Hur man enkelt gör en tidningsomslagsdesign i Word (exempel)

0 Shares

Kontorsautomationsprogram har verkligen varit förutseende pÄ varenda dator runt om i vÀrlden sedan dess underlÀtta all datorverksamhet relaterat till ditt arbete, studier och alla andra typer av arbete, inklusive att göra en tidningsomslagsdesign i Word.

För att verkligen förstÄ potentialen i denna typ av program Àr det absolut nödvÀndigt att undersöka alla dess alternativ, verktyg och funktioner. Anledning till varför bÄde personligen och uppkoppladDet finns en anmÀrkningsvÀrd mÀngd kurser pÄ olika nivÄer som hjÀlper dig att hantera dessa program.

Microsoft Word, gör vad du behöver göra

En av de mest framstÄende mjukvaran för kontorsautomation Àr Microsoft Word. Det handlar utan tvekan om en av de mest kompletta textredigerarna som finns pÄ marknaden, samt andra program som ingÄr i Microsoft Office-paketet.

Ord Àr ett av de program dÀr du kanske tror att du redan kÀnner till alla alternativ och verktyg (inklusive dokumentöversÀttning) som denna applikation ger, smÄ detaljer som gör stor skillnad kommer fram.

UpptÀck vad du Àr kapabel till

Det mest slÄende med det hÀr programmet Àr antalet saker du kan göra med det. Han Àr inte bara specialist pÄ rapporter och annat skriftligt arbete, han har ocksÄ designverktyg som till och med kan hjÀlpa dig designa vÀrdiga omslag till en tidning eller tidskrift.

Om du lÀser detta Àr det för att det Àr ditt syfte. Denna korta serie instruktioner hjÀlper dig att upptÀcka hur enkelt det Àr designa ett omslag till en tidning med hjÀlp av Microsoft Word-verktyg.

Vad behöver du för att designa ett omslag?

Innan du börjar Àr det viktigt att du vet exakt vilka element som ska finnas med pÄ det hÀr omslaget: titlar, bilder och andra typer av innehÄll som du vill ha med. NÀr du lÀser instruktionerna Àr det dÀrför mycket enklare och snabbare att skapa en tidningsomslagsdesign i Word Àn du tror.

Resten blir ett problem anpassa teckensnittstyper och storlekar som du ska anvÀnda för att fÄ ditt omslag att se ut som du planerat det.

Riktlinjer som ska följas

Starta nu Microsoft Word pÄ din dator och skapa ett nytt, tomt dokument. VÀlj vilken typ av kalkylblad du vill ha och börja anvÀnda Words verktyg för att forma din design:

  • StĂ€ll in marginaler för omslaget. Det finns inga specifika Ă„tgĂ€rder allt kommer att bero pĂ„ innehĂ„llet du vill implementera, sĂ„ att du kan anpassa den efter dina behov.
  • Fliken “Infoga” pĂ„ Word-verktygsbandet kommer att vara nödvĂ€ndig för utformningen av omslaget.
    • Med alternativet “Bild” bifogar du alla bilder som finns pĂ„ din dator.
    • Men Word ger dig ocksĂ„ möjligheten att söka efter bilder pĂ„ Internet.
    • NĂ€r du har infogat bilden anvĂ€nder du alla verktyg i Word för att expandera och förminska bilden. PĂ„ samma sĂ€tt kan du rotera och beskĂ€ra bilder eller redigera dem för bland annat ljusstyrka, kontraster.
  • NĂ€r du Ă€r klar med bilden, gĂ„ till alternativet “Textruta” för att hjĂ€lpa dig hitta rubriken och ytterligare en text som kommer att ingĂ„ pĂ„ tidningens förstasida.
  • AnvĂ€nd verktygen fetstil, kursiv, indrag och radavstĂ„nd sĂ„ att all text passar ditt omslag sĂ„ mycket som möjligt.

Är du redo att prova det?

Med dessa enkla tips saknar du bara entusiasm, tÄlamod och en stor vilja att komma igÄng skapa en tidningsomslagsdesign i Word Visa allt du kan anvÀnda ett sÄ enkelt men komplett verktyg som Microsoft Word.

Vad vÀntar du pÄ? AnvÀnd denna fantastiska och fantastiska nya kunskap för att arbeta med en av de mest mÄngsidiga textredigerarna pÄ marknaden.

0 Shares