Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man byter från SafeLink till Assurance Wireless

SafeLink Wireless är en telefontjänstleverantör som erbjuder free tjänster och smartphones till låginkomstgrupper och finansieras av staten.

Men planerna kanske inte är lika bra som andra tjänsteleverantörer som också erbjuder free tjänst och smartphones.

Medan Safelink erbjuder 68 minuters samtalstid per månad med sina free telefon och ingen text eller data, med Assurance Wireless får du 500 minuters samtalstid och obegränsad text per månad.

Om du planerar att byta från Safelink till Assurance Wireless är det ett smart drag på grund av mer samtalstid och text per månad tillsammans med bra nätverkstäckning av AT&T-torn.

Valet av smartphones tillgängliga i Assurance Wireless är mer än Safelink så att du får din telefon som preferens free service.

Så, om du är redo att byta, läs vidare för att veta hur du byter från Safelink till Assurance Wireless.

Safelink Wireless är en tjänsteleverantör som är associerad med Lifeline och programmet Affordable Connectivity att erbjuda free smartphones och telefontjänster.

För att kvalificera sig för att få en free telefon måste du göra följande:

 • En del av Government Assistance Program som inkluderar Medicaid, Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), Supplemental Security Income (SSI), Federal Public Housing Assistance eller Section 8, Special Supplemental Nutritional Program for Women, Infants and Children (WIC) och andra.
 • Du kan också visa din inkomst som bevis på att din inkomst är under 135 % av federala fattigdomsriktlinjer.
 • Bevis på permanent uppehållstillstånd i USA med en giltig fysisk adress.
 • Dokument som visar att du är en del av det statliga stödprogrammet och inkomstbevis.

Efter att du uppfyller kraven ovan kan du ansöka om en ansökan om att få en free telefon och efter att ansökan är godkänd får du telefonen med free service.

Safelink erbjuder 68 minuter free samtalstid per månad men inga texter eller data med sina free telefon. Dessutom tilldelas telefonen per hus och inte för en individ.

Vad är Assurance Wireless?

Assurance Wireless är en tjänsteleverantör som också är en del av Lifeline och programmet Affordable Connectivity att erbjuda free smartphones och telefontjänster.

Den fungerar på T-mobile torn med nätverkstäckning i större delen av USA-regionen. Du kan få en free telefon från Assurance Wireless förutsatt att du är kvalificerad för den.

I likhet med Safelink är kvalificeringskravet detsamma, vilket inkluderar att vara en del av statliga biståndsprogram och visa inkomstbevis på att din inkomst är under 135 % av federala fattigdomsriktlinjer.

När du är kvalificerad kan du ansöka om en free telefon och ta emot telefonen efter godkännande från Assurance Wireless.

Jämförelse mellan SafeLink och Assurance Wireless

När det gäller planen erbjuder Assurance Wireless bättre planer med ett urval av telefoner från olika märken än Safelink. Med en free Assurance Trådlös telefon, du får 500 minuters samtalstid tillsammans med obegränsade sms per månad.

Valet av kompatibla telefoner inkluderar företag som Samsung, LG, Virgin Mobile och Alcatel. Taltiden, texterna och valet av smartphones räcker för att byta från Safelink till Assurance Wireless.

Både Assurance Wireless och Safelink är associerade med Lifeline och programmet Affordable Connectivity att erbjuda free smartphones och telefontjänster.

Assurance Wireless erbjuder bättre planer än Safelink vilket kan vara övertygande för många användare att byta från Safelink till Assurance Wireless.

Du kan också byta ut din telefon från Assurance Wireless om den inte fungerar som den ska inom garantiperioden.

Du bör dock också kontrollera nätverkstillgängligheten som erbjuder de bästa tjänsterna i ditt område för att kunna maximera fördelarna med att använda tjänsteleverantören.

Taltiden och texterna som erbjuds av Assurance Wireless är en bonus för free telefon tillsammans med nättäckningen från några av de stora nätoperatörerna.

Vad ska man göra innan man byter från SafeLink till Assurance Wireless?

Innan du byter till Assurance Wireless från SafeLink, kontrollera behörighetskriterierna för att ansöka om att ansökan ska få en free smartphone.

Även om behörighetskriterierna liknar Safelink, är det fortfarande bättre att kontrollera och ansöka om free smartphone.

För att kvalificera sig för att få en free telefon från Assurance Wireless måste du vara en del av statliga biståndsprogram eller visa bevis på inkomst som visar att din inkomst är under 137 % av de federala fattigdomsriktlinjerna.

Hur byter man från SafeLink till Assurance Wireless?

För att byta från Safelink till Assurance Wireless, se till att du är kvalificerad för Assurance Wireless free telefonprogram. Du kan behålla ditt Safelink-nummer. Använd helt enkelt SIM-kortet för att underlätta bytet. Aktivera därefter Assurance Wireless-tjänsten på din nya enhet med hjälp av Safelink SIM-kortet och behåll ditt ursprungliga nummer.

Nedan följer stegen för att byta från SafeLink till Assurance Wireless:

 • Stäng av din Safelink-telefon och ta bort Safelink SIM-kortet.
 • Sätt i Safelink SIM-kortet i öppningen på Assurance Wireless-telefonen.
 • Slå på din Assurance Wireless-telefon.

Du måste aktivera tjänsten från Assurance Wireless för att börja använda deras tjänst på din telefon.

Följ stegen nedan för att aktivera din Assurance Wireless-tjänst:

 • Stäng av telefonen och låt sedan telefonen starta hands-free aktivering. Den kommer också att söka efter uppdateringar innan den stängs av.
 • När telefonen slås på kan du hoppa över anpassningssteget och fortsätt till nästa steg.
 • Ring 611 från din telefon. Du kommer att höra instruktioner för att aktivera tjänsten. Följ anvisningarna för att slutföra aktiveringsprocessen.
 • Ange PIN-koden på Assurance Wireless-kontot när du uppmanas. Du hittar PIN-koden överst i godkännandebrevet du fick från Assurance Wireless.
 • När du har angett PIN-koden är din telefon redo att användas.

Stegen för att aktivera din Assurance Wireless-tjänst är enkla. Men om du fortfarande har problem kan du ringa Assurance Wireless kundsupport på 1-888-898-4888 för att prata med representanten.