Hur man delar skärmen i två delar på Surface Pro – effektiv handledning

0 Shares

Presenterat av Microsoft, Surface Pro är en serie surfplattor som liknar datorer med Intel® Evo ™-plattform för i5-i7 med Windows 11. Med denna hybridsurfplatta kommer du att kunna arbeta och leka med din dator som vanligt, men med en lättare penna och trådlöst tangentbord som gör att du kan anpassa dig efter dina behov.

Hur kan du dela skärmen i två delar på Surface Pro?

Nu har varje surfplatta i Surface Pro-linjen grundläggande datorfunktioner, med mindre brus och fler anslutningar för att kunna njuta av Windows 11 med mycket kreativitet, och bland de grundläggande funktionerna som kan uppnås med denna surfplatta delar den upp skärmen i två delar, som vanligt gör vi detta för en Windows-mobiltelefon eller pc.

Denna funktion, som namnet antyder, dela skärmen i två delar använd olika applikationer nästan samtidigt i olika öppna fönster, så att du inte behöver slösa tid på att leta efter applikationer på andra sätt, speciellt när du arbetar med att skriva och vill ha en anteckningsbok öppen; På så sätt kan du ha båda apparna öppna på samma skärm och kunna se dem perfekt.

Direkt från aktivitetsfältet

Skärmdelning är möjligt på alla enheter med operativsystemet Windows 10-11 installerat, så inga appar från tredje part behövs för att dela skärmen. För att docka applikationer, gå till aktivitetsfältet längst ner på skärmen och leta efter “uppgiftsvy”-ikonendär du väljer lämplig applikation med höger musknapp.

Så här kan du välj alternativet ‘docka till …’, där väljer du i vilken riktning du vill placera applikationen på skärmen, vänster eller höger, då passar den perfekt i mitten av skärmen på den valda sidan; välj sedan ett av de andra öppna programmen i uppgiftsvyn för att automatiskt göra den andra halvan av skärmen lämplig för multitasking i Windows 10.

Mus som drar

Som den andra metoden kan du direkt använda musen för att placera en öppen applikation i den första halvan av skärmen, för att göra detta, gå till titelraden eller den övre raden i applikationen eller fliken, tryck på musen och dra den tills du nå det övre vänstra hörnet av skärmen, placera dig där, utan att släppa klicket, vänta några sekunder tills den nästan genomskinliga rutan visar att applikationen får plats på den här halvan av skärmendär släpper du klicket.

Efter det kommer den omedelbart att öppna uppgiftsvyn med alla tillgängliga applikationer på den andra halvan av skärmen, så att du kan välja den du vill ansluta och anpassa. Det här är en fantastisk funktion när vi spelar upp videor och vill spara recensioner eller anteckningar om vad vi tittar på.

med ditt tangentbord

Surface Pro kommer med ett elegant, kompakt trådlöst tangentbord som tillbehör, med fullfunktionstangenter och bakgrundsbelysning för snabb och exakt skrivning. Å andra sidan är det mest traditionella sättet att göra den här metoden att använda tangentbordet, det är den mest effektiva genvägen att köra i Windows 10 operativsystem.

För att uppnå ovanstående måste du hitta Alt- och Tab-tangenterna på tangentbordet, hålla den första intryckta och den andra tryckningen för att flytta från flik till flik tills du hittar den rätta, efter öppning måste du justera storleken i vilken du använda applikationsskärmen manuellt.

Ovan, med “maximera”-knappen i titelraden i det övre högra hörnet; justera sedan storleken med musen från hörnen av fönstret så att den bara är halvfull. Nu är en mycket enklare och effektivare nästa kortkommando att trycka på en tangent “Windows + vänster eller höger pil” i programmet du använder.

Hur tar jag bort delad skärm från min Surface Pro när det behövs?

För att ta bort delad skärm från Surface Pro på Windows, tryck bara på detta maximera-knappen i det övre högra hörnet vissa applikationer och det kommer att ta hela skärmens storlek och ett fönster öppnas igen; Du kan använda den här funktionen så många gånger du vill.

Du kan också dela upp skärmen i upp till fyra appar, vad du behöver göra är att skärmen redan är delad i två, ta en av delarna och dra tillbaka den till hörnet så kommer en annan liten ruta att bildas där Dela detta utrymme i två halvor.

Varför kan du inte dela skärmen i två delar på din Surface Pro, och vad ska du göra?

Ett av de vanligaste skärmdelningsfelen, en av metoderna som beskrivs ovan är att göra det med Windows i surfplatta-lägeeftersom funktionerna är helt annorlunda än när Windows fungerar i skrivbordsläge, så se till vilket läge du arbetar i först.

Se också till att videodrivrutinerna är uppdaterade, för att göra detta gå till sökfältet och skriv “Enhetshanteraren”, sök sedan efter Grafikkort> egenskaper> uppdatera drivrutin, Windows kommer automatiskt att söka efter den senaste versionen. på din dator eller på Internet och installera den.

0 Shares