Hur man delar lÀnkar till Google-dokument i PDF (exempel)

0 Shares

Att arbeta med en dator har blivit nÄgot extremt vardagligt för de flesta. I de flesta yrken kommer du att ha nÄgon form av dator- eller terminalkontakt sÄ att du till exempel kan skriva filer som personliga referenser.

Detta, och hur datorer anvÀnds idag, skiljer sig frÄn hur de anvÀndes i den andra generationen av dessa datorer. De flesta har gjort datorn till ett oumbÀrligt arbetsredskap som inkluderar datorer dokument de Àr en central del av hela arbetssystemet.

Dessa dokument lagras vanligtvis i olika delar. MÄnga mÀnniskor brukar spara dem pÄ sin hÄrddisk, externa hÄrddisk eller bara i molnet. Det senare alternativet Àr mÄngas favorit eftersom det gör det lÀttare att dela varje dokument pÄ vissa sÀtt.

Ett perfekt exempel pÄ detta Àr Google Dokument. Detta Àr ett tillÀgg till Googlemed vilken du kan ladda upp, skriva dokument, bilder, kalkylblad, redigera, spara och dela olika filer. Det Àr ett mycket effektivt och sÀkert sÀtt att spara och hantera dokument.

PÄ samma sÀtt har Google Docs blivit en grundlÀggande del av mÄnga mÀnniskors arbete eftersom det möjliggör delning av alla typer av dokument, och med rÀtt behörigheter kan andra enkelt Àndra dessa dokument samtidigt som de behÄller total kontroll över vad dokumentet gör. administratör.

Som sagt, du kanske Àr intresserad av att dela dina Google-dokument som en PDF, och tack och lov har Google hittat ut praktiska sÀtt att göra detta. Se nedan för hur du gör detta.

Dina Google Dokument lÀnkar direkt till PDF:en

Du kan vara nÄgon som har flera dokument i Google Dokument och du vill dela dem med olika personer oavsett anledning. MÄnga vÀljer dock ofta att göra ett PDF-dokument tillgÀngligt av professionella eller estetiska skÀl.

Och Àven om det sÀkert finns flera sÀtt att dela ett dokument i PDF direkt frÄn Google DokumentDet kanske bÀsta du kan göra Àr att dela en lÀnk som tar dig direkt till PDF-filen. För detta kan du göra en liten lura finns i följande steg för steg:

  • Ange först dokumentet du vill dela i Google Dokument. HĂ€r ser du en blĂ„ knapp lĂ€ngst upp som sĂ€ger “Att dela“. Klicka pĂ„ det.
  • Du kommer att se nĂ„gra alternativ pĂ„ skĂ€rmen, men du mĂ„ste klicka pĂ„ delen som sĂ€ger “Avancerad“.
  • Bland alternativen som du öppnade i Avancerat kommer du att se ett fĂ€lt dĂ€r adressen till dokumentet visas. Som du kan se slutar denna lĂ€nk med “redigera /? oss = dela“. Du mĂ„ste ta bort den och Ă€ndra den till “exportera? format = pdf“. Kom ihĂ„g att för din bekvĂ€mlighet kan du kopiera lĂ€nken och redigera den nĂ„gon annanstans.

Nu behöver du bara kopiera och klistra in den nya lÀnken till personen du vill dela dokumentet med utan att behöva oroa dig för att generera ett nytt dokument varje gÄng du gör en Àndring i filen. Personen gÄr direkt till dokumentet PDF.

Ladda ner filen direkt

Om du vill dela ditt dokument via en specifik fil snarare Àn en lÀnk, kom ihÄg att du alltid kan ladda ner dokumentet i olika format.

Det Ă€r verkligen ganska enkelt eftersom du bara behöver ange Google Docs-filen du vill ladda ner, skriv i det översta alternativet “Arkiv” och sedan i “Ladda ner som”Du kommer att se olika alternativ för att ladda ner den i andra format.

GÄ bara till alternativet PDF-dokument sÄ kan du ladda ner filen utan problem. HÀrifrÄn kommer den att vara redo att delas via e-post eller nÄgot annat medium, utan att behöva inkludera en lÀnk om du gillar det mer.

0 Shares