Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man delar gifs till Instagram

Internet är besatt av gifs. Katt-gifs, gifs från tv-program, filmer, kändisar som gör konstiga miner och mer som folk nu använder för att lägga upp som små animationer på webben för att ytterligare förmedla de mer specifika känslor de känner (ingenting säger bra jobb som den där Drake-gifen av honom klappar. Det är helt rätt).

Och medan alla delar dessa på en mängd olika sociala nätverk, finns det ett som inte accepterar dem: Instagram. Om du istället försöker ladda upp en gif till Instagram får du helt enkelt den första ramen/bilden av gif:en och låt oss vara riktiga Drake som bara sitter där i en stol; inte lika effektivt.

Så det väcker frågan, hur delar du en gif till Instagram?

Hitta och dela en Gif till Instagram med Giphy

Nu skulle det enklaste sättet att göra detta vara att hitta den gif du behöver och sedan dela den direkt till Instagram genom den ständigt populära Giphy-appen.

Med Giphy-appen kan du enkelt söka efter vad du än skulle vilja säga med en gif istället för tråkiga ord.

När du har hittat den du älskar kan du bara trycka på den och sedan trycka på Instagram-ikonen under fotot (du måste trycka på ikonen med tre punkter, sedan Instagram på Android) och den börjar konvertera den till en video – sedan Instagram , till skillnad från hela resten av internet, hatar tydligen gifs.

Så småningom kommer den att slutföra konverteringen av gif-filen till en video och automatiskt uppmana dig att dela den till Instagram.

Du kan sedan göra dina vanliga Instagram-ändringar (filter, bildtexter, etc.) och trycka på Dela för att skicka det till dina helt intet ont anande Instagram-följare.

Har du redan en gif du vill dela?

Om du däremot har en gif du vill dela som du kanske redan har eller inte hittar i Giphy kan vi fortfarande skicka den till Instagram, men vi måste först konvertera den till en video manuellt .

För att göra det, spara gif-filen på din telefon på alla sätt du kan (dvs. om den är från en Google-sökning, tryck och håll på bilden och spara den på telefonen, om den finns på din dator kanske du kan maila den till dig själv och ladda ner den eller koppla in telefonen via USB och kopiera den).

Väl på telefonen kan vi sedan använda en annan app för att konvertera dem till en video innan vi delar till Instagram. För iOS, Gif Maker för Instagram är superpopulär och fungerar bra och för Android, Gif till video är populärt på den plattformen. Ladda ner vad du behöver (eller sök i appbutikerna efter “Gif till video” för ett gäng andra.

Öppna appen och öppna den gif du laddade ner tidigare.

Tryck på konvertera till video och vänta på att det ska göra sitt.

När den är klar bör den nya videon sparas i ditt fotogalleri. Du kan välja det och trycka på dela (som vanligt) och välja Instagram och du känner till borrningen därifrån.

Och där går vi! Dela gifs till Instagram (nåja, konvertera dem till en video och sedan dela det, tekniskt sett, men du fattar). Hoppas det hjälper alla som har kämpat för att uttrycka sig på ett lämpligt sätt på Instagram. Låt mig veta om det hjälpte dig i kommentarerna nedan eller om du har ett annat sätt som kan vara enklare.

Glöm inte att följa mig på sociala medier och chatta med mig där och om du gillade detta, dela gärna det är mycket uppskattat! Tack för att du läser!