Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man delar dokument från Pages, Numbers och Keynote

När du är klar med ett dokument i Pages, ark i Numbers eller bildspel i Keynote kanske du vill dela det med någon. Du vill inte nödvändigtvis samarbeta med dem, vilket innebär en annan instruktion för att arbeta med dokumentet tillsammans. Men du vill skicka den till dem som en färdig produkt.

Du har olika sätt att dela dokument från Pages, Numbers och Keynote tillsammans med olika alternativ när du delar det från Mac. Så här går vi igenom hur du delar ett dokument på iPhone, iPad och Mac.

Dela dokument från Pages, Numbers och Keynote

Dela dokument från Mac

När du delar dokument från dessa tre appar på Mac har du några alternativ som du inte har på iPhone och iPad. Detta kan vara den avgörande faktorn för varifrån du delar ditt dokument, så låt oss gå igenom dem.

Öppna ditt dokument och klicka Dela med sig > Skicka en kopia från menyraden. Du kommer att se din Macs delningsmeny med alternativ för Mail, Messages, AirDrop och Notes. Om du väljer Notes skickas det direkt till den appen för dig själv. Så för att dela med andra vill du välja Mail, Messages eller AirDrop.

När du har valt delningsalternativet kan du bestämma vilket format du vill skicka. Pages, Numbers och Keynote erbjuder var och en olika filformat med ytterligare alternativ.

Dela sidor

För Pages kan du välja Pages, PDF, Word, EPUB, Plain Text eller RTF. Inom vart och ett av de fyra första formaten finns ytterligare alternativ. Om du till exempel väljer Pages eller Word kan du kräva ett lösenord för att öppna det.

Dela sidor eller PDF på Mac

Dela nummer

För Numbers, välj från Numbers, PDF, Excel, CSV eller TSV. Var och en av dessa filtyper har ytterligare inställningar som att använda ett lösenord, inklusive en sammanfattning, eller att kombinera tabeller.

Dela Numbers eller Excel på Mac

Dela Keynote

För Keynote kan du välja Keynote, PDF, PowerPoint eller Film. Och naturligtvis har du andra inställningar för lösenord, kvalitet och uppspelning.

Dela Keynote eller film på Mac

När du har valt format och justerat eventuella ytterligare inställningar klickar du på Nästa. Ditt dokument kommer att visas i appen du väljer att dela det med, så slutför processen och skicka det iväg.

Dela ett Pages-dokument med Messages på Mac

Dela dokument från iPhone och iPad

Att dela ett dokument från Pages, Numbers och Keynote på iPhone och iPad är lite annorlunda. Formatet du vill använda för dokumentet avgör vilken åtgärd som ska vidtas.

Dela appformatet

Om du vill dela dokumentet som det är, det vill säga i Pages-, Numbers- eller Keynote-format, följ dessa steg.

1) Öppna dokumentet och tryck på tre prickar på toppen.

2) Välj Dela med sig.

3) Välj ditt delningsalternativ som Meddelanden, Mail eller AirDrop.

Fortsätt sedan att slutföra delningsprocessen enligt den metod du väljer.

Dela ett Pages-dokument på iPhone

Dela ett annat format

Om du vill dela dokumentet i ett annat filformat, som PDF, Word eller Excel, följ dessa steg.

1) Öppna dokumentet och tryck på tre prickar på toppen.

2) Välj Exportera.

3) Välj filformat du vill använda.

4) Dina delningsalternativ bör visas omedelbart, men om inte, tryck på Dela med sig.

5) Välj din delningsmetod som Meddelanden, Mail eller AirDrop.

Fortsätt för att avsluta delningsprocessen för den metod du väljer.

Exportera en sida som PDF för att dela på iPhone

Slår ihop det

Det är enkelt att dela ett dokument direkt från appen du skapade det i, oavsett om det gäller Pages, Numbers eller Keynote. Detta räddar dig från att öppna appen du vill använda för att skicka den och manövrera till bifogade filer och sedan hitta filen.

Kommer du att dela ditt nästa dokument från en av dessa appar med metoderna ovan?

För mer om delning, kolla in hur du delar filer från iCloud Drive eller filer mellan användare av samma Mac.