Hur man effektivt följer upp potentiella kunder efter ett webbseminarium

52 % av marknadsförarna säger att webbseminarier är en av de bästa taktikerna för att driva omvandlingar av potentiella kunder i början av tratten. 49 % säger att webbseminarier är supereffektiva för att konvertera kvalificerade leads.

Men det är inte bara webbinariet som förseglar affären.

För att omvandla webbinariedeltagare till kunder måste du lägga ner extraarbetet för att följa upp dina potentiella kunder.

Varför är webbseminariumuppföljning viktigt?

Som tankeledaren för företagsledarskap, Bobby Umar, förklarar, “Webinarier är ett utmärkt verktyg för leadgenerering, ett utmärkt sätt att leverera innehåll och värde för din publik. De är den typ av innehåll som startar framtida konversationer för ditt arbete eller paket.”

Och statistiken håller med.

89 % av användarna av webbinarier tror att webbseminarier överträffar andra kanaler när det gäller att skapa kvalificerade leads, och 72 % säger att webbseminarier direkt påverkar pipeline och intäkter.

Men om du inte har en aktiv plan för att följa upp dina deltagare och registranter, kommer du att förlora möjligheter längs värdekedjan.

När du tänker på att 90 % av proffsen engagerar sig i webbseminarier åtminstone en del av tiden när de undersöker köp, är det troligt att dina webinarieregistranter ofta är potentiella köpare.

(Bildkälla)

Däremot säger 85 % av proffsen specifikt att de vill ha färre säljpresentationer inom webbseminarier.

I detta avseende måste du hitta ett annat sätt att konvertera webinarieregistranter och deltagare utan att vara alltför säljande under själva webinariet. Dina uppföljningsåtgärder är ett avgörande sätt att konvertera dessa potentiella kunder.

Om du inte är proaktiv i att engagera dessa heta potentiella kunder, kommer de att hamna vid sidan av.

8 sätt att följa upp potentiella kunder efter ditt webbseminarium

Det räcker inte att vara värd för ett webbseminarium och hoppas att det konverterar dina framtidsutsikter. Om du vill ha konverteringar måste du följa upp.

Här är de bästa sätten att nå ut till dina webinar leads för att uppmuntra engagemang.

1. Segmentera och anpassa uppföljningar

När det kommer till e-postuppföljningar är segmentering den främsta taktiken som används av e-postmarknadsförare för att öka engagemanget.

(Bildkälla)

Genom att segmentera din målgrupp kan du anpassa dina e-postmeddelanden för att bättre tilltala vad varje grupp behöver baserat på deras beteende.

Även om segmentering ökar engagemanget, är personalisering den bästa taktiken för att förbättra e-postprestanda.

På en grundläggande nivå vill du segmentera dina webinar-leads i de som registrerade sig men inte deltog, de som deltog men inte stannade och de som stannade till slutet.

På så sätt riskerar du inte att upprepa information till de som redan hört det i webbinariet, utan du kan informera de som missat viktiga punkter.

Om du är smart på det kan du till och med låta registranter svara på frågor i registreringsfasen för att hjälpa dig att bättre segmentera dina leads senare. Fråga dem deras syfte med att delta i webbseminariet och vilken typ av bransch de arbetar för.

Använd denna information för att skräddarsy dina uppföljande e-postmeddelanden för att tillgodose dessa behov direkt.

2. Använd en frågestund för att anpassa uppföljningen

Deltagarna som går igenom hela ditt webbseminarium är dina hetaste leads. Om de var mindre intresserade skulle de ha klickat ur sessionen.

Det är en bra idé att komma till hjärtat av deras individuella behov så att du bättre kan anpassa uppföljningskommunikationen för att rikta in deras krav direkt.

Det är därför 86 % av webinarvärdarna använder fråge- och svarsessioner.

(Bildkälla)

Prova att lägga till en frågestund i slutet av ditt webbseminarium. Detta kommer inte bara att hjälpa till att eliminera eventuell förvirring som deltagarna kan ha, utan det hjälper dig också att få en bättre uppfattning om vad varje person vill veta mer om.

Lyssna noga på frågorna och skriv sedan specifika, personliga uppföljningsmeddelanden till varje fråga baserat på dessa frågor.

Detta kommer att visa ditt värde och visa ditt engagemang för att lösa sina individuella problem.

3. Skicka ett exklusivt erbjudande

Beroende på bransch kan kampanjer öka omvandlingarna med över 3 000 %.

Genom att skicka ett exklusivt erbjudande med en tidsgräns kan du öka köpbråttom bland dina kvalificerade webinar-leads.

Du kan formulera erbjudandet som ett “tack”-erbjudande för att du deltog i webbinariet.

Alternativt kan du erbjuda personliga erbjudanden till varje deltagare baserat på informationen du fick från dem under webbinariets frågestund eller från deras registreringsformulär.

Med hjälp av offertprogram kan du ta fram ett engångserbjudande som tillgodoser specifika behov och ökar brådskan.

(Bildkälla)

Den här typen av programvara hjälper också till med intäktshanteringen för potentiella kunder som accepterar ditt erbjudande.

4. Länka till mer värde

Ett annat sätt att vårda webbseminariemöjligheter är att ge dem mer värde. Detta visar att du har en djup förståelse för ämnet och branschen och att du också är intresserad av att hjälpa dem att förstå.

Detta är en särskilt bra teknik om du känner till en deltagares specifika behov.

Säg till exempel att du var värd för ett webbseminarium om produktivitet och att en webbseminariumdeltagare hade ställt frågor om relevanta appar att använda.

Du kan länka dem till ditt blogginlägg om ämnet, i det här fallet, bästa produktivitetsappar, för att ge mer information och visa att du är en auktoritet på området.

5. Erbjud en free strategi session

Ett av de enklaste sätten att fortsätta samtalet är att erbjuda en free strategi session.

Genom att erbjuda din tid i förväg signalerar du din vilja att hjälpa kunder. Det gör också att potentiella kunder känner att de får en bonus för att delta i webinariet.

Denna strategisession är inte bara en chans att ta hand om ett lead; det är också en möjlighet att ta reda på mer om deras problem så att du kan komma på sätt att anpassa värdet av dina lösningar för att öka sannolikheten för konvertering. Det är en chans att bevisa ditt värde, som en miniaudition för dina tjänster.

6. Skicka en enkät

Enkäter är en av de bästa webinarfunktionerna som används av värdar. Faktum är att 43 % av webbinarvärdarna använder undersökningar eftersom de hjälper till att få en ögonblicksbild av vad din publik tyckte var intressant, vad de behöver hjälp med och hur du kan förbättra din presentation nästa gång.

(Bildkälla)

Följ upp ditt webbseminarium genom att skicka en snabb enkät till deltagarna för att ställa nyckelfrågor som öppnar konversationen ytterligare och leder dem mot att välja dig som en lösning.

Använd det här tillfället för att ta reda på mer om problemet som potentiella kunder har och hur hjälpsamt ditt webbseminarium var för att tillhandahålla potentiella lösningar.

Detta kommer att guida dig till de framtidsutsikter som du måste fokusera på först. Enkätrespondenter som förklarar sina problem på djupet och indikerar att de tyckte att ditt webbseminarium var användbart är dina hetaste leads. Koncentrera dig på att vårda dessa framtidsutsikter först.

7. Erbjud en inspelning på begäran

Bara för att en registrant inte deltar betyder det inte att de inte är en het lead. De kanske inte är i din tidszon, eller så kan de ha tidigare åtaganden vid tidpunkten för webbinariet.

Det är här on-demand-inspelningar kommer in.

Det visar sig att 43 % av alla deltagare bara tittar på on-demand webbseminarier eftersom de gillar att fördjupa sig i innehållet på sin egen tid.

I detta avseende är ett uppföljande e-postmeddelande med en länk till en repris av din liveinspelning ett måste. Det ökar dramatiskt engagemanget med de registranter som inte deltog, och det ger de som gjorde en möjlighet att köra över informationen igen.

Inte bara det, utan det ger dig också en chans att locka nya registranter som registrerar sig bara för att titta på on-demand-webinariet.

Faktum är att för ledande webbseminarier kommer omkring 70 % av de registranter som inte deltar fortfarande att se reprisen. Dessutom tenderar toppwebinarier att uppleva ytterligare 27 % av nya registreringar för on-demand-webinariet.

Naturligtvis är det en bra idé att skicka ett e-postmeddelande för att uppmärksamma reprisen, men det är också en smart taktik att lägga upp alla on-demand webbseminarier på din webbplats. På så sätt kan det här innehållet fortsätta att fungera som en ledande magnet för nya prospekt.

Ta till exempel företaget Nlyte för datacenterinfrastruktur.

(Bildkälla)

Detta mjukvaruföretag har en dedikerad sida på sin webbplats för alla kommande och on-demand webbseminarier så att potentiella kunder kan registrera sig för nya webbseminarier och bläddra i gammalt innehåll medan de väntar.

Gamla webbseminarier lockar också nya potentiella kunder som hittar innehållet genom Google-sökningar.

8. Var inte rädd för att ringa

Säljsamtalet är inte dött. Faktum är att 57 % av säljarna ringer fler telefonsamtal än tidigare.

(Bildkälla)

Även om e-postmarknadsföring är ett effektivt sätt att spränga många webinarieregistranter på en gång, är det lätt för mottagarna att ignorera din e-post.

Ett säljsamtal skapar en känsla av brådska eftersom telefonen ringer där och då.

När dina registranter registrerar sig för ditt webbseminarium, uppmuntra dem att lägga till sina telefonnummer.

Du kan göra detta obligatoriskt, men det kan minska antalet personer som slutför registreringen. Men att vara mycket selektiv på detta sätt innebär att de som registrerar sig med sitt telefonnummer är mer seriösa om din lösning.

Om telefonnumret inte är obligatoriskt, rikta in dig på registranter som gav dig ett korrekt telefonnummer först. När allt kommer omkring ger du bara ditt telefonnummer om du verkligen är intresserad av något.

Poängen

Dina webinarieregistranter och deltagare är det bästa fodret för att bli kunder. Om du inte är aktiv för att hålla konversationen vid liv, kommer du att förlora din chans att nå försäljning.

Personifiering av kommunikation och ge extra värde är viktiga sätt att visa att du är ett snitt över konkurrenterna. Använd din registreringsfas och din webinartid för att förbereda din kommunikationsstrategi genom att ta reda på extra information om deltagarna så att du kan anpassa dina konversationer efter webbinariet.

Relaterade Artiklar

Back to top button