Hur man enkelt aktiverar Spotlight på Mac OS i Windows 10

0 Shares

Du kanske är van vid funktionerna på en Mac men av någon anledning måste du använda en Windows-dator. En av funktionerna Apple är Spotligdet är skrivbordssökningen och applikationsstartsystemet som användare använder dagligen.

Och medan Windows har en Cortana-sökruta, kanske du missar Spotlight. Går det att slå på Mac OS-funktion i Windows 10? I den här artikeln kommer vi att förklara om det är möjligt och hur man gör det, vi kan berätta att du kan sätta Spotlight-bilder på ditt skrivbord i Windows 10

Hur man har ett liknande Spotlight-söksystem i Windows 10?

För att kunna utföra denna typ av procedur på Windows 10 måste du använda ett verktyg som Jarvis. När vi pratar om det här verktyget menar vi programvaran som du kan ladda ner och installera på din dator gratis från Github, och det simulerar sömlöst Spotligth sökfält.

Så det första steget du behöver göra för att ha det här sökfältet på ditt skrivbord är att ladda ner och installera den här appen på din dator och sedan måste du konfigurera den för att indexera de filer eller mappar du vill ha i sökningen.

För att göra detta måste du gå till systemfältethitta Jarvis-applikationen och högerklicka på dess ikon och välj sedan Inställningar.

Med detta sista steget Du kommer att se att ett fönster öppnas där du kommer att kunna välja de mappar, filer eller enheter som denna sökapplikation ska indexera.

Så du måste klicka på alternativet Filindexering och sedan måste du trycka på knappen Lägg till på fliken Inkludera så att du kan välja de mappar som detta verktyg behöver för att indexera sökningen.

Utöver det kommer du att kunna välja de mappar eller filer som du inte vill indexera i den här appen samt filtypen längst ner i fönstret.

Med denna lilla procedur kommer applikationen redan att installeras på din dator och du kommer att kunna dra full nytta av detta verktyg som simulerar Spotlight på Windows 10.

Tryck bara för att få sökfältet att visas kommandot ALt + Mellanslag och du kan söka som du vill.

Men som vi sa i början av den här artikeln har Windows också en förlängning sökalternativ Vill du veta hur man aktiverar det?

Hur aktiverar jag sökverktyget i Windows 10?

Microsoft har länge haft ett sökverktyg för Windows 10, men det är inte aktiverat som standard på systemet, men vissa ändringar i systemregistret måste göras, därför undrar många användare varför sökrutan i Windows 10 inte fungerar?

För att uppnå detta är det första du behöver göra att köra kommandot regedit från Kör-fönstret, detta ger dig tillgång till Windows 10-registret. Väl inne måste du leta efter sökvägen HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionSearch.

Nu, med den högra markörknappen måste du klicka på den högra rutan och därmed skapa ett nytt 32-bitars DWORD-värde i sökmotorn som kommer att heta ImmersiveSearch och värde 1.

Nu måste du ut på turné HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionSearchFlighting, högerklicka på mappen Flighting och skapa en ny nyckel som heter Override. För att avsluta, under denna nyckel måste du återskapa 32-bitars DWORD-värdet, men med namnet ImmersiveSearchFull och värdet 1.

Och det är det, du behöver bara öppna Windows 10 Task Manager, leta efter Windows Explorer-processen och högerklicka på markören, klicka på den och starta om, å andra sidan kan du justera Windows Task Manager korrekt.

Du kommer nu att kunna använda genvägen med Win + S kommando och du kommer att se hur gränssnittet ser ut för ett dolt verktyg som låtsas utföra Spotligth-funktioner på Windows 10. Uppenbarligen är det inte samma minimalistiska utseende som Mac OS-verktyget har.

0 Shares