Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man döljer min IP-adress för Free och behålla anonymiteten?

Om du ansluter till internet behöver du något för att identifiera din dator. Och den identifieringen måste vara unik för din dator bland de miljarder andra i världen. Av just denna anledning introducerades begreppet IP-adress, som inkluderar en sträng med siffror och decimaler för att identifiera platsen för enheten och själva enheten.

När du väl har en IP-adress eller en fast uppsättning nummer låsta på ditt system kan du lätt spåras. Men det är inte problemet, eftersom de verkliga problemen ligger i kränkningen av din integritet av e-handelsjättar, som sedan manipulerar alla dina sökningar och visar resultat som är fördelaktiga för dem. I den här artikeln kan vi lära oss några knep för att dölja och ändra IP-adressen för att förbättra våra sökresultat och behålla vår integritet.

Läs också: Steg för hur du ändrar din IP-adress i Windows 10

Sätt att dölja min IP-adress för Free och bibehålla anonymiteten

Metod 1. Virtuellt privat nätverk. (De bästa VPN:erna är betalda)

Virtuellt privat nätverk

Ett virtuellt privat nätverk är ett program som förhindrar all direkt anslutning mellan din dator och World Wide Web. VPN tar emot din förfrågan, vidarebefordrar förfrågan till sin egen server, krypterar den och skickar sedan förfrågan till respektive webbplats på internet. Som ett resultat av detta fångar inte webbplatsen dina personliga uppgifter och vet inte vem som skickade begäran. Istället får den en delad IP-adress, som täcker många användare, och detta förhindrar att din personliga onlineaktivitet kan spåras tillbaka till en enda användare.

Om du har undrat hur man döljer min IP-adress och vill välja en VPN-tjänst för dig själv, se till att den har vissa funktioner som privata DNS-servrar, läckskydd, Kill Switch och No Logs Policy. Läckageskydd inkluderar funktioner som IPv6 och WebRTC-läckageskydd medan en Kill Switch isolerade din enhet från internet om VPN-servern kraschar eller inte svarar ens för några sekunder. Detta säkerställer att dina personuppgifter, inklusive IP-adress, under inga omständigheter avslöjas för alla.

Om du vill använda free VPN med vissa begränsningar, då kan du välja SurfEasy, Hide.me, ProtonVPN och Speedify.

Läs också: Hur kontrollerar jag om min VPN läcker min IP-adress

Metod 2. Kan proxyserver dölja min IP-adress för Free?

Ja, du kan dölja din IP-adress för free genom att använda en proxyserver. Den fungerar på samma sätt som en VPN och maskerar din IP-adress och visar serverns IP-adress till alla de webbplatser och appar som samlar in information. Det finns olika typer av proxy såsom SSL, SSH, SOCKS etc. och kan konfigureras i din webbläsare och andra appar.

Det finns dock vissa begränsningar för att använda en proxyserver för att dölja din IP-adress eftersom dessa proxyservrar inte ger stark kryptering och kan exponera den verkliga IP-adressen om anslutningen till proxyservern avbryts.

Metod 3. Hur jag döljer min IP-adress för free online med Tor Browser?

Tor webbläsare

När fakta om personuppgifter som samlats in av vissa webbläsare fastställdes, var uppkomsten av en anonym webbläsare uppenbar. Och när den äntligen utvecklades fick den namnet The Onion Router eller Tor för kort. Tor-webbläsaren följer också mönstret för en VPN, men istället ett fåtal centraliserade servrar har den ett decentraliserat världsomspännande anonymitetsnätverk som drivs av tusentals frivilliga.

Tor-webbläsaren är tillgänglig för free och kan laddas ner och installeras på alla större operativsystem som Windows, macOS och Linux. När du använder webbläsaren Tor krypteras all data som skickas från din dator till internet och en omdirigeringsprocess startar, som dirigerar din förfrågan via slumpmässiga frivillignoder. Noderna ändras varje gång, och det blir omöjligt att identifiera någon av de inblandade IP-adresserna och döljer säkert din IP-adress.

Ladda ner Tor Browser

Läs också: Vad är IP-adressen för min Android (och iPhone)?

Metod 4. Hur jag döljer min IP-adress för free online genom att byta nätverk?

nätverk

Att byta nätverk säkerställer att dina IP-adresser också ändras. I de fall du är säker på att din IP-adress har äventyrats kan du ändra ditt nätverk och skaffa en ny IP-adress. Det finns tre typer av nätverk du kan ansluta till – offentliga, privata och smartphones internetdata. Offentliga nätverk är dock benägna att äventyras, så du måste välja offentliga nätverk som är lösenordsskyddade och skicka ett tillfälligt lösenord till din telefon.

Metod 5. Hur jag döljer min IP-adress för free genom att byta IP-adress?

ändra IP-adress

Internettjänsten tillhandahåller är den stora chefen som bestämt vilken IP-adress som ska tilldelas vilken användare. Du kan alltid ringa dem och ställa in en begäran om omedelbar ändring av din IP-adress. IP-adressen som tillhandahålls av Internetleverantören är dock dynamisk och kan ändras utan meddelande. Mot en extra avgift kan din internetleverantör även ge dig en säker statisk IP-adress.

Läs också: Hur man ställer in och hanterar en FTP-server på Windows 10?

Metod 6. Hur jag döljer min IP-adress för free genom att koppla ur modemet?

Dölj IP-adress

Denna metod fungerar med de flesta internetleverantörer, som följer ett slumpgeneratorsystem och tilldelar en IP-adress till det begärande modemet. Den oanvända IP-adressen tilldelas sedan om till en annan kund nästa i kö. Så du kan försöka koppla ur modemet och koppla tillbaka det efter ett par minuter, så får du en annan IP-adress.

Metod 7. Kan NAT-brandväggen dölja min IP-adress för Free?

Nätverksadressöversättningen eller NAT döljer din privata IP-adress genom att förhindra orelaterade svar mot din dator. Den upprätthåller en anslutning mellan din dator och internet och tillåter endast de svar som har begärts av din IP-adress. Alla irrelevanta datapaket betraktas som skräp och kasseras.

NAT-brandväggen blir automatiskt tillgänglig när du använder en trådlös router. Din begäran och data vidarebefordras under masken av offentliga IP-adresser som undviker kommunikation mellan datorer som svarar med potentiella skadliga förfrågningar och skadligt innehåll.

Läs också: Ping: Ett enkelt sätt att testa IP-anslutning

Metod 8. Hur jag ändrar min IP-adress på min dator för free?

Min dator

Det är enkelt att ändra din IP-adress med några kommandon genom att följa dessa steg:

Steg 1. Öppna kommandotolken i adminläge.

Steg 2. Ange följande kommandon:

Ange ipconfig /release

Ange ipconfig /renew

Steg 3. Din IP-adress kommer att ha ändrats.

Obs: Du kommer att förlora din internetanslutning när du anger det första kommandot, och det kommer att anslutas igen efter att det andra kommandot har utförts.

Dina tankar om hur jag döljer min IP-adress för Free och bibehålla anonymiteten

Det är omöjligt att dölja din IP-adress från din internetleverantör eftersom den primära adressen tillhandahålls av din internetleverantör, och därför noteras alla förfrågningar från din dator av din internetleverantör. Om du inte använder en IP-adress kan du inte ansluta till internet. Alla metoder som beskrivs ovan kan antingen dölja eller maskera din IP-adress från andra datorer och servrar på internet men kan inte ersätta den med någon annan IP-adress. Att på liknande sätt ändra din IP-adress skapar förvirring bland potentiella hackare och andra webbplatser som vill skicka skadligt innehåll till din dator.

Det är viktigt att dölja eller ändra din IP-adress från e-handelswebbplatser, hackare och andra webbplatser som studerar din surfning och samlar in den. Och dessa metoder kan hjälpa dig att uppnå samma sak. Men om du försöker dölja något helt, är det inte möjligt. Kom ihåg att när du är på internet gör varje klick ett digitalt fotavtryck, och du kan alltid spåras av statliga myndigheter.

Dela dina tankar om om du skulle dölja din IP-adress i kommentarsfältet nedan och prenumerera på våra Facebook-inlägg och YouTube-kanal för otroliga och nya artiklar relaterade till teknik.