Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man dekomprimerar filer online utan att installera programvara

När du laddar ner eller delar filer från internet är komprimering en vanlig metod för att minska filstorleken och förenkla överföringar. Även om ZIP och RAR är välkända komprimeringsformat, behöver du inte alltid installera specifik programvara för att dekomprimera filer. Det finns flera webbaserade plattformar som låter dig packa upp filer utan att installera några applikationer. Här är några alternativ:

dekomprimera filer

1. Unzip-Online: Denna plattform låter dig dekomprimera ZIP- och RAR-filer i din webbläsare, med en maximal filstorlek på 200 MB. Det är bekvämt för användare som behöver arbeta med stora filer.

2. Funzip: Trots namnet stöder Funzip både ZIP- och RAR-format. Den maximala tillåtna filstorleken är 400 MB, vilket gör det till ett mångsidigt val för många filer.

3. It Self Tools: Denna plattform erbjuder stöd för ZIP, RAR, 7Z och 20 andra format. Noterbart är att It Self Tools automatiskt börjar ladda ner de dekomprimerade filerna till din dator efter att du har laddat upp den komprimerade filen, vilket sparar dig besväret att ladda ner varje fil individuellt. Det kräver dock tillstånd för att initiera automatiska nedladdningar.

4. 123Appar: Med kompatibilitet för över 70 komprimeringsformat är 123Apps ett mångsidigt alternativ. Du kan ladda upp filer från din dator eller välja filer från din Google Drive eller Dropbox. Den hanterar också lösenordsskyddade filer om du känner till lösenordet.

5. ezyZip: ezyZip stöder mer än 50 komprimeringsformat och erbjuder möjligheten att länka ditt Dropbox-konto för filval. Det är känt för snabbhet och tillförlitlighet och tillåter massnedladdning av filer.

6. Unzip online: Denna tjänst skiljer sig från det första alternativet som nämns. Den stöder över 50 komprimerade filformat och inkluderar en unik funktion som låter dig ta bort de komprimerade filerna från servrarna för ökad integritet.

7. B1 Online Archiver: B1 Online Archiver är en av de mest omfattande plattformarna för att dekomprimera olika filtyper, inklusive mindre vanliga format som .lzh, .cbr, .tbz, .hxi, .gz och många andra. Den dekomprimerar automatiskt filer och ger en lista för nedladdning.

Dessa onlineverktyg erbjuder bekvämlighet och flexibilitet, vilket eliminerar behovet av att installera dedikerad programvara för fildekomprimering, vilket gör det lättare för dig att hantera filer i olika format.