Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man enkelt ändrar standard PDF-läsare i Windows 10

Microsoft Edge är standard PDF-läsare på Windows 10. Det här verktyget saknar dock några mycket användbara funktioner, så ibland måste du ändra standardprogrammet för att öppna filer i Windows. Vi rekommenderar att du läser den här artikeln, som hjälper dig att lära dig hur man enkelt ändrar standard PDF-läsare i Windows 10

Vad är en PDF-läsare?

PDF står för “Portable Document Format” och syftar på digitala dokument med filtillägget .pdf. En PDF-läsare gör det enkelt att komma åt och utbyta dessa dokument.

BAKOM PDF-läsaren kan användas på en mängd olika plattformar och innehåller vanligtvis länkar och knappar som låter användaren interagera med resursen. På samma sätt kan användaren placera en elektronisk signatur på sitt dokument och göra det juridiskt giltigt.

Vad är en PDF-läsare till för?

PDF-läsaren används för öppna och visa filer med filtillägget .pdf från valfritt operativsystem. För närvarande är de mest kända webbläsarna kompatibla med PDF-formatet och låter användaren komma åt dessa dokument utan att behöva använda en specifik applikation.

Det är viktigt att notera det filen i PDF-format förlorar inte sitt format skickas via e-post. Dessutom kan dessa digitala dokument krypteras med en PDF-läsare för att förhindra andra användare från att kopiera eller ändra sitt innehåll.

Hur man enkelt ändrar standard PDF-läsare i Windows 10

Windows 10 har en standard PDF-läsare som heter “Edge”. Edge är standardwebbläsaren för Windows och beter sig som en vanlig PDF-läsare. Det tillåter dock inte att du redigerar digitala dokument på en dator. Faktum är att mobila enheter också har standardprogram, så i vissa fall är det bekvämt att ändra standardapplikationerna som öppnar filer på Android.

Av denna anledning, om du vill ändra standard PDF-läsare i Windows 10, var uppmärksam på proceduren som vi kommer att förklara nedan.

Ändra inställningarna för att ersätta Edge

Först och främst måste du komma åt Windows-inställningarna. För att göra detta, gå till Start-menyn och klicka på “Inställningar” som visas med en kugghjulsikon. Välj sedan “Applications” och klicka sedan på “Default Applications”.

Välj senare “Välj standardprogram efter filtyp”. Då kommer du att kunna se alla standardprogram efter filtyp. Innan du hittar .pdf-formatet bredvid Edge, ta reda på vilka som är de bästa spanska PDF-läsarna för Windows. För att ändra det, klicka “Kant” och slutligen välj din föredragna PDF-läsare.

Använd snabbmenyn för att ändra standard PDF-läsare i Windows 10

Du kan också använda snabbmenyn eller en fil kontrollpanel Windows 10 för att ersätta standard PDF-läsare. Tack vare snabbmenyn kommer du att utföra en mycket snabbare procedur än att ändra Windows-konfigurationen.

Det första du bör göra är att hitta PDF-dokumentet du vill öppna. Högerklicka på filen och välj “Öppna med” och “Välj ett annat program”. Ett nytt fönster visas där du måste välja din föredragna PDF-läsare. Markera rutan “Använd alltid det här programmet för att öppna .pdf-filer” och klicka på “OK”.

Använd kontrollpanelen för att ändra standard PDF-läsare i Windows 10

Kontrollpanelen är ett annat sätt att ändra standard PDF-läsare i Windows 10. Tryck på tangenterna för att utföra denna procedur “Win + X” och välj “Kontrollpanelen”. Välj “Program” och klicka på “Standardprogram”.

Välj sedan “Associera filtyp eller protokoll med programmet”. Då kommer ett nytt fönster upp. Hitta .pdf-tillägget och klicka på det. Standardapplikationen visas “Microsoft Edge”. Tryck på knappen “Ändra program”, välj din föredragna PDF-läsare och klicka slutligen på “OK”