Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man byter från Q Link till SafeLink

Planerar du att byta från Q Link till SafeLink? Q Link och SafeLink erbjuder båda free trådlösa tjänster till berättigade låginkomstgrupper av människor under Lifeline and Affordable Connectivity Program (ACP).

Q Link är en leverantör av trådlösa tjänster som tillhandahåller free eller rabatterad tjänst med obegränsade samtal, sms eller data till dess berättigade Lifeline-kunder.

Även om de tjänster som erbjuds av båda leverantörerna av trådlösa tjänster är likartade kan det finnas andra skäl att byta från Q Link till SafeLink, vilket inkluderar att flytta till en plats där Q Link inte erbjuder tjänster.

En annan anledning kan vara att du behöver en free smartphone tillsammans med telefontjänsten. Oavsett dina skäl är det bättre att fatta ett välgrundat beslut genom att titta på tjänster som erbjuds av Q Link och SafeLink.

Så om du är redo att byta, läs vidare för att veta hur du byter från Q Link till SafeLink.

Vad är SafeLink Wireless?

Safelink Wireless är en tjänsteleverantör som är associerad med Lifeline och programmet Affordable Connectivity att erbjuda free smartphones och telefontjänster.

För att kvalificera sig för att få en free telefon måste du göra följande:

 • En del av Government Assistance Program som inkluderar Medicaid, Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), Supplemental Security Income (SSI), Federal Public Housing Assistance eller Section 8, Special Supplemental Nutritional Program for Women, Infants and Children (WIC) och andra.
 • Du kan också visa din inkomst som bevis på att din inkomst är under 135 % av federala fattigdomsriktlinjer.
 • Bevis på permanent uppehållstillstånd i USA med en giltig fysisk adress.
 • Dokument som visar att du är en del av det statliga stödprogrammet och inkomstbevis.

Efter att du uppfyller kraven ovan kan du ansöka om en ansökan om att få en free telefon och efter att ansökan är godkänd får du telefonen med free service.

Jämförelse mellan Q Link och SafeLink

När det gäller täckning har SafeLink bättre nätverkstäckning då den använder Verizon, AT&T och T-Mobile än Q Link som bara använder T-Mobile nätverkstorn. SafeLink erbjuder en free smartphone med sin tjänst medan Q Link erbjuder en surfplatta med rabatt. SafeLink och Q Link erbjuder båda free obegränsade samtal, sms och data.

Både Q Link och SafeLink är associerade med Lifeline och programmet Affordable Connectivity att erbjuda free smartphones och telefontjänster.

Med många likheter mellan Q Link och SafeLink, beror det på dina behov och preferenser när du byter från Q Link till SafeLink.

Du bör också kontrollera vilken nätverkstillgänglighet som erbjuder de bästa tjänsterna i ditt område för att kunna maximera fördelarna med att använda tjänsteleverantören.

Vad ska man göra innan man byter från Q Link till SafeLink?

Innan du byter till SafeLink kontrollera urvalskriterier att ansöka om ansökan om att få en free smartphone.

Även om behörighetskriterierna är desamma för alla Lifeline-program och ACP, är det fortfarande bättre att kontrollera innan du ansöker om SafeLink free smartphone och tjänst.

När du byter från Q Link till SafeLink kontrollera att din enhet är kompatibel, olåst och inte rapporterad som förlorad eller stulen. Du bör också hålla ditt konto aktivt med Q Link.

Hur byter man från Q Link till SafeLink?

För att byta från Q Link till SafeLink behöver du bara en kompatibel och olåst telefon. Du måste ringa SafeLinks kundsupport på 1-800-378-1684 och tala med representanten. Du kan informera dem om bytet och tillhandahålla all nödvändig information.

Du behöver inte köpa ett nytt SIM-kort när du byter till SafeLink och kan även ta med din Q Link-smarttelefon till SafeLink. Du kommer att få ett nytt SIM-kort med posten från SafeLink.

Nedan följer stegen för att byta från Q Link till SafeLink:

 • Se till att du är berättigad till Lifeline-program och ACP för att få tjänsten från SafeLink.
 • Kontakta kundtjänsten av SafeLink på 1-800-378-1684 och prata med representanten. Informera dem om att överföra förmånerna och ge nödvändig information. Ange också om du vill behålla ditt befintliga telefonnummer.
 • Du kommer ta emot SafeLink SIM-kortet i posten efter att du pratat med representanten om att göra ett byte.
 • När du får SIM-kortet. Stäng av din Q Link-telefon och ta bort Q Link SIM-kortet.
 • Sätt i SafeLink SIM-kortet i öppningen på den nya telefonen.
 • Slå på din telefon för att aktivera tjänsten.

Du måste aktivera tjänsten från SafeLink för att börja använda deras tjänst på din telefon. Följ stegen nedan för att aktivera ditt SafeLink SIM-kort på en ny telefon:

 • Text “ETT STEG” till 611611.
 • Du kommer att bli ombedd att göra det ange de fyra sista siffrorna av ditt nya SIM-kortsnummer.
 • När du har angett numret kommer du att göra det få en uppsättning instruktioner för att slutföra aktiveringen av ditt nya SIM-kort.