Hur man byter namn på program i Start-menyn i Windows 10

0 Shares

Vi pratade alltid om en aspekt som användarna använder operativ system Windows. Och det är inget annat än anpassning, det finns ett brett utbud av alternativ du kan använda för att konfigurera ditt skrivbord, aktivitetsfältet och till och med Start-menyn. Men du kanske inte vet hur du gör detta, så vi visar dig ett knep för att göra det byt namn på Start-menyn i Windows 10.

Startmenyn, som försvann i Windows 8 och det är möjligt att på grund av det stora antalet klagomål från dess användare har den återgått till Windows 10. Detta gränssnittselement låter dig ha snabb åtkomst och enkla till huvudapplikationer, program och systemfunktioner.

I en tidigare artikel, mycket intressant faktiskt, kunde vi berätta lite mer om denna aspekt. Vi förklarar hur man får nedladdade applikationer att visas i startmenyn Windows 10. Här visar vi hur mångsidigt detta operativsystem är och de olika konfigurationerna vi kan ange i Start-menyn.

Hur man byter namn på Start-menyn i Windows 10

Gå tillbaka till Start-menyn för en ny och senaste version Windows och det kom med en färgstark och frisk luft. Där vi kan ge vår personliga prägel, inte bara ikonerna, utan även namnen på de applikationer vi har installerat på vår dator. Det här är förbättringarna som användarna av detta operativsystem uppskattar.

Så alla installerade applikationer som vi kan hitta i Start menyÄven om detta inte verkar vara sant, kan vi byta namn på den eller byta namn på den samt andra ändringar. I den här handledningen visar vi dig hur du gör just det. Och du kommer säkert att undra varför du gör det här? Svaret på detta är mycket enkelt.

När vi laddar ner applikationen som kör En speciell uppgift, har vanligtvis ett engelskt förnamn, och de är ofta komplicerade namn. Om vår dator har ett stort antal applikationer installerade kan sökningen bli komplicerad om vi gör ett misstag när vi skriver namnet, så vi måste ändra det till något som är lättare att skriva och komma ihåg.

Steg för att byta namn på startmenyappar i Windows 10

Nu kan du byt namn på Start-menyn i Windows 10du måste göra följande. Det är viktigt för dig att veta i förväg att denna förändring måste göras en i taget. Du måste också komma ihåg att systemet sparar och ordnar namn i alfabetisk ordning, på så sätt kan du få applikationen att visas först än andra.

Först går vi till Start-menyn och här letar vi efter applikationen som vi ska byta namn till. Välj den med markören och klicka med höger musknapp. Denna åtgärd kommer att generera en snabbmeny med flera alternativ och vi kommer att välja alternativet Mer.

Nu ska vi titta på en annan grupp av alternativ, och här måste vi välja alternativet Öppna filplats. Genom att klicka kommer vi till fönstret Windows File Explorer och här kan vi se vägen till applikationsgenvägen.

Då kommer denna genväg att indikera vem vi kommer att byta namn till mest vi gillar eller låta oss komma ihåg vad den här applikationen handlar om.

Nu är det bara att stänga fönstren som är öppna och gå till filen Start meny för att verifiera att applikationsnamnet faktiskt har ändrats. Innan vi avslutar måste vi påminna dig om att du inte kan byta namn på en applikation som är inbyggd i operativsystemet, bara de som har laddats ner.

Nu kanske du inser hur fullständigt konfigurerbar vad detta operativsystem kan vara och de många funktioner det erbjuder. Och hur snabbt du kan få det gjort genom att följa instruktionerna som vi visar i den här handledningen.

0 Shares