Hur man enkelt Àndrar filformat i Windows utan program

0 Shares

SÀttet vi ser pÄ information har förÀndrats enormt pÄ senare tid, och mycket mer har gjorts genom anvÀndning av datorer tillgÀnglig och smidig information. Detta skapade ett komplext nÀtverk dÀr data cirkulerade.

Mycket av denna information lagras i filer filformatsom gör det möjligt organisera information och koda den. Ur datorsynpunkt Àr detta minnesenheter som bara lagrar bitar som sedan omvandlas av datorn.

Men det Àr viktigt att veta hur man kan skilja mellan de olika typerna av format, eftersom var och en har egenskaper som skiljer den frÄn resten.

Att kÀnna till olika typer av filer

Varje filformat har koder som skiljer det frÄn de andra. Till exempel mellan videoformat de mest kÀnda Àr MP4, MPEG-4, MKV, FLV, MOV och WMV.

Vi kan ocksÄ hitta digitala bildformat sÄsom JPEG / JPG, PNG, RAW, BMP och psd. För att peka ut nÄgra av dem Àr det viktigt att veta hur man kan skilja dem Ät, eftersom var och en utför specifika funktioner.

Å andra sidan hittar vi filen textformat som anvĂ€nds för att visa och redigera textfiler. Bland dem kan vi hitta txt, html / .htm, doc, pdf, rtf och ps.

Det finns ocksÄ typer komprimerade filer eller kodade, i denna kategori kan vi hitta sÄdana format som zip, arc, bin och exe. Dessa format tillÄter oss att minska vikten pÄ filerna.

Bland de andra mest anvÀnda formaten Àr ljudfilerÀr de som lagrar ljudet och presenteras för oss i digitala ljudformat som t.ex au, aiff, mp3, ra och wav. Det finns ocksÄ mÄnga andra typer av format, som Excel xls-filer.

Eftersom det finns mÄnga format Àr det troligt att vi i vissa fall kommer att behöva arbeta med ett specifikt format och behöver konvertera det. Vanligtvis med den hÀr ÄtgÀrden fÄr vi veta att vi mÄste ladda ner vÀldigt tunga program som gör det Ät oss.

Faktiskt du behöver inte ladda ner nÄgot program för att konvertera vÄra filer. I den hÀr artikeln kommer vi att lÀra dig hur du gör det pÄ ett praktiskt och enkelt sÀtt, utan att behöva ladda ner eller installera nÄgot.

Steg för att Àndra filformat i Windows utan program

Det finns mÄnga versioner av operativsystemet Windows, en av de mest anvÀnda i vÀrlden idag eftersom det Àr en av de bÀsta pÄ marknaden. Detta beror pÄ det enorma utbud av verktyg som detta operativsystem förser oss med.

En av dem Àr möjligheten att Àndra formatet pÄ vÄra filer utan att behöva ladda ner nÄgot program eller program. Det första steget vi behöver göra Àr att gÄ vidare till Windows sökmotor och skriv Val mapp Klicka sedan.

Ett annat sÀtt att komma Ät den hÀr funktionen Àr att öppna en fil FilhanterarenÀr vi vÀl Àr inne gÄr vi till toppen av skÀrmen och vÀljer alternativet som sÀger Se. AlternativfÀltet öppnas och vi gÄr till den högra delen av den dÀr det stÄr Alternativ och vÀlj Mappalternativ.

En ruta öppnas konfiguration med tre flikarvi mÄste vÀlja det andra kortet Kolla pÄi avsnittet som sÀger Avancerade instÀllningar Vi letar efter alternativet att dölja filtillÀgg för kÀnda filtyper.

Vi mÄste StÀng av den och om vi inaktiverar det lÄter vi det vara som det Àr. Sedan klickar vi dÀr det stÄr TillÀmpa lÀngst ned i rutan och klicka sedan Acceptera.

Hitta filen att formatera

Tillsammans med stegen vi gör i de föregÄende stegen kommer filtillÀgget som varje fil har att börja visas i slutet av sitt namn, vare sig det Àr bild, ljud, video eller nÄgot annat. Nu mÄste vi bara sök i filen vi vill Àndra formatet.

NÀr vi har hittat den högerklickar vi pÄ den och letar efter ett alternativ Döp omdetta gör att vi kan redigera namnet. Vi gÄr till den sista delen av namnet och tar bort tillÀgget frÄn det aktuella formatet.

Slutligen infogar vi förlÀngningen av formatet vi vill Àndra det till, och det Àr allt. Om hela proceduren slutfördes har vi framgÄngsrikt Àndrat den.

0 Shares