Hur man enkelt aktiverar Windows Defender “Realtidsskydd” – Den kompletta guiden

0 Shares

Under mÄnga Är har Windows krönts som vÀrldens mest populÀra operativsystem för datorer, vilket har gjort det populÀrt förbÀttra program och uppdateringar det ger upplevelsen som det ger till abonnenter som har det hÀr systemet pÄ sina datorer.

En av de nya Windows-uppdateringarna har tagit med ett nytt program som Àr Windows Defender. Med detta program kan du skydda din dator frÄn virus som kan attackera ditt system. Det Àr dÀrför vi visar dig hur du kan slÄ pÄ och av detta antivirus nÀr det Àr nödvÀndigt.

Vad ska jag göra om Windows Defender inte tillÄter att programmet installeras pÄ din dator?

Det Àr vÀldigt viktigt att vi har antivirus installerat pÄ vÄr dator sÄ att den Àr skyddad och fungera som förvÀntat och sakta inte ner med tiden. Men det hÀnder att detta antivirus inte tillÄter oss att installera programmet pÄ vÄr dator. DÀrför kommer vi att visa dig vad du behöver göra för att Windows Defender ska lÄta dig installera det hÀr programmet.

Ta bort skyddet frÄn din dator

Ett av de vanligaste felen med antivirusprogram Àr att de inte tillÄter att programmet installeras eftersom det kÀnns igen som ett hot. DÀrför Àr det nödvÀndigt ta bort skyddet frÄn din dator SÄ att du kan installera det, följ stegen vi kommer att lÀra dig.

Inaktivera ditt antivirusprogram

Ett sÀtt att slutföra installationen av programmet som har begrÀnsats av Windows Defender Àr att inaktivera antiviruset, för detta mÄste du göra sÄ hÀr:

  1. LÀngst ner pÄ skÀrmen till vÀnster gÄr du till Windows-start
  2. HĂ€r kommer du in i “InstĂ€llningar” och sedan “Uppdatering och sĂ€kerhet”
  3. Du kommer nu att leta efter alternativet “Windows Security”.
  4. I detta nya fönster mĂ„ste du ange alternativet “Virus- eller hotskydd”. Du Ă€r pĂ„ vĂ€g att gĂ„ in i “Konfigurationsadministration”.
  5. FrĂ„n och med nu kommer du inte att göra nĂ„got svĂ„rt, stĂ€ll bara in instĂ€llningarna till “Inaktivera” och klicka sedan pĂ„ Ja för att stĂ€nga av Windows Defender

Hur aktiverar jag realtidsskydd med Windows Defender?

Som förvÀntat, om du har inaktiverat Windows Defender realtidsskydd du mÄste slÄ pÄ den igen. För att göra detta mÄste du följa stegen som vi kommer att ange.

FrÄn Windows Security

Detta Àr en ÄtgÀrd som du mÄste utföra med Windows Security, och för att uppnÄ det mÄste du följa dessa steg:

  1. Du kommer att gĂ„ till “InstĂ€llningar” och sedan ange “Uppdatering och sĂ€kerhet”
  2. GĂ„ nu till “Windows-sĂ€kerhet” och sedan till “Virus- eller hotskydd”
  3. HĂ€r hittar du “Configuration Manager” dĂ€r du kommer att kunna Ă„teraktivera realtidsskydd

Hur stĂ€nger jag av “Realtidsskydd” i Windows Defender?

Som vi förklarade i handledningen Àr Windows Defender ett bra virusskydd som du kan anvÀnda för att underhÄlla din dator fri frÄn alla hot för din dators operativsystem.

DÀrför Àr det absolut nödvÀndigt att du alltid aktiverar detta antivirus pÄ din dator. En av de bÀsta funktionerna som detta program har Àr realtidsskydd, tack vare vilket du kan skydda din dator mot hot frÄn det ögonblick de kommer in i datorn och pÄ sÄ sÀtt förhindra skador pÄ systemet.

SÀttet att aktivera realtidsskydd Àr detsamma som det vi just nÀmnde, bara gör det som vi förklarade och du kommer inte ha nÄgra besvÀr pÄ det hÀr sÀttet.

0 Shares