Hur man byter namn på användarmappen i Windows 10

0 Shares

Och är att Windows ansvarar för att automatiskt skapa en profilmapp för varje användarkonto som vi bestämmer oss för att skapa, så som standard kommer användarmappen att ha samma namn som användarnamnet. Det är därför det kan finnas situationer där vi vill att namnet på mappen inte överensstämmer med användarnamnet, för vilka det kommer att vara nödvändigt att göra vissa justeringar i operativsystemet.

Byt namn på användarmappen i Windows 10

Vad är användarmappen och varför byta namn på den

Vi pratar om en mapp med en användarprofil, till exempel den som ansvarar för att lagra ett urval av inställningar och preferenser som gör ett användarkonto till ett privat. Denna mapp och all dess information lagras i sökvägen C: / Användare. I den kan vi hitta lika många mappar som användarprofiler vi har skapat. Varje användarmapp innehåller alla Windows-inställningar som vi har upprättat sådana som skrivbordsbakgrund, skärminställningar, ljud, bland andra inställningar. Dessutom hittar vi olika filer och personliga mappar som mapparna Dokument, Skrivbord, Musik, Video, Bilder, Nedladdningar, etc.

När vi skapar ett nytt användarkonto skapas en ny profil automatiskt. Även om att ändra namnet på användarkontot är en enkel uppgift som vi kan utföra från kontrollpanelen i Windows, är sanningen att denna namnändring inte förverkligas i en namnändring av användarkontot som finns på sökvägen C: / Användare. Och det är att eftersom profilen skapas automatiskt av systemet är det inte möjligt att vi kan ange namnet på användarmappen i den sökvägen. För detta kommer det att vara nödvändigt att göra några ytterligare ändringar, vilket är de som vi kommer att ta itu med nedan.

Steg för att byta namn på användarmappen

Om vi ​​vill ändra namnet på Windows användarmapp måste vi veta att det inte går att ändra namnet på mappen manuellt eftersom vi för närvarande är anslutna. Därför kommer det att bli nödvändigt att skapa ett annat lokalt administratörskonto och ändra namnet på det aktuella användarkontot från ett annat konto.

Skapa ett nytt administratörskonto

Detta är något vi kommer att göra från Windows “Inställningar”-menyn. För att göra detta måste vi trycka på kortkommandot “Windows + I”. Klicka här på avsnittet “Konton”, i den vänstra kolumnen väljer vi “Familj och andra användare”. I avsnittet Andra användare måste vi klicka på “Lägg till en annan person till detta team”.

Aggregar otra persona a este equipo

Sedan visas ett Microsoft-inloggningsfönster där vi väljer “Jag har inte inloggningsuppgifterna för den här personen.”

Ingen tengo los data de inicio de sesión de esta persona

Därefter visas en ny skärm där vi måste klicka på länken “Lägg till en användare utan ett Microsoft-konto”.

Agregar usuario sin cuenta Microsoft

På nästa skärm tar vi hand om skriva ett namn för det nya kontot utan att behöva lägga till ett lösenord. När du är klar klickar du på “Nästa” så skapas ett standardanvändarkonto.

Skapa bruksanvisning för este utrustning

När vi är klara har vi återvänt till avsnittet “Familj och andra användare” i menyn “Inställningar”. Nu kommer vi att se hur vårt nyskapade konto finns i avsnittet “Andra användare”. Klicka på den och klicka på knappen “Ändra kontotyp”.

Användning av cambiar tipo de cuenta

Slutligen väljer vi “Administratör” i rullgardinsmenyn och klickar på OK för att ändra typ av konto från standard till administratör. Slutligen är det bekvämt att logga ut från OneDrive-kontot från vår PC för att undvika fel.

Cambiar tipo de cuenta de usuario

Byt namn på mappen

Nu ska vi ändra namnet på användarmappen som vi vill byta namn på. För att göra detta måste vi öppna File Explorer och navigera till katalogen C: / Users. Här kan vi se olika mappar beroende på vilka administratörsmappar som vi har skapat någon gång. Det är därför vi måste placera oss på mappen som vi vill byta namn på.

Välj carpeta dentro de la carpeta Usuario

Därefter kommer vi att högerklicka på mappen vi vill ändra namnet på, snabbmenyn visas och vi väljer alternativet “Byt namn”. Vi bekräftar alternativet genom att trycka på Ja-knappen.

Gör ändringar i Registereditorn

Nu, även om vi har ändrat namnet på användarmappen, måste vi göra nödvändiga ändringar i registret för att undvika fel när vi loggar in på kontot. För att göra detta kommer vi att fortsätta för att öppna Windows Registereditorn. För att göra detta startar vi kommandot Kör genom att trycka på Windows-tangentbordsgenvägen + R. Här måste vi skriva regedit och trycka på Acceptera eller direkt på Enter-tangenten. Väl i redigeraren måste vi navigera till nästa plats.

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / ProfileList /

Därefter kommer vi att utöka mappen “ProfileList” för att se olika undermappar som vi klickar på. I var och en av dem kommer vi att se att det kommer att finnas en fil som heter “ProfileImagePath”. Om det matchar det ursprungliga namnet och sökvägen till användarmappen som vi just döpte om, vi dubbelklicka på “ProfileImagePath” för att öppna dess egenskaper.

Redaktör för registro cambiar valor av ProfileImagePath

I fältet “Värdeinformation” måste vi ändra namnet på användarmappen för att matcha namnet på användarmappen i katalogen C: / Users.

När detta är gjort kan vi stänga Registereditorn, logga ut och logga in på kontot för den nyligen omdöpta användarmappen. Vi måste också veta att kontot i användarmappen inte kommer att ändra namnet på vårt konto.

Ta bort användarkonto skapat

När vi har uppnått vårt mål är det möjligt att vi inte längre behöver det användarkonto som vi har tidigare, så vi kan välja att ta bort det helt. För att göra detta kommer vi åt menyn Inställningar genom att trycka på kortkommandot “Windows + I”. Senare klickar vi på avsnittet “Användare” och i den vänstra kolumnen klickar vi på “Familj och andra användare”. Väl här klickar vi på kontot som vi vill ta bort och klickar på “Ta bort”. På detta sätt kommer kontot att raderas helt.

Konfiguration och avsluta bruk

0 Shares