Hur man delar presentationer frÄn din Android-mobil

0 Shares

Dessutom gör dagens smartphones det vÀldigt enkelt för oss, eftersom det har funktioner som gör att vi snabbt kan dela presentationen som vi hade förberett. Det Àr inte ens nödvÀndigt att ha en projektor, Àven om det ocksÄ kommer att bero pÄ om vi vill göra det direkt frÄn mobilen eller dela den hÀr presentationen personligen till en annan enhet, oavsett om det Àr en TV eller projektor. DÀrför kommer vi att förklara hur du enkelt fÄr det.

dela presentationer frÄn din Android-mobil

Dela en presentation under ett videosamtal

Om du fortfarande mÄste jobba pÄ distans och göra presentationer hemifrÄn, men du inte har en dator som Àr för kraftfull för att kunna göra allt frÄn den, kan du alltid vÀlja att dela den frÄn din telefon, oavsett om det Àr Android eller inte. Det beror ocksÄ pÄ vilken app du ringer videosamtalet med.

Av denna anledning kommer stegen som vi kommer att förklara vara generella sÄ att du kan tillÀmpa den pÄ din mobila enhet. Dessutom kommer de möjliga stegen att vara liknande för bÄde Android-telefoner och iPhones. För att göra detta mÄste vi först gÄ med i respektive videosamtal och trycka mellan instÀllningarna för detta ett alternativ som anropas pÄ liknande sÀtt som Dela skÀrm eller relÀskÀrm .

Det mÄste tas hÀnsyn till att om en person i videosamtalet sÀnder panelen pÄ sin smartphone eller dator, om vi klickar pÄ det hÀr alternativet , kommer presentationen av den andra personen att sluta automatiskt. Sedan, nÀr du vill ta bort skÀrmen pÄ din smartphone frÄn videosamtalet, mÄste du klicka pÄ alternativet som ger dig möjligheten att sluta dela.

Anslut din mobil till en projektor

En annan möjlighet som vi kommer att ha till vÄrt förfogande Àr att ansluta vÄr egen mobila enhet till en projektionsutrustning. Beroende pÄ modell mÄste det vara via HDMI-kabel eller, om det Àr en av de nyare modellerna, kommer det att vara möjligt att överföra panelen pÄ den mobila enheten via en Wi-Fi-anslutning.

I det fall att det Àr via kabel, kommer vi att behöva ha en HDMI-kabel och motsvarande adapter som gör att vi Àntligen kan ansluta den. Du mÄste vara uppmÀrksam nÀr det kommer till att skaffa denna kontakt, eftersom typen varierar beroende pÄ om du har en smartphone eller annan, antingen USB typ C eller en Lightning-kontakt frÄn Apple-smarttelefoner.

Det hÀr alternativet kommer att vara ett av de bÀsta sÀtten att dela det, eftersom det kommer att erbjuda oss den bÀsta videokvaliteten hela tiden och bÀttre ljud. Den negativa sidan med detta alternativ Àr att vi som sagt kommer att behöva en adapter och Àven att vÄr mobila enhet har möjlighet till videoutgÄng.

conectar movil proyector

För det senare kan vi konsultera det pÄ webbplatsen för tillverkaren av vÄr mobila enhet eller söka efter det direkt i en webblÀsare. Du behöver dock inte leta efter det hÀr alternativet i iPhone, eftersom alla Apple-terminaler har videosignalutgÄng.

Men om ditt favoritalternativ Àr via Wi-Fi , du kommer Àven behöva ha ett verktyg för att koppla din smartphone till projektorn och dÀrmed kunna sÀnda mobilpanelen sÄ att du kan se presentationen du har förberett. Om projektionsenheten Àr nyare kommer den att rekommendera oss att installera dess applikation pÄ vÄr telefon för att kunna skicka innehÄllet frÄn den mobila enheten.

Även om vi ocksĂ„ har möjlighet att anvĂ€nda ett extra tillbehör, som Ă€ven kan anvĂ€ndas pĂ„ de tv-apparater som inte har Smart TV, som kallas Chromecast. För att göra detta behöver vi bara ansluta detta tillbehör via en HDMI-kabel till projektorn . Och nĂ€r anslutningen mellan projektionsutrustningen och vĂ„r terminal Ă€r upprĂ€ttad kan vi börja dela innehĂ„llet pĂ„ skĂ€rmen pĂ„ vĂ„r smartphone.

FÄ presentationen att se pÄ en TV frÄn din Android

Vi har ocksÄ vÀgen till dela en presentation frÄn mobilen genom att ansluta den till en TV. I det hÀr alternativet kommer bÄde Chromecast-alternativet och faktumet att ansluta den via en HDMI-kabel ocksÄ in. Men om platsen dit du gÄr de har en Smart TV, blir det mycket lÀttare att visa innehÄllet i din mobil pÄ den.

Det första alternativet som vi kommer att ha Àr att anvÀnda funktionen som de flesta Android-mobiler har för att skicka innehÄll till en Smart TV. Vi hÀnvisar till Miracast, en teknik som gör att vi kan duplicera skÀrmen pÄ en smartphone sÄ att vi kan njuta av det vi ser pÄ mobilen pÄ TV-skÀrmen.

Miracast mobiler

Men detta protokoll fungerar i princip skicka innehÄll via Wi-Fi Direct , en teknik som utvecklades för att direkt kommunikation skulle kunna göras mellan olika enheter. Och dessutom kommer det att vara nödvÀndigt att ansluta bÄde TV:n och mobilen till samma router. Det kommer ocksÄ att vara nödvÀndigt för oss att verifiera att vÄr terminal och TV:n Àr kompatibla, Àven om de i de flesta fall Àr det.

Vi kan i alla fall ocksÄ anvÀnda oss av ett av alternativen som mÄnga Android redan har tillgÀngliga, TrÄdlös projektion som vi hittar i snabbinstÀllningarna pÄ vÄr mobila enhet.

Och pÄ en iPhone?

Om du i ditt fall har en iPhone sÄ har vi AirPlay och skÀrmspegling alternativ . I den första metoden kommer det att vara nödvÀndigt att ansluta enheten till samma Wi-Fi-nÀtverk, ett steg som ocksÄ kommer att vara nödvÀndigt i skÀrmspegling. Om din presentation Àr pÄ video kan du anvÀnda den första rutten eftersom vi kommer att ha möjlighet att anvÀnda denna funktion. IstÀllet, om inte, följ dessa steg:

  1. Anslut din iPhone till samma Wi-Fi-nÀtverk som Apple TV eller kompatibel smart TV.
  2. Öppna Kontrollcenter.
  3. Tryck pÄ SkÀrmspegling.
  4. VÀlj den AirPlay 2-kompatibla Apple TV eller smart TV frÄn listan.
  5. Om en AirPlay-kod visas pÄ TV-skÀrmen anger du koden pÄ din Apple-mobilenhet.

NÀr du vÀl vill duplicera innehÄllet pÄ din smartphone mÄste du öppna kontrollcentret igen, trycka pÄ Duplicera skÀrmen och klicka sedan pÄ Sluta duplicera . PÄ sÄ sÀtt kommer vi att fÄ sÀndningen till TV att stoppa.

0 Shares