiverad“.
 • SĂ„ledes Ă€r röstigenkĂ€nning inaktiverad och vi kommer inte att kunna anvĂ€nda Cortana eller nĂ„gon applikation som behöver kĂ€nna igen vĂ„r röst.

Men oroa dig inte om du anvÀnder appar som Skype eller Discordeftersom vi kan fortsÀtta anvÀnda dessa appar utan problem.

Hur man inaktiverar taligenkÀnning i Windows 10

Det finns ocksÄ en annan metod för att inaktivera det hÀr alternativet. Det hÀr Àr lite mer komplicerat, men vi lÀmnar det Ät dig nedan:

 • Det första du gör Ă€r att gĂ„ till “Början“Eller tryck”Windows”PĂ„ det fysiska tangentbordet för att öppna operativsystemmenyn.
 • Nu mĂ„ste du skriva in “Kontrollpanelen” och trycka pĂ„ Enter.
 • För att göra det enklare anger du “röst“Och klicka sedan”TaligenkĂ€nning“.
 • DĂ„ mĂ„ste du klicka pĂ„ “Avancerade röstigenkĂ€nningsalternativ”Ligger pĂ„ vĂ€nster sida av skĂ€rmen.
 • Ett fönster öppnas dĂ€r du mĂ„ste gĂ„ till “AnvĂ€ndarinstĂ€llningar“.
 • HĂ€r mĂ„ste du stĂ€nga av nĂ„gra alternativ: Kör taligenkĂ€nning vid start, kontrollera dokument och e-postmeddelanden för att förbĂ€ttra noggrannheten.
 • Sedan mĂ„ste du klicka pĂ„ “TillĂ€mpa“Och nu i”Acceptera“.
 • NĂ€sta sak du ska göra Ă€r att starta om enheten. NĂ€r du slĂ„r pĂ„ den igen mĂ„ste du kontrollera att allt Ă€r avstĂ€ngt.

Hur man inaktiverar taligenkÀnning i Windows

Fil Windows taligenkĂ€nning Detta Ă€r ganska praktiskt för mĂ„nga mĂ€nniskor eftersom de kan styra utrustningen med röstkommandon pĂ„ detta sĂ€tt. Även om vi inte alla Ă€r vana vid det, Ă€r det inte nödvĂ€ndigt att aktivera det hĂ€r alternativet.

Med röstigenkÀnning kan du till och med diktera text till din dator, Àven om vi mÄste vara för tydliga och exakta för att texten ska bli korrekt. Men för personer med vissa funktionshinder Àr röstigenkÀnning ett oumbÀrligt verktyg för att styra en dator.

Men som du kan se Àr inaktivering inte alls en komplicerad process, och om du inte anvÀnder den Àr det bÀst att lÀmna den permanent inaktiverad. PÄ samma sÀtt, om du nÄgon gÄng vill Äteraktivera det, upprepa bara stegen, aktivera bara alternativen: Kör taligenkÀnning vid start, visa dokument och e-postmeddelanden för att förbÀttra noggrannheten.

Om du fortfarande har nÄgra tvivel hur man inaktiverar eller inaktiverar taligenkÀnning i Windows 10Du kan lÀmna det lite lÀgre i kommentarsfÀltet sÄ att vi inte kan hjÀlpa dig att lösa det.

0 Shares